Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologija darže ir sode

QUOTE(diasaja @ 2010 08 03, 15:33)
o kiek dedi citrinos rūgšties? Šiuo metu galėsiu palaistyti taip šilauoges?

100ml samtuką į 10l kibirą, taip dabar galima. Su jomis kaip ir su rododendrais, po stiprių liūčių ir laistau parūgštintu vandeniu.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 08 03, 15:44)
100ml samtuką į 10l kibirą, taip dabar galima. Su jomis kaip ir su rododendrais, po stiprių liūčių ir laistau parūgštintu vandeniu.

labai labai dėkui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 02 18, 13:00)

nuėmus derlių pasisėt sideratus ( rugiai, avižos, garstyčios, lubinai, žirniai, pupelės, pupos ir t.t.). Vienus palikti žiemot, kitus galima prieš žiemą nupjaut, lengvai įterpti ir .. laukti pavasario.

Kuriuos galima palikti žiemoti? g.gif Ir ką pavasarį su jais daryti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 02 18, 12:16)
Kuriuos galima palikti žiemoti? g.gif Ir ką pavasarį su jais daryti? g.gif

javus, jei spėja užsnigti, tai jie visai gerai peržiemoja. Dar iki balandžio mėn leisti jiems augti, o paskui nupjauti ir lengvai įterpti wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 02 18, 13:20)
javus, jei spėja užsnigti, tai jie visai gerai peržiemoja. Dar iki balandžio mėn leisti jiems augti, o paskui nupjauti ir lengvai įterpti wink.gif

kaip nupjauti-su technika ar rankiniu būdu? taip nesinori, kad į mano daržą technika lįstų doh.gif
Ir kaip įterpti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 02 18, 12:25)
kaip nupjauti-su technika ar rankiniu būdu? taip nesinori, kad į mano daržą technika lįstų doh.gif
Ir kaip įterpti? g.gif

biggrin.gif Žiauriai nuksambėjo, taip? Maniškis darželis stipriai mažesnis, tai apsieinu su tuo stebuklinguoju, mieliausiu įrankiu, kur per visas temas rodau biggrin.gif Neturiu čia to įrankio po ranka, bet jis tik 4-5 cm sluoksnį 'atpjauna'. Štai taip tas lengvas įterpimas ir gaunasi. Kastuvas seniausiai tarnauja tik kokiems jurginams duobes kasti.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 02 18, 13:30)
biggrin.gif Žiauriai nuksambėjo, taip? Maniškis darželis stipriai mažesnis, tai apsieinu su tuo stebuklinguoju, mieliausiu įrankiu, kur per visas temas rodau  biggrin.gif Neturiu čia to įrankio po ranka, bet jis tik 4-5 cm sluoksnį 'atpjauna'. Štai taip tas lengvas įterpimas ir gaunasi. Kastuvas seniausiai tarnauja tik kokiems jurginams duobes kasti.

ne žiauriai, tik neįsivaizduoju kaip aš galėčiau išdirbti savo didįjį daržą be technikos (o taip norisi). tai tu su tuo stebuklingu įrankiu ir pavasarį darbuojiesi? g.gif O kastuvu lysvių, tarplysvių nedarai? g.gif
mano didysis daržas:

user posted image

Šiemet pusę jo užsėsiu vikiais. Tik nerandu kiek sėklų reiktų į arą? g.gif gaudvile, tu man patark-pavasarį užsėju vikiais, liepą-rugpjūtį juos reiktų įterpti ar palikti iki kito pavasario? g.gif
Atsakyti
užsižiūrėjau į daržą wub.gif

Tasai įrankis tik pavasarį ir reikalingas, kai iš po žiemos reikia truputį supurenti dirvos paviršių. Kastuvu lysvių neformuoju - pagaliukais ir šniūreliais smile.gif Tiesa, taikau sėjomainą, tai tose vietose, kur bus sodinami agurkai ar moliūgai/cukinijos, pomidorai, tik ten gražiai šalia atsikasu žemes, suverčiu nesubrendusį kompostą ir atgal užverčiu tomis pačiomis žemėmis. Per laiką nusileidžia kauburėlis iki bendro daržo lygio. Tiesa, pas mane šlaitinis sklypas, nors ir nedidelis nuolydis, tačiau liūčių metu vanduo nestovi.

O vikių niekad nesu sėjus, nelabai įsivaizduoju, kiek stipriai jie sumedėja. Gal vistik pjaučiau juos kol dar tik ruošiasi žydėti. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 18 vasario 2011 - 13:11
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 02 18, 14:10)
*užsižiūrėjau į daržą  wub.gif

**Kastuvu lysvių neformuoju - pagaliukais ir šniūreliais smile.gif Tiesa, taikau sėjomainą, tai tose vietose, kur bus sodinami agurkai ar moliūgai/cukinijos, pomidorai, tik ten gražiai šalia atsikasu žemes, suverčiu nesubrendusį kompostą ir atgal užverčiu tomis pačiomis žemėmis. Per laiką nusileidžia kauburėlis iki bendro daržo lygio.

***O vikių niekad nesu sėjus, nelabai įsivaizduoju, kiek stipriai jie sumedėja. Gal vistik pjaučiau juos kol dar tik ruošiasi žydėti. g.gif

*tai aš jame ir medituoju biggrin.gif
**taip ir aš galvoju ateityje daryti, bet kol kas kiekvieną pavasarį bandau mamai išaiškinti apie mano svajonių daržą. Kol kas mažais žingsneliais link tikslo keliauju biggrin.gif

***aišku 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 02 18, 13:37)
mano didysis daržas:

user posted image

ne, nu negaliu... kai pasiziuriu i sita darza, tai taip ir norisi viska mest ir i kaima kraustytis... tobula wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo polfast: 19 vasario 2011 - 16:16
Tikrai, Diasaja, Jusu darzas nepaprastas wub.gif Matosi, kaip gerai sutariate su augalais 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(polfast @ 2011 02 19, 17:15)
kai pasiziuriu i sita darza, tai taip ir norisi viska mest ir i kaima kraustytis... tobula  wub.gif

lotuliukas.gif aš taip ir padariau biggrin.gif
Atsakyti