Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologija darže ir sode

QUOTE(dahlia+++ @ 2011 04 06, 21:36)
Aha, yra nuo baltasparnių toks grybinis preparatas Verticilinas.

labai ačiū uz išsamų atsakymą, (juk užmiršau ir pasimečiau kurioj temoj šito klausiau blush2.gif ), ir supratau, kad šito gėrio per Jus bandysiu ieškotis jei bėda atskris. O kaimyne i soda visa savo žaliena išsivežė su visais baltasparniais. Dėl visa ko geltonais lipukais papuošiau savo daigynus. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2011 04 18, 14:59)
*O kada purškiate? Kai dar šakutės plikos, ar jau kai lapeliai ar žiedpumpiuriai būna? Gal tikrai profilaktiškai gerai g.gif Niekada nebandėme ax.gif

**Nelabai įsivaizduoju kiek litrų purškalo reikėtų  g.gif doh.gif

*šiandien dilgėlių pririnkau ir užpyliau vandeniu. Po kokių 5 dienų pradėsiu purkšti, jeigu tinkamas oras bus. Per sezoną kokius 3 kartus purškiu.
**man vienam kartui (12 vaismedžių, 3 vaiskrūmiai) reikia 15-20litrų. O ir ne bėda jeigu lieka dilgėlių antpilo. Jį naudoju visur-gėlėms, kompostui, šiltnamio augalams.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Gal kas susidūrėte su kriaušių rūdimis? smile.gif Kaip jas išnaikinti ekologiškiau?
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 04 18, 22:14)
*šiandien dilgėlių pririnkau ir užpyliau vandeniu. Po kokių 5 dienų pradėsiu purkšti, jeigu tinkamas oras bus. Per sezoną kokius 3 kartus purškiu.
**man vienam kartui (12 vaismedžių, 3 vaiskrūmiai) reikia 15-20litrų. O ir ne bėda jeigu lieka dilgėlių antpilo. Jį naudoju visur-gėlėms, kompostui, šiltnamio augalams.

Gal dar galetumete pasufleruoti koks dilgeliu ir vandens santykis?
Purskiate medzio sakas ir kamiena?
Ar turi reiskems tara (metaline, plastikine) kurioje daromas tas uzpylas, ar nesvarbu? blush2.gif
Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Taj @ 2011 04 19, 12:27)
*Gal dar galetumete pasufleruoti koks dilgeliu ir vandens santykis?
**Purskiate medzio sakas ir kamiena?
***Ar turi reiskems tara (metaline, plastikine) kurioje daromas tas uzpylas, ar nesvarbu?  blush2.gif

*rekomenduojama-į kibirą pridėti dilgėlių ir užpilti vandeniu. Taip žaidžiau anksčiau. O dabar pridedu dilgėlių tiek kiek būnu prisirinkusi (tik be šaknų) ir užpilu vandeniu. dabar pridėjau į 150litrų bačką, o dilgėlių buvo didelė ragažė.
**visą medį-ir šakas, ir kamieną, ir žemės plotą aplink medį.
***nežinau. mano tara plastikinė. Pirkau Tomas Philips pernai.

Pirmasis mano šių metų ekologinis derlius:

user posted image

Atsakyti
QUOTE(saulyte33 @ 2011 04 18, 19:13)
Tai va, kur čia bėda. O pas mus 4 tujos už kelių žingsnių auga. blink.gif
Papildyta:

Ačiū tau tu man labai padėjau, smile.gif  lygiai tokios rūdys ir puošia mūsų kriaušaitę. schmoll.gif Jei nesunku būtų brūkštelėkite ką naudojote nuo kriaušių rūdžių?
Kokia priemone purškėte, aišku būtų geriau ekologiškesnė mirksiukas.gif

Na kadangi pas mus kieme augo kazokinis kadagys, tai jį naikinome(ne tik todėl, kad "sirgo", bet ir šiaip buvo ne vietoje ir nereikalingas).
Kriaušę purkšim šiemet, nes pernai per vėlai sužinojom nuo ko ji ir kodėl ruduoja.
O ekologinių preparatų deja nežinau, tame puslapyje paminėto Tuberculina persicina, manau nerasite, nes kaip suprantu kol kas jų preparatai tik bandomi....
Patarti neturiu ką, nes ir patys griebsimės chemijos tikriausiai...

Diasaja thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vyyšnia: 20 balandžio 2011 - 15:35
[quote=vyyšnia,2011 04 20, 17:32]
Na kadangi pas mus kieme augo kazokinis kadagys, tai jį naikinome(ne tik todėl, kad "sirgo", bet ir šiaip buvo ne vietoje ir nereikalingas).
Kriaušę purkšim šiemet, nes pernai per vėlai sužinojom nuo ko ji ir kodėl ruduoja.
O ekologinių preparatų deja nežinau, tame puslapyje paminėto Tuberculina persicina, manau nerasite, nes kaip suprantu kol kas jų preparatai tik bandomi....
Patarti neturiu ką, nes ir patys griebsimės chemijos tikriausiai...

Gaila, teks ir mums tada chemijos griebtis. Bėda ta, kad mes nežinome kur ir pas ką tas nelemtas kadagys auga- kitaip naktį aš jį pati "pagydyčiau" lotuliukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte33 @ 2011 04 20, 18:50)
Gaila, teks ir mums tada chemijos griebtis. Bėda ta, kad mes nežinome kur ir pas ką tas nelemtas kadagys auga- kitaip naktį aš jį  pati "pagydyčiau" lotuliukas.gif  mirksiukas.gif

60km spinduliu? g.gif Tik pagydyt tektų ne vien kazokinius kadagius, bet ir visas sergančias kriaušes tongue.gif

Atsakyti
Pirmasis mano šių metų ekologinis derlius:

user posted image
[/quote]
thumbup.gif Nu atskleiskit savo puikių rezultatų paslaptį blush2.gif Atrodo ir forumą sekiau, ir sėjau kartu su kitomis, ir kalendorių seku, bet dar į lėkštę nėra ko įdėti (Išskyrus tas pačias visagalias dilgėles , kurias dedu į salotas, sriubą) ir dar ilgai nebus. Po trijų savaičių tik dygti viskas pradėjo blush2.gif Gal mano ranka ne ta? Kažkur skaičiau, kad ožiaragiai su augaliukais nedraugauja blush2.gif Gal daržą į vaikų rankas atiduot blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2011 04 20, 20:04)
Nu atskleiskit savo puikių rezultatų paslaptį

vėliau savaitę už Diasają sėjau ir jau taip pat užaugę ridikėliai. Ir ne pas mane vieną. Jokių čia stebuklų nėra. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2011 04 20, 20:04)
Nu atskleiskit savo puikių rezultatų paslaptį blush2.gif

jokių paslapčių neturiu. Sėju ar sodinu tada, kai žemė būna tinkama. Į jokius sėjos ar Mėnulio kalendorius nekreipiu dėmesio. Svarbiausia, kad tuo metu aš noriu dirbti ir turiu tam laiko.
Ir dar-šiltnamis mano plėvelinis. Kai turėjome stiklinį šiltnamį-pavasarį jis toks nebūdavo šiltas, kaip dabar plėvelinis.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 04 20, 20:22)
60km spinduliu?  g.gif Tik pagydyt tektų ne vien kazokinius kadagius, bet ir visas sergančias kriaušes tongue.gif

Viskas aišku, kad neaišku. Jei savąją gydysim chemija kasmet, o kažkas 60 km spinduliu ne- tai kaip ir užburtas ratas. g.gif Na įdomu, kaip tachemija atsilieps būsimiems vaisiams? Gaila mūsų krašte reikiamų tyrimų neatliksi...Taip ir turi gyventi -bandymų metodika kaip bandomasis triušis verysad.gif
Atsakyti