QUOTE(aiwita @ 2011 04 29, 07:39)
Ačiū jums už kantrybę. Spėju , kad į didžiąją dalį mano klausimų atsakys knyga,
atsakys gal, bet tik į kai kuriuos,,.
Kurdiumovas - tai autorius, aprašantis ne savos, bet svetimos patirties rezultatus. Jis pats turi elementarų "kolektyvinį sodelį" toli už Uralo, berods Krasnojarsko krašte.
Jis jau visai kitaip mąsto nei rašydamas ankstesnes knygas, bet knygos jau išleistos, ir jas nebepakeisi. Todėl manau lietuviškas vertimas ir yra jau pakoreguotas kažkiek, ir išimta iš originalo tai, kas absoliučiai netinka Lietuvos sąlygoms.
Juk (čia mano nuomonė) negalime pasiekti tokių auginimo sąlygų kaip kokioje Rostovo srityje (ji - ribojasi su Ukraina, temperatūra ten daug šiltesnė. ir klimatas žemyninis, o mūsų juk jūrinis).
Jau patirties įgiję ir savo pastebėjimus sugretinę mūsų daržininkai/sodininkai patys atranda savas "amerikas", ir atsisako Fokino ploskoriezų, kaupimo, dirvos purenimo ir t.t. Kurdiumvas buvo sužavėtas ploskoriezu, ir jį gana stipriai propoguoja.
Nors kiekvienas einame savo keliu.
Iš praktinių susidūrimų: Aš savo mamai niekaip neišaiškinu, kad kaimynė, auginusi bulves po šiaudais, permažai dėjo šiaudų, todėl bulvės kai kurios pažaliavo ir kad geresnis tas derlius būtų buvęs antrais ir dar vėlesniais metais, o ne pirmais eksperimentiniais "pasižaidimais"
Papildyta:QUOTE(rytorasa @ 2011 04 29, 08:41)
lapai per žiemą nesuiro, dabar juos praskleidusi susodinau braškes. Kaip man toliau elgtis? Dėti mulčą ant tų lapų?
dėti. Ir palaistyk kokiu "rygalu" (kad ir kefyro, vandeniu stipriai atskiedusi) kad "paleisti" aktyvų bakterijų darbą.
Balterijų darbas vyksta prie pat žemės. ir visus suskaidytos maistinės medžiagos patenka augalų šaknims.
Uždėjusi mulčią aukšąiau jau esamo, tiesiog paleisi palaipsniui veikti procesą