Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologija darže ir sode

Diasajos darzas - tiesiog pavyzdinis! Kiekviena kart, kai pamatau sia nuotrauka, negaliu atsiziuret. Taip tvarkingai viskas! Ir zoleles - ne vienos! Suprantu, kad ten kur uzmulciuota, tai ji neauga, bet kad jokios zoleles nera ir kur nemulciuota zeme blink.gif Aisku, as savo darzo niekad nemulciuodavau, tik siemet pradesiu - gal ir pas mane vaizdelis bus kitoks? blush2.gif Nors tiesa pasakius, man dzin koks tas vaizdas, tik kad darliaus butu! O tai duodi duodi, o rezultato kaip ir nematyt... doh.gif Siemet imsiu jauti uz ragu... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dovaina @ 2011 02 23, 17:27)
Suprantu, kad ten kur uzmulciuota, tai ji neauga,

jeigu taip užmulčiuosi kad žolės neaugs-bus blogai. Auga ir pas mane žolės lotuliukas.gif :

user posted image

user posted image

Tik nežinau ar mulčio dėka, ar dėl ko nors, bet šiemet labai ilgai turėjom ankstyvų kopūstų, galvos tik viena-kita sutrūko, o ir vėlyvieji puikiai užaugo. Nors daugelis žmonių sakė, kad ne kopūstų metai g.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 02 23, 18:54)
jeigu taip užmulčiuosi kad žolės neaugs-bus blogai. Auga ir pas mane žolės lotuliukas.gif :

matomai tos žolės auga kad sudaryti simbiozę su augalais ir juos stiprinti.
Bent mano tokia nuomonė susidaro.
O visas zoles išrauti gal tikrai neverta? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuotaikinga @ 2011 03 03, 15:57)
matomai tos žolės auga kad sudaryti simbiozę su augalais ir juos stiprinti.
Bent mano tokia nuomonė susidaro.
O visas zoles išrauti gal tikrai neverta?  g.gif

žolėmis, t.y. bendru pavadinimu, vadinam piktžoles. Tai reiškia, kad niekas jų specialiai nesėja.
Tik kas per simbioze - žolės grindinio trinkellių tarpuose? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 03 03, 17:21)
...Tik kas per simbioze - žolės grindinio trinkellių tarpuose?  biggrin.gif

Tai jau vadinama ne simbioze, o savivale biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 02 23, 19:54)
Tik nežinau ar mulčio dėka, ar dėl ko nors, bet šiemet labai ilgai turėjom ankstyvų kopūstų, galvos tik viena-kita sutrūko, o ir vėlyvieji puikiai užaugo. Nors daugelis žmonių sakė, kad ne kopūstų metai g.gif

labai grazus kopustai. ar purksti jie kuo nors? ir apskritai, kaip jie priziureti, kad tokie grazuoliai?
Atsakyti
QUOTE(ausra.ryte @ 2011 03 04, 09:10)
labai grazus kopustai. ar purksti jie kuo nors? ir apskritai, kaip jie priziureti, kad tokie grazuoliai?

jokios chemijos nenaudoju. priežiūra tokia-pasodinau daigeliais iš šiltnamio, liejau kol prigijo ir mulčiavau pjauta žole. kaip jau rašiau-net nežinau kodėl taip gerai augo, labai anksti savus kopūstus valgėm (gaila, kad neprisimenu datos, kada nupjoviau pirmą galvą, bet tikrai labai anksti).
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 03 04, 11:06)
jokios chemijos nenaudoju. priežiūra tokia-pasodinau daigeliais iš šiltnamio, liejau kol prigijo ir mulčiavau pjauta žole. kaip jau rašiau-net nežinau kodėl taip gerai augo, labai anksti savus kopūstus valgėm (gaila, kad neprisimenu datos, kada nupjoviau pirmą galvą, bet tikrai labai anksti).

Tai o kaip nuo vikšriukų giniesi?
Man vienais metai padėjo toks purškalas: patį pigiausią vyną (rašaliuką biggrin.gif ) atskiesti vandeniu 1:3 ir nupurkšti. Tai vienais metais labai gerai padėjo, o va praėjusiais, tai niekas nepadėjo, pati rinkau, kitaip visai be kopūstų būčiau likus.
O rašaliuko pirkti siunčiau vyrą, o tai pačiai gėda buvo, nefasonas tokį brudą pirkti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(giedrulka @ 2011 03 04, 13:36)

vat ir man idomu, kaip kenkejus atbaidei. as pernai sunkiai daigus uzsiauginau, o po to dar kirminai uzpuole kaip isproteje. (tokioje temoje net nesinori mineti pavadinimo to skyscio, kuriuo purskiau, nu bet... ) nupurskiau deciu blush2.gif , bet uzpuole ir vel ir taip nugrauze, kad stagarai tik liko.
tai ir klausineju visu, kaip toooookius kopustus uzauginti galima? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(giedrulka @ 2011 03 04, 12:36)

Nepatikėsit, bet NIEKAIP. Vikšrai puolė, bet kultūringai. nei rinkau, nei purškiau kuo nors. Stengiuosi, kad darže būtų įvairovė: ir daržovių, ir prieskonių, ir vaistažolių. Kopūstų užteko ir mums, ir brolio šeimynai, ir vikšrams.
Ankstyvų kopūstų buvo 40, o vėlyvų 90.
Papildyta:
QUOTE(ausra.ryte @ 2011 03 04, 14:07)
as pernai sunkiai daigus uzsiauginau,

O kodėl sunkiai? g.gif Ankstyvus pasisėju šiltnamyje, palieju kelis kartus, o vėlyvus sėju lauke, po to persodinu. jokių problemų su daigiukais nebuvo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diasaja: 04 kovo 2011 - 13:38
QUOTE(diasaja @ 2011 03 04, 15:43)
O kodėl sunkiai? g.gif Ankstyvus pasisėju šiltnamyje, palieju kelis kartus, o vėlyvus sėju lauke, po to persodinu. jokių problemų su daigiukais nebuvo.

sunkiai, nes norejau labai ankstyvu, kad mazdaug balandzio men i siltnami jau kelis daigus pasodinti. tai nenorejo jie pas mane ant palanges augti kazkodel biggrin.gif
Atsakyti
Bauhofo leidinyje yra nemazai ekologisku produktu darzininkistei
Atsakyti