Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo mulčiavimas

QUOTE(fedoska @ 2011 04 29, 13:50)
O vargeli, tai ka - neverta su molynu bandyt?

turit kitą pasirinkimą? biggrin.gif Molynėj "auginu" humuso sluoksnį. Kol nieko nedarai rodosi, kad labai ilgai viskas užtruks, tačiau jau nuėjus dalį kelio, pamatai, kad netaip sunku buvo ir išlaukti wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 04 29, 13:19)
prieš mulčiuojant reikia gerai sudrėkinti dirvą wink.gif

tada viską teisingai darysiu. Ačiū 4u.gif
Atsakyti

Verta verta 4u.gif tik yra du keliai:
- mulčiuoti ir laukti kelis metus, kol pasimatys apčiuopiamas rezultatas, o jis būtinai pasimatys.
- padėti bakterijoms apsirūpinti oru, pagerinant viršutinio dirvos sluoksnio struktūrą (kad ir perkasant su žvyu ar rupiu smėliu), o tada jau mulčiuoti ir visaip kitaip naudoti GŽ 4u.gif
Beje, čia tik mano nuomonė, paremta abiejų kelių išbandymu savo moliniam darže ir ten atrastom Amerikom biggrin.gif
Dėl mulčiavimo man ramybės neduoda viena mintis, gal kas padės susigaudyti blush2.gif? Kodėl nešienaujamoj ir niekaip neprižiūrimoj natūralioje molingoje pievoje, su vešlia augmenija, savaime negerėja dirvos struktūra g.gif , juk kiekvieną pavasarį ten guli ir suyra storiausias pernykštės žolės veltinis g.gif, o molis toks pats kaip prieš dešimt metų.
Atsakyti
tai, kad tuos veltinius yra madoj sudeginti, jie nesuyra nutūraliai.

Na, ir kad tokiose pievose labai vešli augalija būtų, nepastebėjau.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 04 29, 14:18)
tai, kad tuos veltinius yra madoj sudeginti, jie nesuyra nutūraliai.

Na, ir kad tokiose pievose labai vešli augalija būtų, nepastebėjau.

Šiuo atveju suyra ax.gif kaimynystėj turim sklypą, nejudintą daugiau kaip dešimt metų. Turiu gerą progą stebėti, kaip natūraliai keičiasi kadaise buvusi dirbama žemė (pvz, kaip visiškai savaime išnyksta usnys, o jas keičia varpiniai ir būsimo miško užuomazgos bigsmile.gif ). Augmenija be galo vešli ir knibžda visokiausios gyvybės, nes molis kaip ten bebūtų juk derlinga dirva, bet va jo struktūra nepakito nė per nago juodymą - nors plytas lipdyk g.gif
Atsakyti
QUOTE(Bozena83 @ 2011 04 29, 12:00)
Dar aš patrukdysiu su kvailoku klausimu. Pradėjau sodinti pomidorus šiltnamis, tai iš karto ir galiu mulčiuoti šiaudais? gaila dar nespėjau pririnkti dilgėlių,manau būtų gerai jais palaistyt žemę  smile.gif

dilgelem gali palaistyt ir apmulciuotus

QUOTE(Gaudvilė @ 2011 04 29, 12:19)
tas užkurimas greičiau yra įvykių forsavimas. Žoliniai raugai tinka, bet pasitelkus truputį kantrybės, reikalai pajuda ir patys.

paliksiu viska savieigai, nebent dilgelytem palaistysiu rolleyes.gif
Atsakyti
Bet tokia dirva nera sulieta, o pilna kanaliuku. Gal todel?
(cia apie ta laukejancia pieva molyneje)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giedrulka: 29 balandžio 2011 - 13:35
QUOTE(bitule @ 2011 04 29, 14:26)
Šiuo atveju suyra  ax.gif kaimynystėj turim sklypą, nejudintą daugiau kaip dešimt metų. Turiu gerą progą stebėti, kaip natūraliai keičiasi kadaise buvusi dirbama žemė (pvz, kaip visiškai savaime išnyksta usnys, o jas keičia varpiniai ir būsimo miško užuomazgos  bigsmile.gif ). Augmenija be galo vešli ir knibžda visokiausios gyvybės, nes molis kaip ten bebūtų juk derlinga dirva, bet va jo struktūra nepakito nė per nago juodymą - nors plytas lipdyk  g.gif

na, turiu tik vieną paaiškinimą - rudenį viskas jau būna sudžiuvę, t.y. sausasis/rudasis mulčas. Kompostas gaminas berods 3 dalys žaliosios masės ir viena dalis sausosios. Vien iš sudžiuvusių žolynų nėra kam užaugti. Jei toji pieva būtų šienaujama ir žolė liktų irti ten pat. Vat po tokių procedūrų humuso nesusidarymas turėtų iškelti klausimų wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 04 29, 14:36)
na, turiu tik vieną paaiškinimą - rudenį viskas jau būna sudžiuvę, t.y. sausasis/rudasis mulčas. Kompostas gaminas berods 3 dalys žaliosios masės ir viena dalis sausosios. Vien iš sudžiuvusių žolynų nėra kam užaugti. Jei toji pieva būtų šienaujama ir žolė liktų irti ten pat. Vat po tokių procedūrų humuso nesusidarymas turėtų iškelti klausimų wink.gif

Ačiū 4u.gif tikrai labai panašu į tiesą. Bet, sekant šia logika, analogiškas rezultatas turėtų gautis ir mulčiuojant pvz. vien šiaudais g.gif
Ir man vis lieka mistika (niekur nerandu apie tai informacijos), kas nutinka su išdžiūvusia žole, kad jos poveikis mulčiuojamai dirvai tampa kitoks? Mano akimis žiūrint pakinta tik drėgmės kiekis, bet matyt kad ne tik ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuotaikinga @ 2011 04 29, 12:14)
spaliai tinka mulčiavimui. Tai juk organinė medžiaga.
Pabandyk avietėms ir po vaiskrūmiais pavaryti. Palaistyk arbatėle aktyvavimui, ir stebėk kas vyks.

P.s. o kur gavai spalių didelį kiekį? Mane domina smile.gif

Ot tai ačiū, tada tikrai pabandysim su jais. Aš savo mieste radau skelbimą, kad dovanoja spalius, nes keičia stogą. Tai vyras nuvažiavo pasiimti biggrin.gif
Atsakyti

tai kaip tik butina...
Papildyta:
QUOTE(giedrulka @ 2011 04 29, 13:53)
Ir verta, ir butina, tik ilgiau mucintis mums reikes  doh.gif
Kita vertus, as sutinku ilgiau palaukti, negu kasmet savo "plytu kepykla" perkasineti.

pas mane tas pats, tai jau pradejau braskes dengti...
Atsakyti
QUOTE(indregu @ 2011 04 29, 15:19)
Ot tai ačiū, tada tikrai pabandysim su jais. Aš savo mieste radau skelbimą, kad dovanoja spalius, nes keičia stogą. Tai vyras nuvažiavo pasiimti  biggrin.gif

Kazin ar tie spaliai nebus chemija apdirbti? g.gif
Atsakyti