noriu paklausti, o darant kaukę ant trilitrinio, nereikia ant plastelino dėti marlės ir tik tada apklijuoti popierium Aš tikrai prisimenu, kad dėdavom, tik tiksliai neatgaminu kaip.
QUOTE(benux @ 2008 01 31, 19:08)
noriu paklausti, o darant kaukę ant trilitrinio, nereikia ant plastelino dėti marlės ir tik tada apklijuoti popierium Aš tikrai prisimenu, kad dėdavom, tik tiksliai neatgaminu kaip.
Bent aš kaip darau kaukes: aplipdau trilitriaką plastilinu, tada visą kaukei reikalingą plotą patepu aliejum (labai lengvai nusiima paskui), marlę (arba paprastą bintą) prie to aliejaus prilipinu (ir veidui maloniau liestis prie marles, ir stabilesnė kaukė būna), o tada lipalas+ laikraščiai.
Pamenu, vaikystėj eidavom "ubagaut". Čigone persitrengdavau, draugai irgi biesais visokiais, pintines prigriebdavom, dainuodavom, eilėraščius deklamuodavom, ir labai nusimindavom, jei vietoj blynų ar saldainių pinigų gaudavom, nes reikšdavo, kad žmonės nepasiruošę ir nelaukdavo "ubagėlių".
Niekad nepamiršiu, kaip kaimynė įsileido į namus, vidury žiemos blynais su trintom kvapniom braškėm pavaišino, ir dar saldainių visiem prikrovė. O dabar, viskas atvirkščiai, tik pinigai ir pinigai. Tada ir patys žmonės įsileist nenori, ir tėvai vaikų neleidžia pinigų prašyt eit. Jau tikrai, kaip tikras ubagas tas vaikas išeina.
Planuojam pirmą kartą į Rumšiškes važiuot, jei oras geras pasitaikys. Gal kas žino, kaip ten su mokesčiais visais, muziejaus puslapy rašo, kad už įvažiavimą į teritoriją reikia mokėti ir už stovėjimą. Kaip per Užgavėnes būna?
na vis tiek nesupratau , atsiprašau, bet dar kartą, kam tas plastelinas ir ką jūs ten džiovinat, kurią dalį ant galvos dedat - plastelino formą? kaip jūs jį nuo stiklainio nuimat, kad nesusideformuotų kaip ta folga nesubliukšta?
Papildyta:
na dar paskaičiau ir daugmaž supratau vakarėja visai aiškiai parašius, ačiū, bandysim gamint
Papildyta:
na dar paskaičiau ir daugmaž supratau vakarėja visai aiškiai parašius, ačiū, bandysim gamint
QUOTE(himalaia @ 2008 02 01, 12:04)
Planuojam pirmą kartą į Rumšiškes važiuot, jei oras geras pasitaikys. Gal kas žino, kaip ten su mokesčiais visais, muziejaus puslapy rašo, kad už įvažiavimą į teritoriją reikia mokėti ir už stovėjimą. Kaip per Užgavėnes būna?
na as irgi rosiuosi vaziuoti i rumsikes ,niekada nebuvau o tuo labiau su vaikais jiem tikrai bus idomu paziureti kas ten per daiktas. tuo labiau kad manoji dar neina i darzeli
na va man irgi sitas klasymas idomus. ar reikai uz iejima moketi ar jis ten uz dyka.
o jus vaziuosit su kaukem ? na tada man irgi teks padirbeti padaryti kaukes bent vaikams kad smagu butu
pasikaitinejau truputuka temuke jauciu begsiu daryti kaukes vaikams. nu vis linksmiau bus ir tos uzgavienes jausis. tik va bedaa bejoju ar man spes jos iki sekmadienio isdziuti.
nu nieko dabaigsiu dziovinti su fenu reikiais kaimynu trilitriaku pasikolinti nes pati isveziau i kaima. gal tures.
uzkretet jus mane su tom kaukem, beje vaivva nuostabios kaukes tikria is gazdintu koky senuka vakare
nu nieko dabaigsiu dziovinti su fenu reikiais kaimynu trilitriaku pasikolinti nes pati isveziau i kaima. gal tures.
uzkretet jus mane su tom kaukem, beje vaivva nuostabios kaukes tikria is gazdintu koky senuka vakare
ačiū himalaiai už paaiškinimą. Gaminom vakar tą kaukę, vaikas buvo susižavėjęs kaip čia taip mama moka. Žiūrėsim galutinis variantas koks bus, kai išdžius ir nudažysim O į Rumšiškes niekada nevažiavom, nors gyvenam Kaune Ir tik dėl to, kad mašinos nėra kur palikti, nes tiek žmonių, kad ui.
QUOTE(vaivva @ 2008 01 30, 11:45)
Jau pasidariau kaukias, su seima si savaitgali svesim kaime. dariau an trilitrinio, vietoi plastelino naudojau folija labai gerai viskas issilanksto izoliacija priklijavau ir aplipdziau pigiausiais poperiniais ranksluosciais o virsutini sluoksni aplipdziau spalvota poperine servetele tai nereikes dazyt gavosi super ir dar pries pradedant trainika apsukau folija tai gerai nusieme, nes pirma dariau tiesiai an stiklo tai vos nugremziau o kai viska dariau an folijos tai lengvai nusieme, ir dziovinau kokia valanduke orkaitei o paskui an gyvatuko uzdejau kai nuemiau.
ot ačiu už minti, panaudot folija o ne platelina reiks pamėgint.
darau kaukes tik darželio šventei vaikams.
O šiaip leist vaikščiot po namus elgetaut tikrai neleisiu niekad ( nebent mano neleidimas juos visai neveiks ateiti ) man tai nepriimtina. Aš vaikistėje tik karteli esu ėjus ir tai ne elgetaut o tik sveikint kaimynus ir gimines. Mama visad neleizdavo ir dabar suprantu kodėl.
Dabar vaikai eina ne švesdami užgavienes o reketuodami žmones, jei juos isileidi tai atsiprašant paskutinius triusikus numaus ir neišvarysi taip lengvai. o beto vaikšto ne vaikai o pacanai ir suauge, tiesiog žinau keleta šeimu kurios jau savaitės kelios prieš ta švente planuoja ir ruošias kur ir kaip eit kad uždirbt
O dėl isileidimo tai aš ir neisileidžiu, duris užrakintos o jei ilgai baladoja savo šunis išleidžiu ( o ju pas mane 8 ir dideli ) o neisileidžiu dar ir todėl kad pinigais sienu netapetuoju kartais buna kad kokie vaikai ateina lig ir nori isileist bet kai vienus ileisi tada visi pasipila, jie net dalinasi kur kam daugiau davė ir pasiulo viens kitam pas ka eit
trumpai tariant bizniuka suka mafija
Kaip visada svesim pas mociute, bus daug blynu tik reikalas tas, kad mama pirma karta gyvenime atsiskirs ir eis svesti su draugais.. dar viena seimos svente pradeda "byret"
siaip kaip ir nesidarom jokiu kaukiu, o tiesiog linksmai susibegam, pasedim ir pasidziaugiam vienas kitu.
siaip kaip ir nesidarom jokiu kaukiu, o tiesiog linksmai susibegam, pasedim ir pasidziaugiam vienas kitu.
Dirbu mkykloj, tai girdėjau kažkas organizuojama . Pažiūrėsim, pamatysim.
mano sesei ir reikai žyde būti oi nžn nžn kaip rengti gi jie tokie pat paprasti neišsiskiriantis žmonės
QUOTE(Bernado @ 2008 02 04, 14:46)
Mergaitės, kaip aprengti žyduką? Gal turite kokių idėjų? Padėkite
QUOTE(astuškinas @ 2008 02 04, 16:15)
mano sesei ir reikai žyde būti oi nžn nžn kaip rengti gi jie tokie pat paprasti neišsiskiriantis žmonės
Paprasti tai paprasti, tačiau daugelis tautų turi stereotipinius įvaizdžius.
Pvz., žydukui tiktų kokia juoda skrybėlė (katiliukas koks), galima kapšelį su monetom prikabint (šykštumą, taupumą simbolizuotų), lazdelę į rankas, ūsiukus nupiešt, kokiais tamsiais drabužiais aprengt. Viskas priklauso nuo to, kokį stereotipą žmogus susidaręs apie tautą.
Žydaitei tiktų tamsūs garbanoti plaukai, sijonas koks. Čia sunkiau šiek tiek, nes gali labai į čigonę būti panaši.
Šiaip, per senovinę Užgavėnių šventę žydo ir čigono įvaizdžiai susiliedavo beveik (nes "žydavimas" ir "čigonavimas" labai panašūs būdavo): tai kuproto, paliegusio, šlubo, su verstais kailiniais, kokiu diržu susijuosusio žmogaus, panašaus į elgetą įvaizdis. Esmė senovinio žydo vaizdavimo- parodyti, kad tai svetima tauta. Tai taikoma ir čigonams, vengrams. Tai tiek minčių.