Turbut zoliniai raugai irgi gerai uzkurimui.
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 04 29, 12:27)
dievuliau, skaitau ir jau net negera daros .
Įsivaizduoju... Atrodo aiškinta peraiškinta ir dar vis tiek visokie nesąmoningi klausimai.
Bet kai tuo tarpu stoviu anoj barikados pusėj, tarp tų norinčių išmokti ir suprasti, tai nepaisant visų konspektavimų iškyla vis nauji ir vis painesni klausimai.
Todėl nuoširdžiai sakau ačiū jums už kantrybę. Momentais netgi atrodo, kad jau šviesėja viskas galvoje ir viskas dėliojasi į vietas
Papildyta:
Ką tik pasakiau vyrui, kad neleisiu šiemet pievos salietra tręšt kažką neaiškaus numykė. Paskui klausia : tai gal ir patvorių rundapu neleisi purkšt?
Visai pasimečiau. Lyg ir nesiekia mano daržų tas rundapas, bet suprantu, kad visumoj jis irgi yra chemikalas, kuris tikrai naudos neduoda. Tai ką gi man su tais patvoriais daryti? Nei man žoliapjovė ten nupjaus, nei man rankom juos ravėt... Didelis plotas man ten gaunasi. Per visą sklypo ilgį už tvoros takelis eina kokio 1,5 pločio. Mažai ten kas vaikšto, tai nelabai išmintas. O ten juk niekam jis nerūpi. Ar nuravėt man jį, o tada susiradus kur kokių šiaudų užguldyt juos, kad nebepralįstų žolės?
Dar aš patrukdysiu su kvailoku klausimu. Pradėjau sodinti pomidorus šiltnamis, tai iš karto ir galiu mulčiuoti šiaudais? gaila dar nespėjau pririnkti dilgėlių,manau būtų gerai jais palaistyt žemę
O Jūs pažiūrėkite, kaip daržoves augina kaimo žmonės - jokių GŽ, jokių kefyrų, o derlius būna
QUOTE(jediara @ 2011 04 29, 13:00)
O Jūs pažiūrėkite, kaip daržoves augina kaimo žmonės - jokių GŽ, jokių kefyrų, o derlius būna
Augina,bet visą sezoną iš lysvių nesitraukia, nes reikia ravėt ir ravėt. Mano močiūtė, 82 metai, tai praeitais metais daržą ravėjo klūpėdama ant kelių
QUOTE(Vessta @ 2011 04 29, 12:33)
Gaudvile, tai, kad gera butu, kuom ,,uzkurt" ta procesa?
tas užkurimas greičiau yra įvykių forsavimas. Žoliniai raugai tinka, bet pasitelkus truputį kantrybės, reikalai pajuda ir patys.
QUOTE(Bozena83 @ 2011 04 29, 13:00)
Dar aš patrukdysiu su kvailoku klausimu. Pradėjau sodinti pomidorus šiltnamis, tai iš karto ir galiu mulčiuoti šiaudais? gaila dar nespėjau pririnkti dilgėlių,manau būtų gerai jais palaistyt žemę
prieš mulčiuojant reikia gerai sudrėkinti dirvą
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 04 29, 13:19)
prieš mulčiuojant reikia gerai sudrėkinti dirvą
Intuicija manęs neapgavo. Vakar prieš mulčiuojant kilo toks noras palaistyti. Priliejau gausiai, pabarsčiau žolę( dukra klausia: tu čia pievą sėji? ) ir tada mano protas pradėjo mane erzinti, kad šlapioj vietoj žolė visai nenorės džiūti. Truputį buvau sunerimus, bet matau, kad neapsirikau
QUOTE(Bozena83 @ 2011 04 29, 14:04)
Augina,bet visą sezoną iš lysvių nesitraukia, nes reikia ravėt ir ravėt. Mano močiūtė, 82 metai, tai praeitais metais daržą ravėjo klūpėdama ant kelių
Kaimo žmonės žino, kad ravima per delčią ir žolių labai sumažėja. Ten visi dirba ir neturi laiko "išradinėti dviratį". Bulvių lupenos, pelenai seniai pilami ant dirvos jo gerinimui - be jokio šaldymo
QUOTE(aiwita @ 2011 04 29, 13:24)
Intuicija manęs neapgavo. Vakar prieš mulčiuojant kilo toks noras palaistyti. Priliejau gausiai, pabarsčiau žolę( dukra klausia: tu čia pievą sėji? ) ir tada mano protas pradėjo mane erzinti, kad šlapioj vietoj žolė visai nenorės džiūti. Truputį buvau sunerimus, bet matau, kad neapsirikau
pirma klausė apie šiaudus, kurie yra iš sausojo mulčo kategorijos, žolė yra "šlapia" ir po tokios procedūros vyks ne puvimas, o rūgimas
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 04 29, 13:35)
pirma klausė apie šiaudus, kurie yra iš sausojo mulčo kategorijos, žolė yra "šlapia" ir po tokios procedūros vyks ne puvimas, o rūgimas
Tai visgi apgavo
Nu ką padarysi... Gyveni ir mokaisi...
QUOTE(Nuotaikinga @ 2011 04 29, 11:14)
Bet viskam reikia savos patirties, savų eksperimentų ir pritaikymo dirvai.
Geriausias efektas pasiekiamas per trumpą laiką.... smėlynuose, nederlingose laidžiose orui dirvose. Palyginimui: jei smėlyną ar žvyryną galima pagerinti per vieną sezoną, tai molynas tokį lygį pasieks tik per penkis-šešis metus
Geriausias efektas pasiekiamas per trumpą laiką.... smėlynuose, nederlingose laidžiose orui dirvose. Palyginimui: jei smėlyną ar žvyryną galima pagerinti per vieną sezoną, tai molynas tokį lygį pasieks tik per penkis-šešis metus
O vargeli, tai ka - neverta su molynu bandyt?
Ir verta, ir butina, tik ilgiau mucintis mums reikes
Kita vertus, as sutinku ilgiau palaukti, negu kasmet savo "plytu kepykla" perkasineti.
Kita vertus, as sutinku ilgiau palaukti, negu kasmet savo "plytu kepykla" perkasineti.