Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologija darže ir sode

QUOTE(saulyte33 @ 2011 04 05, 18:57)
Sveikutės 4u.gif Labai domiuosi kaip užsiauginti kuo sveikesnių daržovių. smile.gif Na klausimėlis. Kaip galima panaudoti kiaušinių lukštus?
Ar tiktų juos pakasti po daržovėmis, prieš sodinant į duobutę? Aš kiaušinių lukštai geriau tinka pakasti po vyšniomis, slyvomis?

Kiausiniu lukstai visur tinka,reikia gerai susmulkinti ar sutrinti ir iterpti i zeme,jie yra kalcio saltinis,jei daug turite iterpkite slyvoms ir vysnioms-joms niekada nebus perdaug,bet ir darzovem gerai arba i komposta,o paskiau su kompostu darzovems.
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2011 04 05, 22:36)
Kiausiniu lukstai visur tinka,reikia gerai susmulkinti ar sutrinti ir iterpti i zeme,jie yra kalcio saltinis,jei daug turite  iterpkite slyvoms ir vysnioms-joms niekada nebus perdaug,bet ir darzovem gerai arba i komposta,o paskiau su kompostu darzovems.

labai ačiū už patarimus. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gekoniuke @ 2011 04 05, 18:48)
dahlia+++  4u.gif  užsiskaičiau kažkurioj temelėj jog yra nuodo baltasparniams, galima truputi smulkiau: kur? po kiek? ar per kokius tarpininkus? tiesiog pas kaiminka to gėrio bute tiek  blink.gif  moteriškė gyvenime tokių nebuvo mačius, o savo pelargoniju nieku gyvu neatsisakys (neišmes), o ir pati nerimauju, kad pas mane tas geris neatsikraustytu  bijau.gif

Aha, yra nuo baltasparnių toks grybinis preparatas Verticilinas.
Užpernai pas mane šiltnamy buvo tos zarazos, tai Verticilino užsipirkau (kartu su dar keliais bendraminčiais susimetę). Laukiau laukiau per vasarą baltasparnių pasirodant lotuliukas.gif - nesulaukiau. Ar nuo mano ekologiško ūkininkavimo, ar nuo minčių ("pasirodykit tik jūs man..") nė vieno skraidančio nepastebėjau. O tas preparatas tebestovi šaldytuve, laukia savo laiko (galiojimas jo bent 2 metai)..
Tai va, aš jo dar neišbandžiau, bet iš pažįstamų gėlininkų latvių tik teigiamus atsiliepimus girdėjau. Išpurškiamas jis prasidėjus baltasparnių invazijai: grybas "suvalgo" apatinėj lapų pusėj esančius kiaušinėlius ir nimfas. Jei skaitot rusiškai va čia apie jį pasiskaitykit (o jei reikia - galiu išversti smile.gif ), o čia - angliškai (maždaug ties viduriu puslapio).
Kiek mokėjau - g.gif nepamenu, nes daugiau visko tada iš jų ėmiau. Bet jei tikrai reikia - galėsiu užklaust savaitės laikotarpy, nes darysiu užsakymą, artėja pavasarinis šiltnamių apsodinimas gi..

QUOTE(Venta9 @ 2011 04 05, 21:36)
Kiausiniu lukstai visur tinka,reikia gerai susmulkinti ar sutrinti ir iterpti i zeme,jie yra kalcio saltinis,jei daug turite  iterpkite slyvoms ir vysnioms-joms niekada nebus perdaug,bet ir darzovem gerai arba i komposta,o paskiau su kompostu darzovems

Išties, reikia gerai, labai gerai susmulkint, nes... net ir nedidelį jų gabalėliai plėšo gumines pirštines ravėjimo metu doh.gif Čia pastebėjimas iš patirties, biggrin.gif anyta manęs vos su visais lukštais iš daržo neišmetė, kai kas valandą turėjo pirštines keisti..
Atsakyti
Mano draugės fuksija užpernai nuo baltasparnių pasidarė "pabalusi", ir nuo gėlės jie nesunkiai susirado kelią į šiltnamį pas agurkus... Tiek nebuvau mačiusi doh.gif patiko daugintis, ir veislyną chebrytė įsisteigė.

Mano draugė - ekologinio maisto šalininkė, vengia kaip maro bet kokios chemijos, kad augalai jos negautų, nes vėliau viskas gi mums į skrandžius patenka.

Ji sugalvojo panaudoti amway LOC. Praskiedė maždaug 1:4 su vandeniu ir purškė su purkštuku.
Per kelias dienas visa žemė buvo nuklota baltasparniais, nes jų sparneliai susiklijavo, ir viskas, finišas, skirsti taigi nebegalėjo.

Jei nepriimtinas LOC, galima paeksperimentuoti su žaliu muilu, bet LOC dar ir kaip trąša kažkiek veikia.

Aš dabar su šia priemone voratinklines erkutes nuo lauro krūmo bandau nudaigoti thumbup.gif (purškiu su purkštuku, atlikusiu nuo kosmetikos priemonių) thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuotaikinga @ 2011 04 07, 23:23)
Mano draugės fuksija užpernai nuo baltasparnių pasidarė "pabalusi", ir nuo gėlės jie nesunkiai susirado kelią į šiltnamį pas agurkus... Tiek nebuvau mačiusi  doh.gif  patiko daugintis, ir veislyną chebrytė įsisteigė.

Mano draugė - ekologinio maisto šalininkė, vengia kaip maro bet kokios chemijos, kad augalai jos negautų, nes vėliau viskas gi mums į skrandžius patenka.

Ji sugalvojo panaudoti amway LOC. Praskiedė maždaug 1:4 su vandeniu ir purškė su purkštuku.
Per kelias dienas visa žemė buvo nuklota baltasparniais, nes jų sparneliai susiklijavo, ir viskas, finišas, skirsti taigi nebegalėjo.

Jei nepriimtinas LOC, galima paeksperimentuoti su žaliu muilu, bet LOC dar ir kaip trąša kažkiek veikia.

Aš dabar su šia priemone voratinklines erkutes nuo lauro krūmo bandau nudaigoti  thumbup.gif  (purškiu su purkštuku, atlikusiu nuo kosmetikos priemonių)  thumbup.gif

Nuo kada amway kvepia ekologiškumu? blink.gif Aišku kai nieks nepadeda, matyt, galima jau ir chemiją bandyt, tai tada amway ir tinka. Man prieš kokius gerus metus kai jų konsultantė apie LOC`ą taip papasakojo (traša ir natūralumas)... Kai jai atgal pasakiau, kad su tokia sudėtim apie jokiu natūralumus kalbėt negalima, užsičiaupė ir daugiau manęs nebekibino...
Atsakyti
QUOTE(Lotynė @ 2011 04 08, 09:47)
Nuo kada amway kvepia ekologiškumu? blink.gif Aišku kai nieks nepadeda, matyt, galima jau ir chemiją bandyt, tai tada amway ir tinka. Man prieš kokius gerus metus kai jų konsultantė apie LOC`ą taip papasakojo (traša ir natūralumas)... Kai jai atgal pasakiau, kad su tokia sudėtim apie jokiu natūralumus kalbėt negalima, užsičiaupė ir daugiau manęs nebekibino...

drinks_cheers.gif
Be to pasakojimas apie draugę - pigus reklaminis triukas.
Atsakyti
QUOTE(Lotynė @ 2011 04 08, 10:47)

Pritariu ekologiškumo pas juos nėra. drinks_cheers.gif Panaši ir mano buvo diskusijos baigtis su Amway konsultante. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte33 @ 2011 04 08, 11:06)
Pritariu ekologiškumo pas juos nėra. drinks_cheers.gif  Panaši ir mano buvo diskusijos baigtis su Amway konsultante. biggrin.gif

Pries pora metu mano pazistamas gelininkas patare pamirkyti kardelius nuo tripsu su Amvay,bet tikrai visiskai nepadejo,o jam padejo"atseit'.
Atsakyti
Nusipirkau vikių ir garstyčių (jas labai išgyrė pardavėjas, kad gera trąša) dėl sideratų. Pasiskaičiau internete, kad po garstyčių negalima sodinti kopūstų, nes ligos gali užpulti kopūstus. Ar kas nors esate sėją garstyčias, kaip sideratus?
Atsakyti
Kokia tikimybė pasėjus su nitratais bulvių sėklą, kad ši išaugins derlių su nitratais? g.gif
Na, aišku, jei žemė bus normali, nepertręšta. Gal kas susidūrėte? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 04 11, 18:50)
Nusipirkau vikių ir garstyčių (jas labai išgyrė pardavėjas, kad gera trąša) dėl sideratų. Pasiskaičiau internete, kad po garstyčių negalima sodinti kopūstų, nes ligos gali užpulti kopūstus. Ar kas nors esate sėją garstyčias, kaip sideratus?

Kasmet i atsilaisvinusias vietas seju garstycias kaip sideratus,tikrai labai gerai ir zeme dezinfekuoja ir patresia.Aisku,po ju kopustines darzoves netinka auginti,nes tai ta pati seima,o po vikiu labai gerai.
Atsakyti
[quote=sigita,2011 03 16, 10:52]
kasmet seju naudodama tik naturale trasa (dazniausiai vietu meslas)

Sveiki, nesuprantu kame ekologiškumas vištų mėšlo??
bado hormonais, antibiotikais, šeria modifikuotais pašarais, juk visa tai lieka mėšle, nebent savo augintų vištų...
O be to kai pagalvoji kokiu oru kvėpuojame doh.gif ..ir kas ant galvos lyja, tai seniai apie ekologiją pamiršau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nijole0619: 12 balandžio 2011 - 15:47