Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(mykolė @ 2010 07 06, 21:03)
noriu pasitikslint: ar išėjus VPA 2011 05 ims vidurkį iš paskutinių 12 mėn ir paskaičiuos visam 2metų laikotarpiui? ar po 2011 07 01 reikės pateikti prašymą kiek norėsiu auginti vaiką iš naujo(1 ar 2metus) ir vėl bus perskaičiuojami pinigai pagal paskutinius 24mėn?

Isejus geguze 2011 skaiciuos pagal sena tvarka ir nieko neperskaiciuos liepos 1 d.
Atsakyti
AČIŪ UŽ ATS. noriu dar paklaust. mano motinystės atostogos liepos 24d. bet darbo sutartis baigės birželio 30d. ji buvo terminuota. bet tikiuos sodra man vistiek mokės ir motinystės atostogas, ir vaiko auginimo pinigus, tik stažas neis taip? juk dirbau iki tol 3metus!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Atsakyti
Labai reikia patarimo. 4u.gif
Mano vaikui 1 metai ir menuo. Dirbau ir gaunu motinystes pasalpa. O kaip bus, jei pastociau ir dar mano vaikui nesuejus 2 metams, gims antras vaikelis? Kaip bus su motinystes pasalpa?
Gal kas susiduret? Ar zinote?
Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzu @ 2010 07 07, 09:46)
AČIŪ UŽ ATS. noriu dar paklaust. mano motinystės atostogos liepos 24d. bet darbo sutartis baigės birželio 30d. ji buvo terminuota. bet tikiuos sodra man vistiek mokės ir motinystės atostogas, ir  vaiko auginimo pinigus, tik stažas neis taip? juk dirbau iki tol 3metus!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

o kas jus isleis atostogu g.gif
jusu negalejo atleisti is darbo net pasibaigus terminuotai sutarciai, kadangi nesciuju atleisti negalima net esant terminuotai sutarciai.
Papildyta:
QUOTE(janone @ 2010 07 07, 10:12)
Labai reikia patarimo.  4u.gif
Mano vaikui 1 metai ir menuo. Dirbau ir gaunu motinystes pasalpa. O kaip bus, jei pastociau ir dar mano vaikui nesuejus 2 metams, gims antras vaikelis? Kaip bus su motinystes pasalpa?
Gal kas susiduret? Ar zinote?
Aciu  4u.gif

iki 2 metu gausit uz abu. o kai pirmajam sueis 2 - tik uz antra (pasalpa antram gali buti apskaiciuota tokia pat kaip ir pirmam)
Atsakyti
QUOTE(Smilla @ 2010 07 07, 09:28)
Isejus geguze 2011 skaiciuos pagal sena tvarka ir nieko neperskaiciuos liepos 1 d.

visos temos neskaičiau, tik norėčiau pasitikslinti, reikia išeiti iki liepos 1 VPA ar ir į dekretines blush2.gif , ir tuomet skaičiuos pagal seną tvarką 4u.gif , ačiū

lygtai jau radau blush2.gif
Atsakyti
Laba diena, gal į šią temą pataikysiu 4u.gif Gal yra žinančių ar įmanoma, kad trečiais metais tėtis pasiimtų vaiko auginimo atostogas?T.y. aš planuoju vaiką auginti iki 2 metų, o trečiais norėčiau grįžti į darbą, ar gali tėtis trečius metus pasiimti vaiko auginimo atostogas? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sarmite @ 2010 07 07, 15:08)
Laba diena, gal į šią temą pataikysiu 4u.gif  Gal yra žinančių ar įmanoma, kad trečiais metais tėtis pasiimtų vaiko auginimo atostogas?T.y. aš planuoju vaiką auginti iki 2 metų, o trečiais norėčiau grįžti į darbą, ar gali tėtis trečius metus pasiimti vaiko auginimo atostogas? 4u.gif

manau, kad gali 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nyte2006 @ 2010 07 07, 15:21)
manau, kad gali  4u.gif

aš ir taip manau 4u.gif bet gal kas su tuo susidūrė, kartais mūsų valstybėje be įstatymų dar visokių niuansų būna biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Destiny73 @ 2010 07 07, 08:19)
o kas jus isleis atostogu  g.gif

o tai ką man daryti??? grįžt į darbovietę kalbėtis? ar ne iš Sodros mokama viskas, tai kaip jei birž. 30d išėjau iš darbo, jau po 24dienų, kai prasidės liepos gale atostogos, negaunu NIEKO????

tai eit man į darbovietę????

p.s. darbo sutartis pasirašyta, dar man nepastojus, vieniems mokslo metams, nuo rugs2iki birželio 30d. pastojau tik sausio vidury. vistiek, skaitosi kad negalima mane atleisti...?nesuprantu... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Destiny73 @ 2010 07 07, 10:19)
o kas jus isleis atostogu  g.gif
jusu negalejo atleisti is darbo net pasibaigus terminuotai sutarciai, kadangi nesciuju atleisti negalima net esant terminuotai sutarciai.

Gali atleisti, tik Sodrai reikes pristatyti kazkokius popierius, gal darbo sutarti, kur maytusi, kad buvp terminuota sutartis, ir kad tuo metu, kol dar mamyte dirbo, ji jau buvo pastojusi. Cia taip pat kaip su bankrutuojancia imone. Anksteseje temoje man atrodo buvo komentaras tuo klausimu, ir su pacitavimu.
Atsakyti
QUOTE(zuzu @ 2010 07 07, 10:46)
AČIŪ UŽ ATS. noriu dar paklaust. mano motinystės atostogos liepos 24d. bet darbo sutartis baigės birželio 30d. ji buvo terminuota. bet tikiuos sodra man vistiek mokės ir motinystės atostogas, ir  vaiko auginimo pinigus, tik stažas neis taip? juk dirbau iki tol 3metus!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jeigu jus atleido, Sodra nieko nemokes, nes nėra kam jus išleisti į dekretą ir į vaiko priežiūrą, nepaisant kiek laiko iki to dirbote. Turi būti darbdavys, kuris išleis į dekretą ir VPA.
Atsakyti
QUOTE(Sidabra @ 2010 07 07, 17:36)
Jeigu jus atleido, Sodra nieko nemokes, nes nėra kam jus išleisti į dekretą ir į vaiko priežiūrą, nepaisant kiek laiko iki to dirbote. Turi būti darbdavys, kuris išleis į dekretą ir VPA.
O
bet nesuprantu. juk net bedarbiai GAUNA PAŠALPĄ, JEI BŪNAS ATLEISTI, IR IKI TOL IŠDIRBO bent 18mėn!!! o iki nėįtumo atostogų, kad kažką gautum juk bent 4 mėn reik dirbt. tai aš blogesnė už bedarbį, išdirbusį 18mėn, ir ta prasme, esu KAIP PVZ, STUDENTĖ NIEKAD NEDIRBUSI??? nieko nesuprantu..juk neglai valstybė taip mane nuskriaust.

gerai, tarkim negausiu už 126d.-o už vaiko auginimą tuomet???juk imasi pastarųjų 12mėn pajamų, vidurkis, kai DIRBAU IR MOKĖJAU MOKESČIUS VALSTYBEI. TAI VAILSTYBĖ MAN NIEKO NEMOKĖS??
Atsakyti