Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo mulčiavimas

Aš irgi iš tų, kurios priglaudžia kaimynų žolę lotuliukas.gif mulčiuoju jau keletą metų ir kiekvienais metais vis daugiau ir daugiau randu ką apdėti žole.
Šiemet eksperimentavau su bulvėmis, tai rezultatai tiesiog stulbinantys. Sudygusias pirmą kartą apkaupiau, apdėjau nupjauta žole ir psio - atėjau tik su kastuvu derliaus susirinkt bigsmile.gif Bulvienojai kaip mūras, žydėjimas iš tolo švietė, o jau gumbų didumas blink.gif tokių bulvių dar nei vienais metais neturėjau.
Bet man kilo tokia mintis - kažkaip per daug gerai čia viskas g.gif , kažin ar tas mulčiavimas neduoda augalams azotinių medžiagų pertekliaus ir visa mano ekologinė daržininkystė eina velniop g.gif ? Gal yra kas bandę matuoti nitratų kiekį savo užaugintose daržovėse ir paneigtų šitą mano mintį blush2.gif ?
Atsakyti
Ne visai i tema, bet pasakysiu vis tiek. Kazkada mano tevai augino agurkus pardavimui. Tai aisku kaip pardavimui, tai trasu buvo tikrai nepagaileta... Tiek siltnamyj bere, kad zeme balta buvo... Po to teko vezt tyrimams vaisius - agurkus del nitratu... Nuvezus paaiskejo, kad dar toli toli iki leidziamo kiekio...

taigi manau, kad apmulciavimas jau tikrai negali pakenkt...

Bet kai pamastai koki bruda mes valgom is parduotuviu, tai nupurto unsure.gif
Atsakyti
agurkai nepsisavina išbertų trąšų, todėl nieko keisto. Tik tiek, kad vėjais pinigai-trąšos išmestos. Kiti augalai yra imlesni trąšoms, o taip pat ir beyrančiai žolei.

Jei mulčiuojamas daržas ne šviečiai nupjauta, o apdžiovinta saulėje, tuomet susidaręs šienas nekels rūpesčių dėl "perdozavimo" 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 08 03, 09:16)
Jei mulčiuojamas daržas ne šviečiai nupjauta, o apdžiovinta saulėje, tuomet susidaręs šienas nekels rūpesčių dėl "perdozavimo"  4u.gif

Tai vistik perdozuot įmanoma unsure.gif
O kas atsitinka su azotu žolei džiūvant g.gif juk neišgaruoja g.gif ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitule: 03 rugpjūčio 2010 - 08:52
Mano mulčiavimo pasekmė- agurkai žali, žali, svogūnų laiškai dar vis stovi kaip ką tik ūgtelėję, morkos kažkaip į lapus neišėjo, o jau žemelėj koks jų dydis bigsmile.gif ,porai tiesiog bujoja, tik va burokėliai truputį prastoki, bet jie pasodinti žemumoj, tai gal daugiau įtakos turėjo pastoviai stovintis vanduo...
Atsakyti
geras daiktas tas mulciavimas, bet kiek supratau, tai mulcui tinka tik zolepjove nupjauta zole, ar klystu?
Atsakyti
QUOTE(ausra.ryte @ 2010 08 06, 09:13)
bet kiek supratau, tai mulcui tinka tik zolepjove nupjauta zole, ar klystu?

Su trimeriu ir tinka, juk net padžiovinti patogiau.
Atsakyti
Aš jau du metus įsitikinau, kad mulčiavimas yra super daiktas thumbup.gif Pernai net laistyti daržo nereikėjo, o apie ravėjimą net nekalbu ax.gif

Nežinau, ar į šią temą pataikiau, norėčiau kad kas pasidalintų patirtim, kaip pagal Kordiumovo knygą 'Protingas daržas' įsisavinti pievas. Norėčiau padidinti savo daržiuką ir mąstau, kaip tai paprasčiausiai padaryti. Pas mus gruntas grynas molis, tai įdomu ar suveiktų bulvių auginimas šiauduose. Kažin ar pasidarytų dirbama žemė g.gif
Atsakyti
Šiemet bandysiu mulčiuoti šiltnamio daržoves ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 02 09, 11:56)
Šiemet bandysiu mulčiuoti šiltnamio daržoves  ax.gif

Man tai patiko šis būdas thumbup.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Militux @ 2011 02 09, 13:10)
Man tai patiko šis būdas thumbup.gif  mirksiukas.gif

Tikiuosi, kad laistyti mažiau reikės ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 02 09, 10:56)
Šiemet bandysiu mulčiuoti šiltnamio daržoves  ax.gif

As irgi zadu visa zolyte siemet mulcui panaudot,o tai visada kraudavom i komposta ,arba jei jau labai daug prisikaupdavo vezdavom maisais i savartyna g.gif
Atsakyti