Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo mulčiavimas

QUOTE(saintlina @ 2011 02 10, 08:21)
tikt gal ir tinka braškėms, bet valgyt braškes, kurios buvo mulčiuotos pjuvenom, tai jau  schmoll.gif  Aš daugiau pjuvenų tikrai į braškyną nepilsiu.

žinau, kodėl biggrin.gif Aš sumuštinį darau aplink braškes. Teisingiau visur sumuštinį darau laugh.gif
Atsakyti
greičiau procesas vyks,jai po mulčiu šiek tiek pabrstysit neperdegusio karvės ,avies ar ožkos šūduko.
http://63clan.ru/index.php?newsid=144
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2011 02 10, 12:50)
greičiau procesas vyks,jai po mulčiu šiek tiek pabrstysit neperdegusio karvės ,avies ar ožkos šūduko.
http://63clan.ru/index.php?newsid=144

Čia jau naudingesnis straipsnis, nei kiti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2011 02 10, 01:19)
...Pavyzdžiui, metro pločio ir penkių metrų ilgio. Išverčiame ant žolės 2-3 karučius mėšlo, pridengiame
popieriumi, tada uždedame kompostą arba mėšlą, o po to saulėgrąžų lukštus. Pirmaisiais metais
sodiname agurkus ir pomidorus.[/color]

Ne per daug meslo bus? gaunasi darzoves i mesla pasodintos.
Atsakyti
QUOTE(NIDA @ 2011 02 10, 12:07)

Labai plonai,aplinkui neterpiant į žemę,tada viskas gerai.Pasiskaitykite kaip maitinimas vyksta ir suprasit.
Atsakyti
QUOTE(NIDA @ 2011 02 10, 11:07)

pagal aprašymą labai plonas sluoksnis mėšlo gaunasi wink.gif
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2011 02 10, 11:47)
http://www.youtube.c...feature=related

Vakar iš po mulčo prisirinkau kibiriuką morkų,kurios buvo neiškastos.Labai labai skanios kitą metą daugiau paliksiu  thumbup.gif

Per kiek laiko maždaug suyra tokio didumo komposto krūva kaip per šį reportažą?

Morkos iš po mulčio šiuo metu? Jei teisingai suprantu gi iš lauko, taip? Visai nesušalusios? bigsmile.gif O tai kuo mulčiuota dirva? Kokio storio sluoksnis?

Ir dar turiu klausimą: pernai visas žoles ir kita, kas yra dėjome į komposto dėžę, kaip aš šiemet galiu panaudoti visą tą, kas ten gavosi? Ar galiu dėti ant dirvos ir pervarpyti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _vetra_: 10 vasario 2011 - 14:16
QUOTE(_vetra_ @ 2011 02 10, 15:15)

Ir dar turiu klausimą: pernai visas žoles ir kita, kas yra dėjome į komposto dėžę, kaip aš šiemet galiu panaudoti visą tą, kas ten gavosi? Ar galiu dėti ant dirvos ir pervarpyti?

aš ant dirvos dedu tik pilnai susidariusį kompostą. jeigu dėjai smulkias atliekas, tai gal ir supuvo, nežinau kokiomis sąlygomis laikei.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 02 10, 16:50)
aš ant dirvos dedu tik pilnai susidariusį kompostą. jeigu dėjai smulkias atliekas, tai gal ir supuvo, nežinau kokiomis sąlygomis laikei.

Na žiūrėsim, kai atšils g.gif kaip ten atrodo...
Viskas buvo sudėta į pirktinę komposto dėžę plastmasinę su dangčiu, nieko papildomai nei pyliau, nei sliekų dėjau biggrin.gif O visiškai susidaręs kompostas ką tai reiškia? Ar tai turi atrodyti daugiau mažiau kaip žemė?
Atsakyti
QUOTE(_vetra_ @ 2011 02 10, 15:15)
Per kiek laiko maždaug suyra tokio didumo komposto krūva kaip per šį reportažą?

Morkos iš po mulčio šiuo metu? Jei teisingai suprantu gi iš lauko, taip? Visai nesušalusios?  bigsmile.gif O tai kuo mulčiuota dirva? Kokio storio sluoksnis?

aš plonai,kad ir neperpuvusį dedu aplink augalus,neliečiu jų,o ant viršaus šienas.
Atsakyti
QUOTE(_vetra_ @ 2011 02 10, 15:54)
  O visiškai susidaręs kompostas ką tai reiškia? Ar tai turi atrodyti daugiau mažiau kaip žemė?

puri minkštutė žemė, kvepianti mišku thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2011 02 10, 17:16)
aš plonai,kad ir neperpuvusį dedu aplink augalus,neliečiu jų,o ant viršaus šienas.

O šienas tai nupjauta ir šiek tiek padžiovinta žolė?

Diasaja, super skamba, lauksiu ir aš tokios žemės, bent jau iš dalies komposto thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _vetra_: 10 vasario 2011 - 17:43