Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologija darže ir sode

QUOTE(evansmum @ 2011 03 09, 23:14)
Bauhofo   leidinyje yra nemazai ekologisku produktu darzininkistei

tai, kad čia šiltnamio nuoroda g.gif
Atsakyti
QUOTE(ausra.ryte @ 2011 03 04, 14:07)
(tokioje temoje net nesinori mineti pavadinimo to skyscio, kuriuo purskiau, nu bet... ) nupurskiau deciu  blush2.gif

ir valgėt????
Tai kam tada patiems augintis, vargti, stengtis, ir vėliau apsinuodyti savanoriškai?
Juk tokius "sterilizuotus" neekologiškus galima maximose nusipirkti g.gif

Na čia mano nuomonė, ir jei auginti, tai geriau mažiau, bet be chemijos.

Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 03 09, 23:32)
tai, kad čia šiltnamio nuoroda g.gif

Oi, atsiprasau.

Bauhof
Papildyta:
(3 psl.)
Atsakyti
QUOTE(Nuotaikinga @ 2011 03 10, 20:31)
ir valgėt????
Tai kam tada patiems augintis, vargti, stengtis, ir vėliau apsinuodyti savanoriškai?
Juk tokius "sterilizuotus" neekologiškus galima maximose nusipirkti g.gif

Na čia mano nuomonė, ir jei auginti, tai geriau mažiau, bet be chemijos.

uzauginau daigus velesniam derliui lauke ir juos siaubingai uzpuole kirminai, kai pamaziau, kad ziedinis kopustas augina ziedyna, taip gaila pasidare. paklausinejau pazistamos, ji sake purskia ir valgo tuos kopustus, na ka, galvoju, pirmi metai, kai auginu - pabandysiu nupurkst. o svarbiausia, kad ir nupurskus po savaites tuos kopustus ir vel uzpuole ir taip nugrauze, kad ten valgyti ne nebutu ka. blink.gif
Atsakyti

Mano darzininkystes patirtis dar nera tokia didele vos 10metu. bet per ta laika supratau, kad kolektyveniame sode, ekologisku darzoviu neuzsiauginsi -per mazi atstumai nuo kaimynu. kasmet seju naudodama tik naturale trasa (dazniausiai vietu meslas). o jeigu nenupurksciau bulviu nuo kolorado vabalu - tai tureciau jose nakvoti rinkdama vabalus, sitas brudas puikiai jauciasi ant "ekologisku" bulviu.
Atsakyti
QUOTE(sigita @ 2011 03 16, 09:52)
*kad kolektyveniame sode, ekologisku darzoviu neuzsiauginsi
** tai tureciau jose nakvoti rinkdama vabalus, sitas brudas puikiai jauciasi ant "ekologisku" bulviu.

*daug tiesos tame yra.
**aš mąstau taip-jeigu aš auginu, vargstu, tai JOKIOS chemijos nenaudoju. Parduotuvėje galiu nusipirkti ir nevargdama su chemija.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 03 16, 10:40)
*daug tiesos tame yra.
**aš mąstau taip-jeigu aš auginu, vargstu, tai JOKIOS chemijos nenaudoju. Parduotuvėje galiu nusipirkti ir nevargdama su chemija.

siais metais bulviu nesodinsiu smile.gif nusibodo.
Atsakyti
QUOTE(sigita @ 2011 03 16, 13:45)
siais metais bulviu nesodinsiu  smile.gif  nusibodo.

nezinau ar cia buvo mineta ar ne,bet kiek teko dometis tai raso,jog bulves mulciuotas siaudais beveik nepuola koloradai,manau galit pabandyt ax.gif
Atsakyti
QUOTE(blakstiena5 @ 2011 03 16, 16:59)
,jog bulves mulciuotas siaudais beveik nepuola koloradai,manau galit pabandyt ax.gif

ir žole mulčiuotas mažiau puola-pati išbandžiau.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 03 16, 18:47)
ir žole mulčiuotas mažiau puola-pati išbandžiau.

Kažin protingai paaiškinti MB priežastį įmanoma? ax.gif Nu kodėl mažiau puola? Bo jaučiuosi kaip ateivė tarp besišaipančių vietinių aborigenų doh.gif Sakė rinks chebrą pasigrožėti mano bulvėmis augintomis pievoje po šiaudais... Uch, kariausiu jaučiu.
Atsakyti
QUOTE(JuokInga @ 2011 03 16, 20:49)
Kažin protingai paaiškinti MB priežastį įmanoma?  ax.gif  Nu kodėl mažiau puola? Bo jaučiuosi kaip ateivė tarp besišaipančių vietinių aborigenų  doh.gif Sakė rinks chebrą pasigrožėti mano bulvėmis augintomis pievoje po šiaudais...  Uch, kariausiu jaučiu.

susirask ir parodyk filmukus apie toki bulviu auginima. cia forume ne viena nuorodabuvo ideta wink.gif
Atsakyti
Pasidaryk nedidelį eksperimentinį lopinėlį su bulvėmis po šiaudais, kur nors, pogrindinį, kur nelabai matys, jeigu pavyks - pabadysi jo nosį į gražias bulvytes thumbup.gif , nepavyks - nieks ir nesužinos ax.gif
Atsakyti