Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo mulčiavimas

QUOTE(uolma @ 2011 04 27, 00:12)
*Ne tik tau, bet daug kam tavo mulčiuotas daržas pats gražiausias ir pavyzdinis  wub.gif
**aš ir apie tokį pasvajoju, o kadangi savjonės + mulčas nieko nekainuoja, tai kas belieka  biggrin.gif 

*nuotraukose vaizdelis visada būna gražesnis bigsmile.gif O kas dėl mano daržo-tai, manau, kad dar akį pamalonina graži vietovė, nes gyvename labai dėkingoje vietoje-šalia Šešupė, miškas (gaila, bet jau Rusijos lotuliukas.gif ).
**svajok ir kurk thumbup.gif bus dar gražesnis thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Čiaaš @ 2011 04 27, 11:43)
Ar jums po mulčo sluoksniu nesiknisa kurmiai? Aš aplink medelius apdėjau pernai žolės, tai baisu kas darosi  doh.gif Ten matyt sliekų daugiau prisiveisė,

Kad būtų padaugėję kurmių, kai mulčiuoju-nepastebėjau. O kad sliekų padaugėja, tai tikra tiesa.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 04 27, 12:25)
Kad būtų padaugėję kurmių, kai mulčiuoju-nepastebėjau. O kad sliekų padaugėja, tai tikra tiesa.

Matai, pastebėta kad apie Vilnių tiesiog kurmių invazija. Matyt taip stipriai pažeista ekopusiausvyra...

Jei turėti kantrybės, per kelis metus ji nusistovėtų sklype iki normos, o dabar tenka tik džiaugtis, kad kurmiai pridaro oro kanalų, kuriais geriau deguonis cirkuliuoja. (aš gal nenoriu TIEK tos cirkuliacijos, bet ką padarysi? Negi gaudysi dabar juos kaip katinas po žeme palindusi) lotuliukas.gif tad kas belieka? Jungti kantrybę, ir ... dar kartą jungti kantrybę, nes jie ir grambuolių lervas suniamnioja.

Labai gerai jei kirstukai dar užsiveisia sklype - jie su pasiskanavimu suniamnioja tas bjauriąsias sraiges, kurias niekas kitas "nepaima", na nebent kažkokios blatnos antys mėgsta smile.gif Bet nevisos dėl sraigių nusiteikusios dar ir antis darwe laikyti g.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuotaikinga @ 2011 04 27, 12:44)
Matai, pastebėta kad apie Vilnių tiesiog kurmių invazija. Matyt taip stipriai pažeista ekopusiausvyra...

o dabar tenka tik džiaugtis, kad kurmiai pridaro oro kanalų, kuriais geriau deguonis cirkuliuoja. 

Bet per tuos oro kanalus, augalų šaknys maisto nebepasiekia... ir vaizdelis nekoks unsure.gif
Atsakyti
Vakar nusipirkau tą Kurdiumovo knygą. Dar tik pradėjau skaityti, bet man ji patinka. Labai lengvai parašyta ir man jo mintys patinka.
Vakar vakare aš pamąsčiau, kad jei jau jis siūlo skudurus naudoti, tai gal galėčiau panaudoti bulvių lupenas? g.gif Arba banano žieves? Taip gražiai plonu sluoksneliu pakločiau g.gif Kaip manot?
Atsakyti
QUOTE(aiwita @ 2011 04 28, 09:01)
Vakar nusipirkau tą Kurdiumovo knygą. Dar tik pradėjau skaityti, bet man ji patinka. Labai lengvai parašyta ir man jo mintys patinka.
Vakar vakare aš pamąsčiau, kad jei jau jis siūlo skudurus naudoti, tai gal galėčiau panaudoti bulvių lupenas?  g.gif Arba banano žieves? Taip gražiai plonu sluoksneliu pakločiau  g.gif  Kaip manot?

gali. Tik pirmiausia palaikyk visa tai saldytuvo kameroje, kad susaltu ir tada dek ant lysviu.

Sliekai "valgo" negyva maista, ir atitirpusi lasteliena tampa nebegyva. Ir taip nesmirda irdama, kaip puvanti nepersaldyta.
Atsakyti
QUOTE(Nuotaikinga @ 2011 04 28, 09:10)
gali. Tik pirmiausia palaikyk visa tai saldytuvo kameroje, kad susaltu ir tada dek ant lysviu.

Sliekai "valgo" negyva maista, ir atitirpusi lasteliena tampa nebegyva. Ir taip nesmirda irdama, kaip puvanti nepersaldyta.

Čia rimtai ? g.gif
Aš išnešiau lupenas į kiemą, kad apdžiūtų... Tai man jas dabar susirinkus kišt į kamerą? Eina sau. MB man tikrai pasiūlys pasitikrint sveikatą blush2.gif Jis toks tradicinis vyrukas ir mano visi išsidirbinėjimai jam kelia tylų siaubą lotuliukas.gif Bet vis dar toleruoja ax.gif Visą žiemą rinkom iš visų artimųjų bulvių lupenas, kad pečių kūrenant valytųsi kaminas, o dabar kišiu jas į kamerą, kad daržus tręšt lotuliukas.gif Na, bet vardan mūsų visų gerovės
Hmm... O tai kaip tada su tom nuravėtom žolelėm? Aš jas išrovus palieku ten kur augo. O ir nupjautos pievos juk nededu į kamerą lotuliukas.gif Ar ji jau ir taip skaitosi mirusi, tpfu, negyva
Kol kas man viskas dar taip šviežia.. Bet ačiū už kantrybę 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aiwita @ 2011 04 28, 12:40)
Čia rimtai ?  g.gif
Aš išnešiau lupenas į kiemą, kad apdžiūtų... Tai man jas dabar susirinkus kišt į kamerą? Eina sau. MB man tikrai pasiūlys pasitikrint sveikatą  blush2.gif Jis toks tradicinis vyrukas ir mano visi išsidirbinėjimai jam kelia tylų siaubą  lotuliukas.gif Bet vis dar toleruoja  ax.gif Visą žiemą rinkom iš visų artimųjų bulvių lupenas, kad pečių kūrenant valytųsi kaminas, o dabar kišiu jas į kamerą, kad daržus tręšt  lotuliukas.gif  Na, bet vardan mūsų visų gerovės
Hmm... O tai kaip tada su tom nuravėtom žolelėm? Aš jas išrovus palieku ten kur augo. O ir nupjautos pievos juk nededu į kamerą  lotuliukas.gif Ar ji jau ir taip skaitosi mirusi, tpfu, negyva
Kol kas man viskas dar taip šviežia.. Bet ačiū už kantrybę  4u.gif

nepainiok maisto atliekų ir šieno.
Maisto atliekos pūna ilgai. Šienas skaidosi kitaip, karoče - junk fantaziją.

O dėl sušaldymo - kalbu visu rimtumu. Kai vasara įsisiūbuos - nebereikės šaldyti maisto atliekų, nes jos puikiai skaidysis po nupjautos žolės sluoksniuku.

O kas čia per "idėja" bulvių lupenas deginti? Man mama pasakė kad irgi degino, tai kažkaip neįtikinamai nuskambėjo... Ar tam yra koks pagrindimas? Ar eilinis "mitas"?

Šaldytos maisto atliekos - dalykas patikrintas, nes yra žmonių, kurie virtuvėje kalifornietiškus sliekus savo reikmėms auginasi, ir smarvė būtų jei dėtų neperšaldytas, o dabar - jokio kvapo nebūna, ir sliekai greitai viską sudoroja.
Atsakyti
Dėl kurmių "oro kanalų" po žiemos nemažai nuostolių gun_bandana.gif gun_bandana.gif gun_bandana.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuotaikinga @ 2011 04 28, 18:06)

O dėl sušaldymo - kalbu visu rimtumu.

drinks_cheers.gif jeigu nešaldysi bulvių lupenų-jos sudigs ant lysvių.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 04 28, 21:01)
drinks_cheers.gif jeigu nešaldysi bulvių lupenų-jos sudigs ant lysvių.

pas mane nesudygo schmoll.gif

mergaites, o ka daryt su siaudais ant braskiu, ne velnio man jie nesuiro tik apacioj...As juos taip ir palikus buvau, dar ant virsaus svieziu uzmeciau,tik kaimynka balamutyt pradejo, kad ten siauduose visos ligos ir mano braskes sirgs blink.gif Gal nugrebot ir naujais uzmulciuot ar taip ir palikt? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vessta @ 2011 04 29, 00:29)

*mergaites, o ka daryt su siaudais ant braskiu, ne velnio man jie nesuiro tik apacioj...
**ik kaimynka balamutyt pradejo, kad ten siauduose visos ligos ir mano braskes sirgs blink.gif

*šiaudai per vienus metus tikrai nesuirs.
**mane ir daug kas balamutino, bet aš žemės jautis-tyliai tyliai savo darbą dirbu lotuliukas.gif ypač dėl braškių (mulčiavau pjauta žole), bet kai pamatė, kad pas mane derlius mulčiuotų braškių nesupuvo, tai jau turiu savo pasekėjų ax.gif
šiaudų tikrai nenuimčiau, jeigu jie ne iš ūkininko, nes bus su visu komplektu chemijos.
Atsakyti
Ačiū jums už kantrybę. Spėju , kad į didžiąją dalį mano klausimų atsakys knyga, bet kažkaip reikia mėgint greituoju būdu ją perskaityt, o trumpėjant naktims, atrodo, kad trumpėja visa para blush2.gif

Dabar truputį ne į temą Dėl bulvių lupenų deginimo. Nežinau kaip moksliškai tas procesas vadintųsi, bet esmė, kad pečiui išsivalyti padeda degdamas krakmolas. Pagal rekomendacijas netgi siūloma kas kažkiek laiko po kelis pakučius bulvių krakmolo sudeginti. Bet krakmolą reiktų pirkti, o lupenų juk turim. Tik lupenų reikia daugiau.
Atsakyti