Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo mulčiavimas

QUOTE(aiwita @ 2011 04 29, 07:39)
Spėju , kad į didžiąją dalį mano klausimų atsakys knyga,

man neatsakė į daugelį klausimą. Tik pasikeitė pats suvokimas dėl žemės įdirbimo.
Atsakyti
O aš tos knygos niekaip neįveikiau doh.gif kaip man ji nesiskaito blush2.gif Žiauriai nemėgstu tokio stiliaus knygų.
Užtat visą forumą gerazemdirbyste "skersai išilgai" perskaičiau biggrin.gif Kaip supratau,lietuviai šiek tiek kitaip nei Kordiumovas užsiima GŽ. Bet principas tas pats manau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 04 29, 05:49)
*šiaudai per vienus metus tikrai nesuirs.
**mane ir daug kas balamutino, bet aš žemės jautis-tyliai tyliai savo darbą dirbu lotuliukas.gif ypač dėl braškių (mulčiavau pjauta žole), bet kai pamatė, kad pas mane derlius mulčiuotų braškių nesupuvo, tai jau turiu savo pasekėjų ax.gif
šiaudų tikrai nenuimčiau, jeigu jie ne iš ūkininko, nes bus su visu komplektu chemijos.

siaudai be chemijos, tai as juos tyliai tyliai ir paliksiu biggrin.gif

man zole mulciuot irgi labiau patinka,tik beda, kad jos vis truksta, tai dziaugiuos,kad nors siaudu gaunu. Ir apmulciuot zolyte paprasciau, ji trumpesne, tik pabarstai ir viskas, o siaudus kol pritaikau... rolleyes.gif

o siltnamy, jei siaudus paliksiu,o ant virsaus zolyte uzmulciuosiu, gal irgi nieko blogo nenutiktu?
Atsakyti
Aš irgi jungiuosi į jūsų gretas, labai sudomino daržo mulčiavimas, bandysiu šiemet ir aš mulčiuoti. Tad norėjau paklausti, ar tiktų daržo mulčiavimui spaliai?
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 04 28, 22:01)
drinks_cheers.gif jeigu nešaldysi bulvių lupenų-jos sudigs ant lysvių.

bigsmile.gif rimtai? g.gif

Turiu ir aš klausimėlį... ax.gif Rudenį pasiruošiau pakeltas lysves braškėms, jas mulčiavau lapuočių medžių lapais. Tie lapai per žiemą nesuiro, dabar juos praskleidusi susodinau braškes. Kaip man toliau elgtis? Dėti mulčą ant tų lapų?
Atsakyti
QUOTE(aiwita @ 2011 04 29, 07:39)
Ačiū jums už kantrybę. Spėju , kad į didžiąją dalį mano klausimų atsakys knyga,

atsakys gal, bet tik į kai kuriuos,,.

Kurdiumovas - tai autorius, aprašantis ne savos, bet svetimos patirties rezultatus. Jis pats turi elementarų "kolektyvinį sodelį" toli už Uralo, berods Krasnojarsko krašte.

Jis jau visai kitaip mąsto nei rašydamas ankstesnes knygas, bet knygos jau išleistos, ir jas nebepakeisi. Todėl manau lietuviškas vertimas ir yra jau pakoreguotas kažkiek, ir išimta iš originalo tai, kas absoliučiai netinka Lietuvos sąlygoms.
Juk (čia mano nuomonė) negalime pasiekti tokių auginimo sąlygų kaip kokioje Rostovo srityje (ji - ribojasi su Ukraina, temperatūra ten daug šiltesnė. ir klimatas žemyninis, o mūsų juk jūrinis).

Jau patirties įgiję ir savo pastebėjimus sugretinę mūsų daržininkai/sodininkai patys atranda savas "amerikas", ir atsisako Fokino ploskoriezų, kaupimo, dirvos purenimo ir t.t. Kurdiumvas buvo sužavėtas ploskoriezu, ir jį gana stipriai propoguoja.
Nors kiekvienas einame savo keliu.

Iš praktinių susidūrimų: Aš savo mamai niekaip neišaiškinu, kad kaimynė, auginusi bulves po šiaudais, permažai dėjo šiaudų, todėl bulvės kai kurios pažaliavo ir kad geresnis tas derlius būtų buvęs antrais ir dar vėlesniais metais, o ne pirmais eksperimentiniais "pasižaidimais" doh.gif
Papildyta:
QUOTE(rytorasa @ 2011 04 29, 08:41)
lapai per žiemą nesuiro, dabar juos praskleidusi susodinau braškes. Kaip man toliau elgtis? Dėti mulčą ant tų lapų?

dėti. Ir palaistyk kokiu "rygalu" (kad ir kefyro, vandeniu stipriai atskiedusi) kad "paleisti" aktyvų bakterijų darbą.
Balterijų darbas vyksta prie pat žemės. ir visus suskaidytos maistinės medžiagos patenka augalų šaknims.
Uždėjusi mulčią aukšąiau jau esamo, tiesiog paleisi palaipsniui veikti procesą wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuotaikinga @ 2011 04 29, 08:47)
dėti. Ir palaistyk kokiu "rygalu" (kad ir kefyro, vandeniu stipriai atskiedusi) kad "paleisti" aktyvų bakterijų darbą.
Balterijų darbas vyksta prie pat žemės. ir visus suskaidytos maistinės medžiagos patenka augalų šaknims.
Uždėjusi mulčią aukšąiau jau esamo, tiesiog paleisi palaipsniui veikti procesą wink.gif

ačiū... 4u.gif
Naminis raugintas pienas, turbūt, irgi tinka? Kokiu santykiu skiesti vandeniu?
Atsakyti
Kuo toliau į mišką, tuo man niekas nebeaiškaiu darosi. Įlindau į aną forumą "Sodininkavimas, daržininkavimas kitaip", skaitau ir konspektuoju iš karto.

Bet dabar noriu paklausti. Vakar nupjovėm pievą pirmą kartą. Žolės daug, nes gerai paaugusi jau buvo. Tarp ridikėlių, salotų pamulčiavau, o žolės liko daaaug. Šiltnamyje tik vakar pabaigėm žemes supilti ( užsivežėm, nes labai trūko) Tai pabarsčiau ir ant šiltnamio žemelės plonu sluoksneliu. Pamąsčiau, kad blogiau neturėtų būti. Ir ta žemė, kur žemuogėles sodint planuoju, tokia plika buvo ( ten anksčiau buvo pieva, bet pernai nasturtės neparemtos užgožė ją ir dabar kaip nuplikyta, jokia žolytė neauga). Tai ir ją pabarsčiau. Galvoju kai apdžius dar truputį pabarstyti. Kaip manot? g.gif
Atsakyti
QUOTE(aiwita @ 2011 04 29, 08:58)
Ir ta žemė, kur žemuogėles sodint planuoju, tokia plika buvo ( ten anksčiau buvo pieva, bet pernai nasturtės neparemtos užgožė ją ir dabar kaip nuplikyta, jokia žolytė neauga). Tai ir ją pabarsčiau. Galvoju kai apdžius dar truputį pabarstyti. Kaip manot?  g.gif

žemės plikos aš nepalieku. jeigu lieka žolės, tai beriu ją ten, kur yra plikos žemės.
Atsakyti
Aš suprantu, kad reikėjo žemę paruošti jau pernai vasarą, bet kad jau pavasaris, o ji neparuošta. Maža to, vyras ją dar ir išbedžiojo neprašomas ( net nepamačiau kada). Jis taip įpratęs ir jam sunku suvokti kuo aš čia užsiimu. O aš iš visų jėgų bandau suvokti kaip ten viskas vyksta žemėje. Ir noriu jai padėti nepakenkdama
Tai kada man tuo užtaisu laistyt? Nes dar tik pirmas mažas sluoksnelis uždėtas žolės.
Atsakyti
ort i kažkam sekasi - ir žolės turi pakankamai smile.gif) thumbup.gif

vasarą mulčiuojant ji gali būti "deficituku" drinks_cheers.gif
O dabar krauk visur - perdaug nebus.
Tik nepamirškit "paeisti proceso".
Kieks skiesti? Na manau kaip tradiciškai - litras rūgalo ant kibibro vandenuko, ir palieti laistytuvu su "galva"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nuotaikinga: 29 balandžio 2011 - 08:11
Kadangi už keliu dienų nusimato pirmas žolytes pjovimas,tai turbut dalis jos atiteks braskems,bet jos bus nemazai ,tai ar tiktu ir avietems?
Atsakyti