QUOTE(jediara @ 2011 04 29, 21:21)
*GŽ dabar tik rūpi miestiečiams , kurie bando pradėti auginti patys daržoves, bet nori atrasti "kažką", nes tik dabar parūpo kokybė, nors daug metų valgė chemijos prisotintą maistą
Tik tinginiams gali būti labai sunku ravėti
**Būtų labai įdomu rudenį palyginti daržovių derlių auginat tradiciniu būdu ir pagal Jūsų "naujoves"
*visiškai sutinku. Pradėjau mulčiuoti iš tinginystės. Noriu valgyti savas daržoves, bet nenoriu visą laiką praleisti darže. Tik po metų pamačiau, kad mulčiavimas ne tik pristabdo žolių augimą, bet ir žemės kokybę gerina.
**nereikia laukti rudens. Aš galiu iš savo patirties pasakyti, kad:
< mulčiuotos braškės duoda didesnį derlių, o supuvusių braškių buvo tik vienetai (specialiai mulčiavau tik pusę braškių, kad galėčiau palyginti galutinį derlių).
<mulčiuotas bulves mažiau puola kolorado vabalai.
<pernai kopūstai puikiai užaugo, kenkėjų buvo minimaliai, visi praeidami pro mano daržą stebėjosi, kad galvos nesuplyšę ir labai anksti gardžiavomės savais ankstyvais kopūstais (nors tų pačių daigelių daviau kelioms kaimynėms, bet jų derlius buvo žymiai vėliau ir užpuolė kenkėjai).
<daugelis klausia
kuo aš tręšiu savas daržoves. Aš atsakau, kad būdama suvalkiete negaliu sau leisti pirkti trąšų, kai šalia daržo yra nemokama trąša-pieva
<niekam neperšu savo nuomonės dėl mulčiavimo. Bet man malonu, kad jau keletas vietinių žmonių patys pamatė akivaizdžius skirtumus ir pradėjo naudoti mulčiavimą.
čia tik mano pastebėjimai. Aklai "nepuolu" nei į Kurdiumovo patarimus, nei GŽ. Tiesiog patinka eksperimentuoti ir tinkamus patarimus pritaikyti savo darže.
"Yra tik du būdai gyventi. Vienas galvoti, jog stebuklų nebūna. Kitas galvoti, jog viskas yra stebuklas" Albertas Einšteinas