Įkraunama...
Įkraunama...

Užgavėnės

Gal kas žinot kaip padaryti Užgavėnių kaukę 8 m. vaikui?
Atsakyti
QUOTE(rasakele @ 2009 01 19, 21:47)
Gal kas žinot kaip padaryti Užgavėnių kaukę 8 m. vaikui?

Taip nekonkrečiai paklausėt...
Kokio personažo kaukę? Iš kokių medžiagų žadat daryt?
Jums paprasčiausiomis technologijomis ar įveiktumėt ir kažką sudėtingesnio?
Jei paprasčiausią - lapas kartono, apkaryti kampus kad išeitų kažkas panašaus į ovalą. Iš nuokarpų turėtų išeit ragiukai. Juos priklijuojat, iškerpat skyles akims, esant norui - ir burnai. O toliau dekoruojat kuo turit ir kaip fantazija neša. Nuo paprasčiausio dažymo iki aplikavimo kailiu, audiniu, net kruopomis. Įveriat gumelę ir velniuko kaukė baigta. Nesudėtinga ir batų dėžutę panaudot, iškirpus kaklui vietą. Čia jau erdvinė gaunasi, rimčiau atrodo.
Papildyta:
mirksiukas.gif
QUOTE(himalaia @ 2008 02 04, 18:51)
Paprasti tai paprasti, tačiau daugelis tautų turi stereotipinius įvaizdžius.
Pvz., žydukui tiktų kokia juoda skrybėlė (katiliukas koks), galima kapšelį su monetom prikabint (šykštumą, taupumą simbolizuotų), lazdelę į rankas, ūsiukus nupiešt, kokiais tamsiais drabužiais aprengt. Viskas priklauso nuo to, kokį stereotipą žmogus susidaręs apie tautą.
Žydaitei tiktų tamsūs garbanoti plaukai, sijonas koks. Čia sunkiau šiek tiek, nes gali labai į čigonę būti panaši.
Šiaip, per senovinę Užgavėnių šventę žydo ir čigono įvaizdžiai susiliedavo beveik (nes "žydavimas" ir "čigonavimas" labai panašūs būdavo): tai kuproto, paliegusio, šlubo, su verstais kailiniais, kokiu diržu susijuosusio žmogaus, panašaus į elgetą įvaizdis. Esmė senovinio žydo vaizdavimo- parodyti, kad tai svetima tauta. Tai taikoma ir čigonams, vengrams. Tai tiek minčių.

Dėl "Žyduko" įvaizdžio negaliu sutikt. Jis jokiu būdu nebuvo siejamas su buriančiais ir išmaldos prašančiais "Čigonais". "Žydukas" - prie pinigo. Jo drabužiai geri, nenuplyšę ir jokiu būdu - ne išversti kailiniai (čia gali tikt velniui ar meškai). Vienas iš būdingų bruožų - kaip ir sakėt - skrybėlė - katiliukas. Taip pat juodi garbanoti plaukai ir barzda - neilga, pusapvalė, tvarkinga. "Žyduko" nieku gyvu negalima sutapatinti su elgeta. Šis personažas - greičiau jau sukto žmogaus parodija.

Tai toks komentaras tiems, kas šiemet ruošis būt "žydukais" mirksiukas.gif
Atsakyti
O gal kas nors turit koki nors scenariju uzgavenems? blush2.gif
Atsakyti
Kepsim daug blynu ir valgysim su braskiu uogiene ir plakta grietinele smile.gif wink.gif
Atsakyti
Šiemet keisti metai nusimato: Užgavėnės bus per mano gimtadienį, o šv.Velykos- per vardadienį thumbup.gif Kažkada irgi taip buvo, bet tuomet per Užgavėnias pamenu jau ir pirmasis griaustinis nugriaudė blink.gif , šiemet taip deja nebebus unsure.gif Kadangi tokios šventės, tai reikės kepti tortą iš blynų tongue.gif Tiksliau, medaus tortukas numatytas (lakštai- kaip medaus tortuko, bet pertepsiu liesos varškės kremu). Taip pat kepsim mielinius ir lietinius blynukus, mielinius ir traškius vaflius (šituos susukus įdarysim obuolių musu). Dar darysim paukštienos drebučius (vištienos/kalakutienos krūtinėlės+daržovės, prieskoniukai+želatina). Tiek.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurvite: 18 vasario 2009 - 00:08
o mes su draugais kaip tik ta savaitgali renkames vienoje kaimo turizmo sodyboje. dabar paaiskejo, kad bus proga kartu atsvesti ir Uzgavenes thumbup.gif gal kas zinote kokiu zaidimu siai progai? Pati radau tik grumtynes maisais ir gaidziu pestynes.... verysad.gif
Atsakyti
Ir as norėčiau sužinot kaip kokia originalia kauke užgavenių padaryt, nes irgi darželio aukletoja prasė atnešt į parodėlę kokią nors, o ant paprasto popieriaus iskirpt akis ir lūpas paskui nudažyt guašu padaryt galiu bet nesinori tokios nest g.gif norisi kazko idomesnio, orgainalesnio bet nesugalvoju ka padaryt, tai gal kas turit kokių idėjų??? blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
Aš pamenu dar mokyklos laikais kaukę darėm papier mache technika. Tai va galvoju ar spėsiu sūnui padaryti kaukę iki antradienio. Galvoju apie žydą, ubagą arba velnią. Tik dabar kaip tik ieškau kaip gi pirmieji du atrodydavo
Atsakyti
GAl galėtum šiek tiek plačiau papasakoti apie šią techniką?
Atsakyti
cia rasit truputi informacijos papje mase
bet kauke man atrodo truputi kitaip daro - t.y. lipdo ant stiklainio popieriaus gabaliukus slauksniuojant.. reiketu internete kazkur ieskoti, tikrai turi buti
va netgi radau, kaip gaminti stai cia, straipsnio apacioje
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vijuke: 21 vasario 2009 - 10:19
QUOTE(Vijuke @ 2009 02 21, 09:49)
cia rasit truputi informacijos papje mase
bet kauke man atrodo truputi kitaip daro - t.y. lipdo ant stiklainio popieriaus gabaliukus slauksniuojant.. reiketu internete kazkur ieskoti, tikrai turi buti
va netgi radau, kaip gaminti stai cia, straipsnio apacioje

va, teisingai vijukė parašė smile.gif šaunuolė, kad radai. aš vakar taip buvau užsiėmusi tuo stiklainio paruošimu, kad nebuvo kada nė žvilgtelėti.
Šiaip klijų masę geriau daryti iš miltų ir vandens (nereikės klijais kvėpuoti, o ir šiaip man greičiau pasidaro smile.gif )

Nu va, čia su sūnum lipdėm veidą iš plastelino ant trilitrio biggrin.gif dabar lieka tik apklijuoti
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo WildCat: 21 vasario 2009 - 11:25
Ir čia dar su nuotraukomis aprašyta, kaip gaminama kaukė Gaminkime kaukę kartu

Dar iki galo nepagaminta, bet turėtų jau pasirodyti galutinis variantas.

Beje, jei šiandien pradėsi, tai tikrai spėsi iki antradienio smile.gif Tik tiek kad šiandien reikia intensyviau popierukus klijuoti smile.gif
Atsakyti