Įkraunama...
Įkraunama...

Užgavėnės

suku sau galva kaip aprengti trimeti darzelyje cigoniuku g.gif doh.gif
Atsakyti
"Čigonai" seniau būdavo apsirengę kailiniais, kokiais margais drabužiais, kaip ir tikri čigonai, veidą išsisuodinę, išsipaišę ūsus, barzdas.

Apie Užgavėnes Vilniuje galima paieškojus rasti info, pavyzdžiuj kad ir čia:
http://www.kaveikti....etails&id=11118
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurvite: 22 vasario 2009 - 19:40
sveikos mamytes,gal kas turi foto uzgaveniu kaukiu parodyt? labai butu idomu paziuret thumbup.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Chanell @ 2009 02 22, 20:41)
Gal zinote kokias pramogas siemet sostine siulo? blush2.gif

Žinom žinom smile.gif
Rotušės aikštėje ryt 17 val. bus persirengėlių balius Užgavėnių šventė
Papildyta:
QUOTE(Daivulyte @ 2009 02 22, 20:37)
suku sau galva kaip aprengti trimeti darzelyje cigoniuku g.gif  doh.gif

Oj labai paprastai: gi paimk kokią skarą kuo ryškesnę (jei mergaitė), aprišk, taip pat sijoną kokį ryškų. Būtinai skruostus ir lūpas ryškiai padažyk.

O jei berniukas - nupiešk ūsus, surask kokią seną skrybelę ar kokią kepurę. Liemenę kokią, apkarstyk visokiom grandinėlėm, laikrodžiais biggrin.gif
Atsakyti
O gal zinote, ka ten vaikai "ubaugaudami" kalba, nes mano dukra nutare su draugais kaimynus persirenge "aplankyti" rytoj, bet nezino ka ten kalba tie cigoniukai... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(GudruteM @ 2009 02 21, 16:13)
Ir čia dar su nuotraukomis aprašyta, kaip gaminama kaukė Gaminkime kaukę kartu

Dar iki galo nepagaminta, bet turėtų jau pasirodyti galutinis variantas.

Beje, jei šiandien pradėsi, tai tikrai spėsi iki antradienio smile.gif Tik tiek kad šiandien reikia intensyviau popierukus klijuoti smile.gif

radau ir aš puslapiuką apie kaukių gamybą http://kupole.online...zgaveniu-kaukes
Atsakyti
QUOTE(agnieshka @ 2009 02 23, 13:41)
O gal zinote, ka ten vaikai "ubaugaudami" kalba, nes mano dukra nutare su draugais kaimynus persirenge "aplankyti" rytoj, bet nezino ka ten kalba tie cigoniukai... smile.gif

Mes čigonai Lietuvos norim blynų ir dešros, jeigu blynai nemaišyti prašom saldainius krapštyti hi.gif aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(Lamia @ 2007 02 21, 18:39)
na pirma juokingas zodis "ubagauti"  g.gif  cia gi svente ir taip pabegioti vaikam - pramoga. tiesa, dabar apstebejau kad kasmet tu vaiku vis maziau, gal vis maziau tevu leidzia?  g.gif
manyčiau čia daug visokių niuansų unsure.gif
pirmiausia, šiais laikais nesaugu, kažin ar ryžčiausi leisti vaiką eiti "ubagauti" per butus- pasitaiko visokių neaiškaus plauko tipų. Pamenu, eidavom su klasiokėm ubagauti (bet po kokias 4-5 , kad drąsiau buvo) tai kartą p[asitaikė toks senis, kuris mus visas pasikvietė į vidų, neva ten blynų, pinigų turi...laukiam laukiam, o jis atneša taures ir alaus butelių, pripylė mums...mums jau nedrąsu, jau ruošiamės begt lauk, paskui jis išėjo ir pareina jau vien chalatu apsirengęs doh.gif tai kai dėjom į kojas visos doh.gif
be to- vaikai šiais laikais netokie- blynų jiems neįduosi, šiek tiek mokykloje praktikos turiu, taipasikalbėjom su vaikais...pasakojo man, kad tiems, kurie blynų duodavo, o ne pinigų, duris apipaišydavpo ar net apsisiodavo doh.gif
Dar be to, šventei reikia [pasiruošti, o kai ateina kokie treninguočiai vaikai (tiksliau jau kokie16- likiniai), ūsus nusipaišo, maišelis ant galvos- atseit kaukė, jau galiu eit reketuot doh.gif
QUOTE(agnieshka @ 2009 02 23, 12:41)
yra tokie žodžiai (jie ne folkloras, bet šiaip išmąstyti kažkieno)
Mes žydukai Lietuvos,. norim blynų ir kavos. Jeigu blynai nemaišyti, prašom pinigus skaityti...

Deja, bet neradau, gal kokiį aksesaurą galima padaryti Užgavėnėms, mažiukei (nėra nė 3 m) lopšiuke bus šventė ir tik šiandien ryte tepasakė, kad kažkokį atributą reikia doh.gif kaukės jau nespėsiu, o ką dar galima išmąstyt g.gif paprastos iš kartono karpyt nenoriu, nelabai gražiai gaunasi doh.gif
Atsakyti
Bent jau Kaune prie tų bobulyčių, kurios centre prekiauja kepurėmis ir pirštinėmis yra įvairiausių kaukių pirkti, kurios nepopierinės, bet taip užsimaukšlina ant galvos - visai gerai atrodo.

O šiaip tai ir iš popieriaus gali pasigaminti: paimk standesnį, iškirpk akis, nosį, prispalvok baisiai, prisiūk plaukus, įverk gumelę - ir visai gerai atrodys wink.gif
Atsakyti
as savo maziu rengsiu va taip cigoniuku , bus juodos kelnes ir liemene, bordo silkiniai marskiniai, skarele raudona ant galvos dar kokia gele i liemene ir kazinau bus toks cigoniukas, kaip manot??

user posted image
Atsakyti
Štai ką radau:

Užgavėnių ubagių daina

1937 m. Tryškiuose užrašė J. Kaulavičius (Lietuvos tautosakos archyvas1165/40)

Aš užgimiau siratėle
Ir paaugau ubagėle.
Einu per svietą vargdama,
Visus šunis lodydama.

Kojas naginėmis aunu
Kartais ir batus igaunu.
Kai niekas niekur nemato,
Turiu gerą aš sveikatą.

Kai tiktai ką sutinku,
Tuojau raišti aš įninku.

Atsakyti
Parašykit kas nors užgavėnių ubagų- žydukų dainelių, mano vaikai nežino nei vienos, aš irgi. pamokykit.../
Atsakyti