Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologija darže ir sode

QUOTE(dahlia+++ @ 2010 06 17, 09:31)

Ir jau tam paskirtam plote privalu atsisakyti chemijos - purškiant, laistant (kad ir "nekaltuoju" kalio permanganatu  doh.gif ) žūna ne tik ligų sukėlėjai, bet ir gerieji mikroorganizmai.

O ką daryti su svogūninėmis gėlėmis. Rekomenduoja prieš sodinimą pamirkyti chemijoje? Aš šiemet sodindama kardelius nemirkiau. Tik, kai sudygo palaisčiau dilgėlių antpilu.
Atsakyti
Svogūninėms gėlėms ( jos mano vargas karsta.gif , jos mano džiaugsmas assa.gif ) jau pora metų naudoju trichoderminą. Jurginams jo dedu ir sodindama, ir apveliu gumbus saugojimui rudenį. Tulpėms dedu sodindama - ryškiai mažiau būna puvinių (na, tik vov vos pasitaiko..), o patys žiedai - vos ne dvigubai stambesni. Kardeliams dar jo nenaudojau, nes pati neauginu - mamai visus atidaviau ax.gif , ten pasigrožiu..
Trichoderminas - tai natūralus antibiotikas.
Trichodermino sudetyje yra gyvų grybelio Trichoderma harzianum lastelių. Trichoderma harzianum aktyviai kovoja su daugeliu patogeninių grybelių – trichoderma sėkmingai nukonkuruoja patogenus dėl to, kad dalijasi su jais ribota matinamąja baze; parazituoja ant patogenų micelio, sunaikindamas lastelių apvalkalus ir išskirdamas antibiotikus, kurie slopina ir sunaikina patogeninius grybelius. Preparatas stimuliuoja sėklų dygimą, šaknų ir augalų augimą, didina atsparumą šalčiams ir sumažina augalų sergamumą. Preparatas turi pastebimą profilaktinį poveikį, dirvožemį daro sveikesnį./ 'Biolux' informacija/
Atsakyti
Svogūnus, "šakneles" mirkau jūros dumblių ekstrakte.

Labai pasiteisino svogūninių įsodinimas į smėlio ar smulkaus žvyro "patalus". Štai ir šiemet išsikasiau ankstyvąsias tulpes, narciziukus švarutėlius, gražutėlius wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 17 birželio 2010 - 12:56
QUOTE(diasaja @ 2010 06 16, 12:59)
gal galima plačiau ir ko jo gauti?

Ir biokompostuotojo ir mikroorganizmu yra senukuose mirksiukas.gif
Atsakyti

Gaudvile ir Dahlia+++, ačiū už patarimus 4u.gif O kur tą trichoderminą perki?
pasigirsiu rolleyes.gif -šiandien pirmutinį kopūstą valgiau iš savo daržo, užaugintą be trąšų cheminių thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2010 06 17, 15:15)
O kur tą trichoderminą perki?
pasigirsiu rolleyes.gif -šiandien pirmutinį kopūstą valgiau iš savo daržo, užaugintą be trąšų cheminių thumbup.gif

Baltas pavydas dėl kopūsto didis.gif .. Aš dar ilgokai ne savus valgysiu, nes susivėlinau pasodinti..
Trichoderminą perku iš ten pat - 15Lt /100g, bet jo užtenka oi kaip ilgai ir daug kam..

glossi, žinau, kad 'Senukuose' yra mikroorganizmų, bet .. ax.gif ten 10g(10m2 daržo ploto) kainuoja 10Lt. Vos ne 10 kartų brangiau, nei latviški preparatai doh.gif .. Ir sudėtis jų skiriasi, latviškuose yra daugiau mikroorganizmų grupių.
Atsakyti
QUOTE(dahlia+++ @ 2010 06 17, 15:29)
Baltas pavydas dėl kopūsto  didis.gif .. Aš dar ilgokai ne savus valgysiu, nes susivėlinau pasodinti..
Trichoderminą perku iš ten pat - 15Lt /100g, bet jo užtenka oi kaip ilgai ir daug kam..

glossi, žinau, kad 'Senukuose' yra mikroorganizmų, bet ..  ax.gif  ten 10g(10m2 daržo ploto) kainuoja 10Lt. Vos ne 10 kartų brangiau, nei latviški preparatai  doh.gif .. Ir sudėtis jų skiriasi, latviškuose yra daugiau mikroorganizmų grupių.

Tai uztai ir guli pas mane tas pakutis namie vis blush2.gif nenusprendiu,kam ji paskirti g.gif kam cia labiausiai reiktu.
Atsakyti
QUOTE(glossi @ 2010 06 17, 16:14)
Tai uztai ir guli pas mane tas pakutis namie vis  blush2.gif nenusprendiu,kam ji paskirti  g.gif kam cia labiausiai reiktu.

lotuliukas.gif lotuliukas.gif o čia tai geras thumbup.gif Kai brangus daiktas tai ir guli.. O aš pilu viskam, ką tik sodinu ax.gif
Atsakyti
vėl pasigirsiu rolleyes.gif
Šiandien pasidariau salotų iš ekologiškai užaugintų daržovių-ridikai, morkos, špinatai, kopūstas. Tik su majonezu sumaišiau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(dahlia+++ @ 2010 06 17, 12:22)
Trichoderminas - tai natūralus antibiotikas.

Čia gal ir neblogas daiktas bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2010 06 18, 08:48)
Čia gal ir neblogas daiktas  bigsmile.gif

Va as ir galvoju g.gif Gal ir amariliams jis tiktu..greiciau besakniai saknis isleistu?Ar nelabai?
Atsakyti
QUOTE(zebrina @ 2010 06 18, 11:25)
Va as ir galvoju g.gif Gal ir amariliams jis tiktu..greiciau besakniai saknis isleistu?Ar nelabai?

drinks_cheers.gif Gal ir nebloga mintis g.gif
Atsakyti