Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologija darže ir sode

QUOTE(Gaudvilė @ 2011 04 20, 19:22)
60km spinduliu?  g.gif Tik pagydyt tektų ne vien kazokinius kadagius, bet ir visas sergančias kriaušes tongue.gif

Esate tikra, kad ši liga plinta net tokiu atstumu? blink.gif
Kiek teko skaityti didžiausiais minimas atstumas 5 km.
na aišku ir tai ne paguoda...
Nors matyt vienos kriaušių veislės atsparesnės nei kitos - mūsiškė serga, o aplinkinių kaimynų - ne smile.gif matyt tik mums taip nepasisekė.

O štai dar ką pavyko rasti:
QUOTE(dahlia+++ @ 2010 07 02, 13:49)
Su rūdimis kovoti sunku, nes beveik kiekvienoj gyvenvietėj, sodų bendrijoj auga kazokiniai kadagiai, kurie ir platina tą ligą. Nenorint naudoti chemijos (tuo labiau, kad rūdys dažnai pasireiškia tada, kai jau vaisiai noksta ir purkšti chemija negalima), tiesiog reikėtų stiprinti vaismedžių imunitetą - į dirvožemį apie vaismedį įterpti mikroorganizmų, kurie padeda augalui augti, pačiam kovoti su ligų sukėlėjais. O sezono metu galima papildomai nupurkšti biopreparatu "Biomix" - jis nuo daugelio ligų sukėlėjų apsaugo (aš šitą preparatą užsisakinėju iš Latvijos, purškiu agurkus, pomidorus, bulves, vaismedžius, dekoratyvinius augalus, rezultatais daugiau negu patenkinta  smile.gif )

Nežinau kiek iš to naudos, bet gal kam nors pravers 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vyyšnia: 20 balandžio 2011 - 22:33
Vykdantiems sėjomainą 4u.gif

Ar gerą planą pasidariau?

pernai augo morkos, svogūnai, prieskoniai, pupelės, burokėliai, kopūstai-šiemet planuoju į jų vietą sodinti ankstyvąsias bulves.

pernai augo kopūstai, medetkos-šiemet planuoju auginti jų vietoje burokėlius, morkas, pupeles.

pernai augo bulvės-šiemet planuoju sodinti svogūnus.
Atsakyti
Oi, žinot vaikas mano mėgsta www.demotyvacija.lt puslapėlyje pakabėt. Prisėdu prie kompiuterio, o jis ten atsidaręs ... Diasajos daržą lotuliukas.gif
soliariumas

Vakar paskanavau pirmųjų braškių.
user posted imageuser posted image
Mulčiavau žole, prieš derlių dar uždėjau sluoksnį pjuvenų, nes pabijojau, kad uogos neturėtų pelėsio kvapo nuo šlapios žolės. Ir dar vienas nepaaiškinamas dalykas nutiko su mano braškėmis. Rudenį nespėjau visų nuravėti. T.y. tik pusė sklypelio nuroviau ūsus ir daigus, apravėjau, o kita pusė liko neravėta, nes mama prašė daigų, po to susivėlino, tai taip ir liko... Šiemet toje pusėje, kuri liko neravėta uogos didesnės, tankesnė ir šiaip braškes daug gražesnės. Gal sakau ravėt nereikia...
Atsakyti
QUOTE(JuokInga @ 2011 06 12, 12:49)
*Prisėdu prie kompiuterio, o jis ten atsidaręs ... Diasajos  daržą  lotuliukas.gif
**... Šiemet toje pusėje, kuri liko neravėta uogos didesnės, tankesnė ir šiaip braškes daug gražesnės. Gal sakau ravėt nereikia...

*mačiau ir aš. Gerai, kad prierašas atitinkantis tikrovę biggrin.gif
**manau, kad piktžolės sulaikė drėgmę. Dėl to ir braškės užaugo didesnės.

Gražus braškynas tavo wub.gif
Atsakyti
Jeigu kuriai reikia ekologiškų purškalų prieš ligas ir kenkėjus (amarus, kopūstinį baltuką, baltasparnius) - rašykit man iki 11val. šiandien.
Taip pat jei reikia Biokompostuotojo, kitų mikroorganizmų šiltnamiui, daržui, sodui, gėlynui... (čia galite pasižiūrėti daugiau)
Užsakymas skubus, nes man ką tik paskambino, kad kurjeris iš Latvijos atvažiuoja ryt iš ryto 4u.gif
Atsakyti
Gal galit orentacine kaina parasyt Biomix ir Universaliu trasu?Aciu
Atsakyti
QUOTE(juste10 @ 2011 06 20, 09:47)
Gal galit orentacine kaina parasyt Biomix ir Universaliu trasu?Aciu

15Lt.
Atsakyti
Merginos iš Kauno ir jo apylinkų 4u.gif - gal reikia kuriai 1L Biomix (skysto) purškimui? Viena narė buvo užsisakiusi, bet nepagalvojo, kad per toli jai atvykt pasiimti, o paštu šitas dalykas nesisiunčia.. Išpurkšti reiktų iki sekmadienio, nes tai gyvos sudaigintos grybų ir mikroorganizmų sporos. Skiedžiasi 10-čia litrų vandens, nupurkšti tokiu kiekiu galima labai nemažai.
Ką purkšti? Šiltnamiuose visas daržoves (profilaktiškai ir gydant), vynmedžius prieš puvinius ir miltliges, bulves, kriaušes prieš rūdis ir dėmėtliges.. Vyšnias ..
Visiškai ekologiškas, prieš purškimą netgi neišskinu agurkų ar pomidorų, nusiplovus naudojam kaip naudoję smile.gif
Atsakyti
O gal ekologijos ir vejoje? http://www.skelbiu.l...e-11331149.html
Atsakyti
galima ir be trąšų, purškimų užsiauginti savų bulvių. Valgom jau nuo Joninių. Šios dienos didžiausios:

user posted image
Atsakyti
prieš žiemą sudygo sideratai:

user posted image

pagauta blondinė nusikaltimo vietoje-ieško grambuolio lervų thumbup.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 10 23, 20:37)
prieš žiemą sudygo sideratai:

wub.gif wub.gif wub.gif pavyzdinis daržas. Kokia šeimininkė yess.gif super daržininkė, toks ir šuo, biggrin.gif - mūsų šunelis, matyt vien nuo lervos vaizdo inkšdamas bėgtų laugh.gif
Atsakyti