Įkraunama...
Įkraunama...

Salotų padažai

Dažniausiai neturiu daug laiko gaminimui, tai perku jau gatavus padažus salotoms. Gal žinote skanių ? Pirkau lietuvišką "Tūkstantis salų", bet nepatiko ar bent jau prie krabų lazdelių netiko biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(dovile_s @ 2007 03 15, 14:01)
Dažniausiai neturiu daug laiko gaminimui, tai perku jau gatavus padažus salotoms. Gal žinote skanių ? Pirkau  lietuvišką "Tūkstantis salų", bet nepatiko ar bent jau prie krabų lazdelių netiko  biggrin.gif


man patinka skaidrus Spilvos padazas su paprikom- labai dera ant bet kokiu darzoviu thumbup.gif
Atsakyti
O man tai geriausiais salotas tiesiog citrinos sultymis aplaistyti wink.gif
Atsakyti
Iš gatavų man labiausiai patinka Kuhne firmos salotų padažai: kai norisi ko nors aštriau perku prancūzišką, kai lengviau jogurtinį. Pasirinkimas nemažas. Ir dar patinka, kad galima pirkti mažesnėmis pakuotėmis. Tai gali tiesiog nusipirkti ir pabandyti. Ir tik po to visą butelaitį to padažo pirkti. 4u.gif
Atsakyti
Citrinos sultys, medus, aliejus ir garstyčios - viską gerai išsuku ir puikus padažas ant žalių salotų. Proporcijas galit nusistatyti pagal save bandymų keliu. Aš spaudžiu 1 citrinos sultis, dedu didelį su kaupu medaus šaukštą (jei susicukravęs medus, tai reikia pašildyti indelyje ant garų ar kitame inde su vandeniu), aliejaus beveik pusė stiklinės (naudoju tokį, koks po ranka papuola, bet sveikuolėms gal alyvuogių būtų gerkiau) ir garstyčių gerą valgomą šaukštą. Tokio kiekio pakanka dideliam salotų dubeniui 10 - 12 žmonių.
Atsakyti
Citrinos sulciu
Alyvu aliejaus
Garstyciu
Tarkuoto surio
Druskytes
Viska issukti mikseriu 4u.gif
Atsakyti
Prieskoninių žolelių ir ananasų padažas

100ml ananasų sulčių,
2 valgomieji šaukštai citrinų sulčių,
200ml aliejaus
2 valgomieji šaukštai cukraus,
2 valgomieji šaukštai garstyčių,
žiupsnelis druskos,
smulkintų juodųjų pipirų,
saujelė petražolių lapų.

Žirklėmis kuo smulkiau sukarpyti prieskonines žoleles.Išmaišyti visas sudedamąsias dalis ir palaikyti šaltai.

Jogurto ir majonezo padažas

150g natūralaus jogurto,
100g majonezo,
saujelė petražolių lapų,
saujelė šviežių krapų,
1 maža česnako skiltelė,
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis juodųjų pipirų.

Peiliu smulkiai supjaustyti česnaką bei kitus žalumynus.Visas sudedamąsias dalis suplakti,ar sutrinti su trintuvu,kad gautųsi vientisa masė,ja pagardinti prieskoniais.Šaldytuve reiktų palikyti uždengtame inde pora trejetą valandų.

Bazilikų padažas

3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus,
2 valgomieji šaukštai citrinų sulčių,
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis cukraus,
50g smulkintų petražolių,
50g smulkintų šviežių arba 2 arbatiniai šaukšteliai džiovintų bazilikų,
1 svogūnas su laiškais.

Paprikų ir jogurto padažas

1 maža raudona ir 1 maža žalia paprika,
1 česnako skiltelė,
pora svogūno laiškų,
2 arbatiniai šaukšteliai alyvuogių aliejaus,
1 arbatinis šaukštelis citrinų sulčių,
200 g tiršto natūralaus jogurto,
žiupsnelis druskos ir maltų pipirų.
Atsakyti
Ish neriebiu padazu shis pats megstamiausias: saulegrazu aliejus (butinai saulegrazu), actas, druska ir juodieji pipirai. Jei netingiu, dar priberiu smulkiai sukapotu petrazoliu. Hmmm...
Atsakyti
Man labai skanus padažiukas:

šaukštas medaus
kokie 4-5 šaukštai alyvuogių aliejaus
pora skiltelių trintų česnakų
1 citrinos sulčių
bazilikų
druskos
pipirų


ypač tinka prie salotų su menkių kepenėlėmis mirksiukas.gif
Atsakyti
Verta pabandyti:

šaukštas acto
šaukštas klevų sirupo
aliejaus
druskos
pipirų
šiek tiek vandens
mėgstamų žolelių
Atsakyti
Gal kas zino kaip pasigaminti pikantiska padaza, kuri i kebabus pila? g.gif
Atsakyti
QUOTE(greitute @ 2008 09 28, 11:08)
Gal kas zino kaip pasigaminti pikantiska padaza, kuri i kebabus pila?  g.gif



As tai dedu y visiskai naturalu jogurta spausto cesnako, agurka spaudziu, baziliko, druskos, pipiru ir tomato. Gaunasi panasiai mirksiukas.gif
Atsakyti