Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

Sveikos man gal galetu kas pasakyt nes as nelabai zinau blush2.gif
as iseisiu i dekreta gausiu pinigelius uz 3 menesius taip? o paskiau visus 3 men niekas daugiau jokiu pinigu nemokes... paskiau po gimdymo 1000lt ir viskas taip? g.gif ar teisingai as galvoju? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Dinelė2 @ 2010 07 04, 18:07)
Sveikos man gal galetu kas pasakyt nes as nelabai zinau blush2.gif
as iseisiu i dekreta gausiu pinigelius uz 3 menesius taip? o paskiau visus 3 men niekas daugiau jokiu pinigu nemokes... paskiau po gimdymo 1000lt ir viskas taip? g.gif  ar teisingai as galvoju? blush2.gif

Gausit uz 4 men. (ir tada tuos men nieko negausit) ir tada kai vaikuciui sueis apie 2 men., t.y. baigsis dekretas, iseisit i vaiko prieziura, tada kas menesi gausit panasiai, kiek gavot algos, minus 10 proc.
O gimus vaikui, is seniunijos gaunama 1430 Lt. Vienkartine ismoka.
Atsakyti
QUOTE(Smilla @ 2010 07 05, 08:48)
Gausit uz 4 men. (ir tada tuos men nieko negausit) ir tada kai vaikuciui sueis apie 2 men., t.y. baigsis dekretas, iseisit i vaiko prieziura, tada kas menesi gausit panasiai, kiek gavot algos, minus 10 proc.
O gimus vaikui, is seniunijos gaunama 1430 Lt. Vienkartine ismoka.

dėl 1430lt reik eiti į seniūniją? Prieš 4 metus kai gimė dukrytė šalia metrikacijos skyriaus kažkur ėjome susitvarkyti pinigėlių šių...
Atsakyti
QUOTE(vixiuke @ 2010 07 05, 10:54)
dėl 1430lt reik eiti į seniūniją? Prieš 4 metus kai gimė dukrytė šalia metrikacijos skyriaus kažkur ėjome susitvarkyti pinigėlių šių...

as ir pries 4 metus ejau salia metrikacijos g.gif
Atsakyti
dabar jau eisit i seniunija su gimimo liudijimu smile.gif uzpildysit prasyma,pateiksit saskaitos nr.ir tada gausit pinigelius smile.gif
Atsakyti
QUOTE(spongebob @ 2010 07 05, 13:42)
dabar jau eisit i seniunija su gimimo liudijimu smile.gif uzpildysit prasyma,pateiksit saskaitos nr.ir tada gausit pinigelius smile.gif

Idomu, per kiek laiko ta vienkartine ismoka Vilniuj? Nes girdejau, kad tenka ilgai laukti, net kelis menesius ax.gif
Atsakyti
Laba diena 4u.gif
Norejau klausima uzduot,atsiprasau jei pasikartosiu-neskaiciau visos temos blush2.gif
Jei as stoviu darbo birzoj,o mano vyras dirba,ar jis gali iseiti tevystes atostogu,o as ir toliau stovesiu darbo birzoj?
Aciu 4u.gif
Atsakyti
sveikos, atrašykit man skubančiai. liepos 24d. eisiu į dekretą. tai pinigus už 126d. iš mokės iškart, turiu minty, pvz, po 2darbo dieno, o ne pasibaigus 126dienoms?
o kaip tuo atvejum jei nėštumas nutrūksta, įvyksta nelaimė....pinigai juk vistiek būna skirti jau g.gif

ir dar neaiškumas, pagal kuriuos mėn man paskaičiuos dekreto pinigus? nes sodra prašė, atneš už 2009 birželį. ar tą mėn įtrauks, daugins iš 12? ar kaip? nes birželį buvo mažiausiai pinigų unsure.gif mano uždirbta...
Atsakyti
Labutėlis 4u.gif
Situacija: dirbu vienoje darbovietėje, kuri išleido mane vaiko priežiūros atostogų, iki vaikui sueis treji metai.
Klausimukai:
*Ar galiu, kai vaikui sueis dveji metukai, įsidarbinti antroje įmonėje, o pirmoje ir toliau likti vaiko priežiūros atostogose?
**Ar privalau apie tai pranešti pirmajai darbovietei?
***Kaip tuomet būtų su neapmokestinamais pajamų dydžiais NPD ir PNPD? Ar man juos vertintų?

Labai laukiu komentarų ax.gif
Ir iš anksto nuoširdžiai dėkoju 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(simuliukas @ 2010 07 06, 09:44)

Jei as stoviu darbo birzoj,o mano vyras dirba,ar jis gali iseiti tevystes atostogu,o as ir toliau stovesiu darbo birzoj?
Aciu 4u.gif

Gal vyras iseiti, o jus toliau DB stovesit.

QUOTE(zuzu @ 2010 07 06, 10:29)
sveikos, atrašykit man skubančiai. liepos 24d. eisiu į dekretą. tai pinigus už 126d. iš mokės iškart, turiu minty, pvz, po 2darbo dieno, o ne pasibaigus 126dienoms?
o kaip tuo atvejum jei nėštumas nutrūksta, įvyksta nelaimė....pinigai juk vistiek būna skirti jau g.gif

ir dar neaiškumas, pagal kuriuos mėn man paskaičiuos dekreto pinigus? nes sodra prašė, atneš už 2009 birželį. ar tą  mėn įtrauks, daugins iš 12? ar kaip? nes birželį buvo mažiausiai pinigų unsure.gif mano uždirbta...

Pinigus uz 126 d. ismoka per 15 d.d. nuo dokumentu pridavimo Sodrai. Siaip, kazkaip greiciau viskas ivyksta, greiciau pervede, bent jau man.
Jei Sodra prase, vadinas itrauks birzeli ir 12 men algos ims vidurki.
Atsakyti
Sodra pavedimus daro du kartu i menesi, tai jei uztaikai pries pat pavedimus nunesti popierius, tai ir perveda greiciau ax.gif
Atsakyti
noriu pasitikslint: ar išėjus VPA 2011 05 ims vidurkį iš paskutinių 12 mėn ir paskaičiuos visam 2metų laikotarpiui? ar po 2011 07 01 reikės pateikti prašymą kiek norėsiu auginti vaiką iš naujo(1 ar 2metus) ir vėl bus perskaičiuojami pinigai pagal paskutinius 24mėn?
Atsakyti