Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo mulčiavimas

QUOTE(Gaudvilė @ 2011 04 29, 22:56)

Gerai, kad žmonės galvoja, ką valgo, o nešaukia, kad augina ekologiškai, nors kieme matosi trąšų pakuotės  4u.gif

Yra visokių žmonių g.gif Šią temą skaitau nuo pradžių, tačiau tik šiemet tokia įtaiga dėl mulčiavimo prasidėjo, lyg be jo daržovės neaugtų rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(rytorasa @ 2011 04 29, 23:29)

O dėl tinginystės, tai aš, matyt tinginė...  biggrin.gif turiu kur kas malonesnių užsiėmimų, nei nuolat ravėti ir ravėti..  doh.gif

Ravėkite delčios metu ir žolių tikrai sumažės mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 04 29, 22:36)
Šią temą skaitau nuo pradžių, tačiau tik šiemet tokia įtaiga dėl mulčiavimo prasidėjo, lyg be jo daržovės neaugtų  rolleyes.gif

Galiu rašyti tik už save - mulčiuoti pradėjau prieš 5 ar 6 metus. Tai, kad nebuvo temos ar dauguma skeptiškai žiūrėjo, tikrai nėra rodiklis. Aišku, pradėjau ne nuo daržų ir ne iš gero gyvenimo. O kuo tolyn į mišką, tuo daugiau medžių - taip ir buvo sužinoti visi privalumai mirksiukas.gif

Niekas prievarta neverčia mulčiuoti tongue.gif Beje, vyras mano užaugintus ridikėlius išgyrė, sakė, kad tokių nei parduotuvėse, nei turguje nematė. Gerą rezultatą tik šiemet pavyko gauti.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 04 29, 23:45)
Galiu rašyti tik už save - mulčiuoti pradėjau prieš 5 ar 6 metus. Tai, kad nebuvo temos ar dauguma skeptiškai žiūrėjo, tikrai nėra rodiklis. Aišku, pradėjau ne nuo daržų ir ne iš gero gyvenimo. O kuo tolyn į mišką, tuo daugiau medžių - taip ir buvo sužinoti visi privalumai  mirksiukas.gif

Niekas prievarta neverčia mulčiuoti tongue.gif Beje, vyras mano užaugintus ridikėlius išgyrė, sakė, kad tokių nei parduotuvėse, nei turguje nematė. Gerą rezultatą tik šiemet pavyko gauti.

drinks_cheers.gif Jūsų patarimai visada thumbup.gif , nes matosi, kad daržuose ir gėlynuose esate ne naujokė 4u.gif
Vyrai juk mūsų darbų geriausi vertintojai arba kritikai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 04 29, 21:21)
*GŽ dabar tik rūpi miestiečiams , kurie bando pradėti auginti patys daržoves, bet nori atrasti "kažką", nes tik dabar parūpo kokybė, nors daug metų valgė chemijos prisotintą maistą  cool.gif Tik tinginiams gali būti labai sunku ravėti  wink.gif 
**Būtų labai įdomu rudenį palyginti daržovių derlių auginat tradiciniu būdu ir pagal Jūsų "naujoves"  wink.gif

*visiškai sutinku. Pradėjau mulčiuoti iš tinginystės. Noriu valgyti savas daržoves, bet nenoriu visą laiką praleisti darže. Tik po metų pamačiau, kad mulčiavimas ne tik pristabdo žolių augimą, bet ir žemės kokybę gerina.
**nereikia laukti rudens. Aš galiu iš savo patirties pasakyti, kad:
< mulčiuotos braškės duoda didesnį derlių, o supuvusių braškių buvo tik vienetai (specialiai mulčiavau tik pusę braškių, kad galėčiau palyginti galutinį derlių).
<mulčiuotas bulves mažiau puola kolorado vabalai.
<pernai kopūstai puikiai užaugo, kenkėjų buvo minimaliai, visi praeidami pro mano daržą stebėjosi, kad galvos nesuplyšę ir labai anksti gardžiavomės savais ankstyvais kopūstais (nors tų pačių daigelių daviau kelioms kaimynėms, bet jų derlius buvo žymiai vėliau ir užpuolė kenkėjai).
<daugelis klausia kuo aš tręšiu savas daržoves. Aš atsakau, kad būdama suvalkiete negaliu sau leisti pirkti trąšų, kai šalia daržo yra nemokama trąša-pieva lotuliukas.gif
<niekam neperšu savo nuomonės dėl mulčiavimo. Bet man malonu, kad jau keletas vietinių žmonių patys pamatė akivaizdžius skirtumus ir pradėjo naudoti mulčiavimą.

čia tik mano pastebėjimai. Aklai "nepuolu" nei į Kurdiumovo patarimus, nei GŽ. Tiesiog patinka eksperimentuoti ir tinkamus patarimus pritaikyti savo darže.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 04 29, 23:25)
čia tik mano pastebėjimai.  Aklai "nepuolu" nei į Kurdiumovo patarimus, nei GŽ. Tiesiog patinka eksperimentuoti ir tinkamus patarimus pritaikyti savo darže.

drinks_cheers.gif aš irgi vadovaujuosi savo bandymų - klaidų metodu, nes esu baisiai neviernas tamošius ax.gif , todėl labai suprantu ir visus nepatikliai šia kryptimi žiūrinčius drinks_cheers.gif
Bet kaip sakoma kartą paragavęs negali sustot biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2011 04 30, 01:17)
drinks_cheers.gif  aš irgi vadovaujuosi savo bandymų - klaidų metodu, nes esu baisiai neviernas tamošius  ax.gif ,  todėl labai suprantu ir visus nepatikliai šia kryptimi žiūrinčius  drinks_cheers.gif
Bet kaip sakoma kartą paragavęs negali sustot  biggrin.gif

thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 04 29, 22:45)
Galiu rašyti tik už save - mulčiuoti pradėjau prieš 5 ar 6 metus. Tai, kad nebuvo temos ar dauguma skeptiškai žiūrėjo, tikrai nėra rodiklis. Aišku, pradėjau ne nuo daržų ir ne iš gero gyvenimo. O kuo tolyn į mišką, tuo daugiau medžių - taip ir buvo sužinoti visi privalumai  mirksiukas.gif

Aciu uz patyrima,o dabar smulkiau smile.gif Ridikai buvo mulciuoti?Tai gal ir ridiku lapus ne i komposta,o mulciavimui naudoti g.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2011 04 30, 09:01)
Aciu uz patyrima,o dabar smulkiau smile.gif Ridikai buvo mulciuoti?Tai gal ir ridiku lapus ne i komposta,o mulciavimui naudoti g.gif

nebuvo mulčiuoti 4u.gif Čia pagrindinė klaida ir daroma - ridikėliai darže būna labai trumpai ir jie buvo pasėti į jau prieš tai kelis metus mulčiuotą dirvą. Po kelių metų ji tapo puri, turinti savyje maistinių medžiagų ir su pakankamu drėgmės kiekiu. Papildomai buvo uždengti balta agro plėvele, kad saulė neprikaitintų per daug wink.gif
Atsakyti
Gera patarima gavau uzkloti agroplevele nuo saules 4u.gif O tai manieji pasileido i lapus schmoll.gif Kita pavasary uzklosiu ir paliksiu nuo pat sejimo ax.gif Bilobily pradesiu gert,mazu neuzmirsiu doh.gif
Atsakyti
Siand sukisau i zeme ridikus, apmulciavau tarpus. Papilt kefyru? Nedidelis plotelis, tiesiog noriu paziuret kaip cia viskas vyksta. Ir bandau ta sumustini daryt su kartonu. Ar tinka tokios kaip nendres is prie balos? Vietoj tu lapu papuvusiu? Paklojau tu nendriu, tada apkase zeme vyras, uzklojo kartonu ir? Kaip ten ka sodint? Iskirpt skylutes? Iskart pasakau - tema skaiciau 3 kartus biggrin.gif O klausimu tik daugeja..................
Atsakyti
Mane kažkaip užkabino tas mulčiavimas...

Beje, dar realiai nebandžius mulčiavimo naudos šiandien iškart pamačiau skirtumą tarp mulčiuotos ir nemulčiuotos vietos... Žodžiu, daržo kampe buvo pas mus komposto krūva. Na, tiesiog ten pildavom nupjauta ar nuravėtą žolę ir tiek (galima sakyti, "mulčiavom"). Šiandien pajudinom tą krūvą - joje be jokios priežiūros augę topinambai vos ne normalių bulvių dydžio, o darže eilinėj lysvėj augę (ją prižiūrėjau, kiek galėjau, ravėjau piktžoles, laisčiau) visai mažiukai...

Šiandien įrengėm lysvę braškėms, laukiam kol pjausim žolę biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(fedoska @ 2011 04 30, 12:47)
Siand sukisau i zeme ridikus, apmulciavau tarpus. Papilt kefyru?

Ridikų aš nemulčiuoju. kadangi užauga labai greitai.
Pirmoji pjauta žolė man labai reikalinga:
žieminiams česnakams,
tujoms,
užkloti komposto krūvą.

O kefyrą geriau pati išgerčiau. kam išlaidauti?
Atsakyti