QUOTE(gekoniuke @ 2011 04 05, 18:48)
dahlia+++
užsiskaičiau kažkurioj temelėj jog yra nuodo baltasparniams, galima truputi smulkiau: kur? po kiek? ar per kokius tarpininkus? tiesiog pas kaiminka to gėrio bute tiek
moteriškė gyvenime tokių nebuvo mačius, o savo pelargoniju nieku gyvu neatsisakys (neišmes), o ir pati nerimauju, kad pas mane tas geris neatsikraustytu
Aha, yra nuo baltasparnių toks grybinis preparatas Verticilinas.
Užpernai pas mane šiltnamy buvo tos zarazos, tai Verticilino užsipirkau (kartu su dar keliais bendraminčiais susimetę). Laukiau laukiau per vasarą baltasparnių pasirodant
- nesulaukiau. Ar nuo mano ekologiško ūkininkavimo, ar nuo minčių ("pasirodykit tik jūs man..") nė vieno skraidančio nepastebėjau. O tas preparatas tebestovi šaldytuve, laukia savo laiko (galiojimas jo bent 2 metai)..
Tai va, aš jo dar neišbandžiau, bet iš pažįstamų gėlininkų latvių tik teigiamus atsiliepimus girdėjau. Išpurškiamas jis prasidėjus baltasparnių invazijai: grybas "suvalgo" apatinėj lapų pusėj esančius kiaušinėlius ir nimfas. Jei skaitot rusiškai
va čia apie jį pasiskaitykit (o jei reikia - galiu išversti
), o
čia - angliškai (maždaug ties viduriu puslapio).
Kiek mokėjau -
nepamenu, nes daugiau visko tada iš jų ėmiau. Bet jei tikrai reikia - galėsiu užklaust savaitės laikotarpy, nes darysiu užsakymą, artėja pavasarinis šiltnamių apsodinimas gi..
QUOTE(Venta9 @ 2011 04 05, 21:36)
Kiausiniu lukstai visur tinka,reikia gerai susmulkinti ar sutrinti ir iterpti i zeme,jie yra kalcio saltinis,jei daug turite iterpkite slyvoms ir vysnioms-joms niekada nebus perdaug,bet ir darzovem gerai arba i komposta,o paskiau su kompostu darzovems
Išties, reikia gerai, labai gerai susmulkint, nes... net ir nedidelį jų gabalėliai plėšo gumines pirštines ravėjimo metu
Čia pastebėjimas iš patirties,
anyta manęs vos su visais lukštais iš daržo neišmetė, kai kas valandą turėjo pirštines keisti..