Sveikos man gal galetu kas pasakyt nes as nelabai zinau
as iseisiu i dekreta gausiu pinigelius uz 3 menesius taip? o paskiau visus 3 men niekas daugiau jokiu pinigu nemokes... paskiau po gimdymo 1000lt ir viskas taip? ar teisingai as galvoju?
QUOTE(Dinelė2 @ 2010 07 04, 18:07)
Sveikos man gal galetu kas pasakyt nes as nelabai zinau
as iseisiu i dekreta gausiu pinigelius uz 3 menesius taip? o paskiau visus 3 men niekas daugiau jokiu pinigu nemokes... paskiau po gimdymo 1000lt ir viskas taip? ar teisingai as galvoju?
Gausit uz 4 men. (ir tada tuos men nieko negausit) ir tada kai vaikuciui sueis apie 2 men., t.y. baigsis dekretas, iseisit i vaiko prieziura, tada kas menesi gausit panasiai, kiek gavot algos, minus 10 proc.
O gimus vaikui, is seniunijos gaunama 1430 Lt. Vienkartine ismoka.
QUOTE(Smilla @ 2010 07 05, 08:48)
Gausit uz 4 men. (ir tada tuos men nieko negausit) ir tada kai vaikuciui sueis apie 2 men., t.y. baigsis dekretas, iseisit i vaiko prieziura, tada kas menesi gausit panasiai, kiek gavot algos, minus 10 proc.
dėl 1430lt reik eiti į seniūniją? Prieš 4 metus kai gimė dukrytė šalia metrikacijos skyriaus kažkur ėjome susitvarkyti pinigėlių šių...
QUOTE(vixiuke @ 2010 07 05, 10:54)
dėl 1430lt reik eiti į seniūniją? Prieš 4 metus kai gimė dukrytė šalia metrikacijos skyriaus kažkur ėjome susitvarkyti pinigėlių šių...
as ir pries 4 metus ejau salia metrikacijos
dabar jau eisit i seniunija su gimimo liudijimu uzpildysit prasyma,pateiksit saskaitos nr.ir tada gausit pinigelius
QUOTE(spongebob @ 2010 07 05, 13:42)
dabar jau eisit i seniunija su gimimo liudijimu uzpildysit prasyma,pateiksit saskaitos nr.ir tada gausit pinigelius
Idomu, per kiek laiko ta vienkartine ismoka Vilniuj? Nes girdejau, kad tenka ilgai laukti, net kelis menesius
Laba diena
Norejau klausima uzduot,atsiprasau jei pasikartosiu-neskaiciau visos temos
Jei as stoviu darbo birzoj,o mano vyras dirba,ar jis gali iseiti tevystes atostogu,o as ir toliau stovesiu darbo birzoj?
Aciu
Norejau klausima uzduot,atsiprasau jei pasikartosiu-neskaiciau visos temos
Jei as stoviu darbo birzoj,o mano vyras dirba,ar jis gali iseiti tevystes atostogu,o as ir toliau stovesiu darbo birzoj?
Aciu
sveikos, atrašykit man skubančiai. liepos 24d. eisiu į dekretą. tai pinigus už 126d. iš mokės iškart, turiu minty, pvz, po 2darbo dieno, o ne pasibaigus 126dienoms?
o kaip tuo atvejum jei nėštumas nutrūksta, įvyksta nelaimė....pinigai juk vistiek būna skirti jau
ir dar neaiškumas, pagal kuriuos mėn man paskaičiuos dekreto pinigus? nes sodra prašė, atneš už 2009 birželį. ar tą mėn įtrauks, daugins iš 12? ar kaip? nes birželį buvo mažiausiai pinigų mano uždirbta...
o kaip tuo atvejum jei nėštumas nutrūksta, įvyksta nelaimė....pinigai juk vistiek būna skirti jau
ir dar neaiškumas, pagal kuriuos mėn man paskaičiuos dekreto pinigus? nes sodra prašė, atneš už 2009 birželį. ar tą mėn įtrauks, daugins iš 12? ar kaip? nes birželį buvo mažiausiai pinigų mano uždirbta...
Labutėlis
Situacija: dirbu vienoje darbovietėje, kuri išleido mane vaiko priežiūros atostogų, iki vaikui sueis treji metai.
Klausimukai:
*Ar galiu, kai vaikui sueis dveji metukai, įsidarbinti antroje įmonėje, o pirmoje ir toliau likti vaiko priežiūros atostogose?
**Ar privalau apie tai pranešti pirmajai darbovietei?
***Kaip tuomet būtų su neapmokestinamais pajamų dydžiais NPD ir PNPD? Ar man juos vertintų?
Labai laukiu komentarų
Ir iš anksto nuoširdžiai dėkoju
Situacija: dirbu vienoje darbovietėje, kuri išleido mane vaiko priežiūros atostogų, iki vaikui sueis treji metai.
Klausimukai:
*Ar galiu, kai vaikui sueis dveji metukai, įsidarbinti antroje įmonėje, o pirmoje ir toliau likti vaiko priežiūros atostogose?
**Ar privalau apie tai pranešti pirmajai darbovietei?
***Kaip tuomet būtų su neapmokestinamais pajamų dydžiais NPD ir PNPD? Ar man juos vertintų?
Labai laukiu komentarų
Ir iš anksto nuoširdžiai dėkoju
QUOTE(simuliukas @ 2010 07 06, 09:44)
Aciu
Gal vyras iseiti, o jus toliau DB stovesit.
QUOTE(zuzu @ 2010 07 06, 10:29)
sveikos, atrašykit man skubančiai. liepos 24d. eisiu į dekretą. tai pinigus už 126d. iš mokės iškart, turiu minty, pvz, po 2darbo dieno, o ne pasibaigus 126dienoms?
Pinigus uz 126 d. ismoka per 15 d.d. nuo dokumentu pridavimo Sodrai. Siaip, kazkaip greiciau viskas ivyksta, greiciau pervede, bent jau man.
Jei Sodra prase, vadinas itrauks birzeli ir 12 men algos ims vidurki.
Sodra pavedimus daro du kartu i menesi, tai jei uztaikai pries pat pavedimus nunesti popierius, tai ir perveda greiciau
noriu pasitikslint: ar išėjus VPA 2011 05 ims vidurkį iš paskutinių 12 mėn ir paskaičiuos visam 2metų laikotarpiui? ar po 2011 07 01 reikės pateikti prašymą kiek norėsiu auginti vaiką iš naujo(1 ar 2metus) ir vėl bus perskaičiuojami pinigai pagal paskutinius 24mėn?