Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo mulčiavimas

QUOTE(Gaudvilė @ 2011 02 10, 00:55)
pjuvenos daugiau/mažiau rūgština dirvožemį. Braškėms, avietėms, gervuogėms, šilauogių krūmams tinka

tikt gal ir tinka braškėms, bet valgyt braškes, kurios buvo mulčiuotos pjuvenom, tai jau schmoll.gif Aš daugiau pjuvenų tikrai į braškyną nepilsiu.
Atsakyti
QUOTE(_vetra_ @ 2011 02 09, 22:16)
O sakykit, tarkim nuravėjus piktžoles, jomis klot žemę galima ar ne?

Nuraviu piktžoles, supurenu (anksčiau dar priliedavau ir vėl supurendavau) ir mulčiuoju:

čia kopūstai su "patalais":

user posted image

O štai čia matosi jau paaugę kopūstai:

user posted image

Papildyta:
QUOTE(ievakata @ 2011 02 09, 23:26)
*As pernai pirma kart mulciavau viska  ka tik galima buvo, tai bulviu buvo nemazai zaliu,
**dar barskems nelabai tiko, nes vieta dregnoka, tai puvo ta zole, manau braskes kisiu po juoda plevele siemet.

*bulvėms man labai patiko thumbup.gif Tik vienas pastebėjimas iš savo praktikos-bulves reikia apkaupti ir tada mulčiuoti, nors žolę klojau ir keliais sluoksniais, bet.......žalių buvo nemažai. Čia matosi bulvės senoviškai pasodintosir apmulčiuotos ir pagal Kurdiumovą (tos mažosios):

user posted image

**braškes vėl mulčiuosiu. Mėgstu atlikti bandymus ax.gif Pusę savo braškių pastoviai mulčiavau, pusę auginau tradiciškai. Tos, kurios buvo mulčiuotos derlių davė, o nemulčiuotos labai puvo ir naudos buvo labai mažai, tik pavalgymui.

user posted image
Papildyta:
QUOTE(evansmum @ 2011 02 09, 23:37)
O sakykit, o derlius koks? Ar patenkinti buvot?
Mane labai suintrigavo toks budas- noriu praplesti darza, vyro pavasari nebus, o taip paciai zemes kasinejimais nesinori uzsiimti  doh.gif

Bulvių NIEKADA nesodinsiu pagal Kiurdiumovą. darbo daug (kol pasodini), derlius???? -minimalus.

dar vienas pastebėjimas-nežinau kodėl, bet mulčiuotas bulves mažiau puolė kolorado vabalai thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diasaja: 10 vasario 2011 - 09:07
QUOTE(*GREISI* @ 2011 02 10, 01:57)
Kad daržas ir sodas klestėtų,tai mulčiavimo nepkanka,būtina įvairovė augalų.
http://www.krameterh...?id=news_archiv

Įdomu, reiks pažiūrinėt, tik teksto nelabai suprasiu, aišku galima bandyt su google smile.gif

Gaudvile, auginam daržoves savo reikmėm, mažam plote, o vyras pažįsta daržinininkus ūkininkus, be to pats kažką daro, tik su kitom kultūrom, ne su daržovėm.

Diasaja, na vaizdas super mano akiai thumbup.gif . O ir pats daržas didelis plotu smile.gif o rašote, kad mulčiuotas bulves mažiau puola vabalai, tai gal jūs sodinate papildomai dar kokius augalus tarp bulvių, kurie natūraliai apsaugo jas?

Kaip jau rašiau iš tiesų pati dar nemulčiavus, žinios tik teorinės, internetinės, todėl labai smagu, kad yra žmonių, kurie išmano šį reikalą smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _vetra_: 10 vasario 2011 - 09:19
QUOTE(*GREISI* @ 2011 02 09, 23:55)
Taip pat mulčiavimo storis priklauso nuo to kaip smulkinta žolė.Jeigu dirva visai nustekenta,tai kol nebus organizmų po mulču valgančių ją,galite ir nepajusti jokio efekto.

Tujas mulčiuoju keli metai ir pernai, dėl savo smalsumo, paknaisiojau tujų žemę-net išsižiojau, kai pamačiau koks ten judrus gyvenimas vyksta thumbup.gif dar vienas pastebėjimas-tujas pirkome kartu su giminaičiais iš to pačio pardavėjo, sodinom tuo pačiu laiku, žemės kokybė labai panaši, tik jie nemulčiavo, o rezultatas augimo akivaizdus. mano tujos tiesiog bujoja thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(_vetra_ @ 2011 02 10, 10:16)

*Diasaja, na vaizdas super mano akiai  thumbup.gif . O ir pats daržas didelis plotu  smile.gif o rašote, kad mulčiuotas bulves mažiau puola vabalai, tai gal jūs sodinate papildomai dar kokius augalus tarp bulvių, kurie natūraliai apsaugo jas? 

**Kaip jau rašiau iš tiesų pati dar nemulčiavus, žinios tik teorinės, internetinės, todėl labai smagu, kad yra žmonių, kurie išmano šį reikalą  smile.gif

*nuotraukose dar ne visas daržas. Skaičiau, kad medetkos padeda nuo kolorado vabalų, bet iš mano praktikos nebent sodinti reiktų taip-viena eilė bulvių, viena eilė medetkų ir t.t. Aš sodinu tik vieną eilę medetkų (šių vaistažolių sunaudojam daug, o ir daržą papuošia žiedai wub.gif ), prie jų kolorado vabalų tikrai nebūna mažiau nei tolesnėse eilėse.

**aš ir tik taip pradėjau-pirmiausia žinios buvo tik sausos teorinės, pradėjau nuo tujų, kitais metais jau į daržą su mulčiu keliavau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(_vetra_ @ 2011 02 10, 00:55)
Štai paskaitykit gal įdomu bus apie mulčiavimą, konkrečiais bandymais pagrįstas straipsnis:
mulčiavimo nauda

Labai geras staipsnis thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2011 02 10, 00:46)
Pats Kurdiumovas sako, kad jo knygoj kiekvienas turi atsirinkti kas geriau pagal save. Dabar kaip tik skaitau jo knygą  thumbup.gif

Žalios žolės storai barstyt nereikia nes pūt pradės, reikia dažniau bet ploniau arba padžiovinti. tik šiaudais iš karto galima 10-15 cm storiu mulčiuot. O pjuvenos geriau tinka augalus, gėlynus mulčiuoti, ne daržoves.

Uolma, su kiekvienu žodžiu tavo sutinku drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 02 10, 10:11)
Nuraviu piktžoles, supurenu (anksčiau dar priliedavau ir vėl supurendavau) ir mulčiuoju:

čia kopūstai su "patalais":

user posted image

O štai čia matosi jau paaugę kopūstai:

user posted image
Papildyta:

*bulvėms man labai patiko thumbup.gif Tik vienas pastebėjimas iš savo praktikos-bulves reikia apkaupti ir tada mulčiuoti, nors žolę klojau ir keliais sluoksniais, bet.......žalių buvo nemažai. Čia matosi bulvės senoviškai pasodintosir apmulčiuotos ir pagal Kurdiumovą (tos mažosios):

user posted image

**braškes vėl mulčiuosiu. Mėgstu atlikti bandymus ax.gif Pusę savo braškių pastoviai mulčiavau, pusę auginau tradiciškai. Tos, kurios buvo mulčiuotos derlių davė, o nemulčiuotos labai puvo ir naudos buvo labai mažai, tik pavalgymui.

user posted image
Papildyta:

Bulvių NIEKADA nesodinsiu pagal Kiurdiumovą. darbo daug (kol pasodini), derlius???? -minimalus.

dar vienas pastebėjimas-nežinau kodėl, bet mulčiuotas bulves mažiau puolė kolorado vabalai thumbup.gif

super vaizdas thumbup.gif .Bulves gamtinės žemdirbystės principu irgi reikia įkasti į žemę,kaip minėjau pirmi metai,tai tik lysvėms daryti.
Pjuvenos labai tinka medeliams.Jos rūgštintų žemę tada,kai jas įkastum,o ant paviršiaus visai kitaip.
Kas supranta rusiškai tai ten labai daug aprašyta.Žmonės tai daro dvidešimt metų ir derlius turi milžiniškus.
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2011 02 10, 10:33)
super vaizdas thumbup.gif .

Iš tavęs tai didelis man komplimentas. Ačiū 4u.gif

Pjuvenas naudoju tik šilauogėms ir kompostui. Pirmaisiais metais mulčiavau morkas, česnakus, svogūnus. Nepatiko schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 02 10, 10:37)

Pjuvenas naudoju tik šilauogėms ir kompostui. Pirmaisiais metais mulčiavau morkas, česnakus, svogūnus. Nepatiko schmoll.gif

Aš pati dar mokinuosi ir kai kas nors prašosi pas mane ateiti pasimokinti,tai sakau ne.Kėkvieną metą pas mane bandymai ir tai man labai patinka.O per kursus jau mums minėjo,kad jokioms daržovėms netinka pjuvenos.Prieš tai rašiau kodėl.
http://www.youtube.c...feature=related įkeliu nuorodą,o šiaip daug vikso internete yra ,tik reikia padirbėti.Ne taip viskas paprasta ,kaip atrodo,reikia truputį atkalti tą sistemą smile.gif .
Vakar iš po mulčo prisirinkau kibiriuką morkų,kurios buvo neiškastos.Labai labai skanios kitą metą daugiau paliksiu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2011 02 10, 10:47)
*Aš pati dar mokinuosi
**Kėkvieną metą pas mane bandymai ir tai man labai patinka.
O per kursus jau mums minėjo,kad jokioms daržovėms netinka pjuvenos.Ne taip viskas paprasta ,kaip atrodo,reikia truputį atkalti tą sistemą  smile.gif .
***Vakar iš po mulčo prisirinkau kibiriuką morkų,kurios buvo neiškastos.Labai labai skanios kitą metą daugiau paliksiu  thumbup.gif

*aš taip pat .
**man ir patinka atlikti bandymus. Vadinasi mano pastebėjimai dėl pjuvenų buvo teisingi thumbup.gif O kokie kursai? g.gif
***gal galėtum plačiau? Kurdiumovo knygoje skaičiau, kad galima palikti daržovių perteklių dirvoje, bet valgymui g.gif
Atsakyti
http://www.tvbalance...zemledelie.html
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 02 10, 10:37)

Aš pjuvenomis avietes buvau apmulčiavusi, o daršžas ir šiltnamis pjauta žolė ax.gif
Papildyta:
QUOTE(*GREISI* @ 2011 02 10, 10:33)
super vaizdas thumbup.gif .

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti