Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo mulčiavimas

Radau viena ruso bloga, kuriame gera informacija sukrauta.
Gal kazkiek seniokiskai aiskinama, ne moksliniais terminais reiskiasi, bet is sirdies, kalba savo patirties lygyje zmogus. Jo lysves nekasamos nei neariamos nuo 1990 metu!!!!!!! O tai jau - stazas su "uodegele" smile.gif

Va ka jis raso apie aukstas lysves:

Ещё о мульче – не стоит бояться «долгоиграющей» органики. Пусть разлагается медленней – на следующий год будет эффект. Не стоит непременно стремиться к быстрому эффекту.

Для того чтобы мульчи нужно было меньше, применяю ограждение гряд. Доски. Однажды увидел в журнале фотографию: на газоне разбиты грядки, огороженные досками. Очень мне понравилось, как это выглядит. Ещё подумал: это ведь дорого, все грядки в доски одевать. Но всё-таки попробовал, сделал ограждение для нескольких гряд. Наблюдал за состоянием досок. Они 10 лет простояли и ничего им. Убедился в больших преимуществах огражденных гряд. Ограждение грядок стоит прямо на земле, не закопано. Трава в грядки с дорожек не лезет, там всегда толстый слой мульчи – недостаток света. Если доска начинает подгнивать, я просто переворачиваю влажным слоем вверх. Доска подсыхает, процессы гниения останавливаются. Ограждение не закапываю. Прямо на земле стоит.

Таким образом, необработанных сосновых досок хватает на 12-15 лет. А они себя оправдывают уже в первые год-два. Трава в грядки не лезет – там всегда толстый слой мульчи – без света она не растет.

user posted image

kas norite daugiau - paskaitykit patys: http://blogs.mail.ru...DDC10209FA.html
Atsakyti
QUOTE(Nuotaikinga @ 2011 04 26, 09:59)
kas norite daugiau - paskaitykit patys: http://blogs.mail.ru...DDC10209FA.html

rašo "Доступ запрещен" g.gif Aš čia registruotis reikia, kad galima būtų peržiūrėt?
Atsakyti
O man iš vis problematiška su rusų kalba. Tad visi rusų puslapiai atkrenta unsure.gif
Na,bet yra ir ką neprastesnių lietuvių.Pakolkas užtenka ir iš jų info rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(*TAU* @ 2011 04 26, 10:21)
rašo "Доступ запрещен" g.gif Aš čia registruotis reikia, kad galima būtų peržiūrėt?

g.gif nežinau. Man atidaro normaliai, bet informaciją gaunu iš prenumeratos ir grupso.

Gal kitiems ir neatsidarys, tad pabandysiu kai ką nukopinti, kai ką gal išversiu į lietuvių kalbą (kas nemoka rusiškai).
Aš asmeniškai nemoku anglų kalbos, o sūnus versti tingi ir tiek nesugeba - jis aštuntokas. Tai man problematiška suprasti informaciją, kad ir geriausia būtų angliškai pateikta... verysad.gif

O rusai labai negaili informacijos, ir ja dalinasi. Tai tokia tauta - plati širdis, ir pasidžiaugti su visais nori.
Lietuviai jau gerokai sukomercėjo, profai daug ką paprasčiausiai nutyli.
Nori kažką rimčiau sužinoti - eik už pinigus, praeisi kelis lygius - sumokėsi atitinkamai nemenkus pinigus, informaciją "nusipirksi".

Mes "mokomės" iš vakariečių, o jie vertingos informacijos šiaip nedalina, tik parduoda unsure.gif
Atsakyti
sirdis tai gal ir plati, tik ukininkavimo gilios tradicijos tai kartais abejoniu kelia hihihi.gif
Na negrazus man tie ju darzai ir siukslynai aplinkui. Nekalbant jau apie bakuzes salia tu darzu.
Atsakyti
QUOTE(Nuotaikinga @ 2011 04 25, 18:52)
O aš radau va tokius vaizdelius rusų forume, kaip žmogutis savo sklype augina daržoves viską mulčiuodamas:
bulvių derlius
user posted image

o taip atrodė bulvės augdamos apmulčiuotos
user posted image

apmulčiuoti pomidorai

user posted image

super, man labai patinka thumbup.gif
Atsakyti
O man iskilo klausimas,ka padariau negerai.Siemet ruosiuos pirmus metus daliu darzo mulciuot.Tai va,pradejau,bet supratau,kad kazka ne taip darau.Nuravejau jaunas pirmametes braskes ir apmulciavau papuvusiomis medzio drozlemis,bet po jomis nieko napdejau ir su niekuo nesulaisciau.Kas bus dabar ir kaip man toliau pasielgti?Zoles turesiu veliau ir tik labai mazai,o siaudu visiskai ne.
Atsakyti
Sveiki,as irgi turiu klausimu.Miske radau sudulejusi medi.Jis toks minkstas,kad kamiena galima paprasciausiai rankomis patrupint.Galvoju atsivezti ji mulcui i soda.Kokius augalus as galeciau juo mulciuoti? g.gif
Ir dar:sestadieni papurenau braskes,aplink pabarsciau perpuvusio mesliuko,apmulciavau sienu ir ant virsaus vakar pabarsciau dar pjautos zalios zolytes,tada dar palaisciau vandeniu.Ar gerai padariau g.gif
Papildyta:
QUOTE(Nuotaikinga @ 2011 04 26, 09:59)

kas norite daugiau - paskaitykit patys: [url=http://blogs.mail.ru/list/flora2012

man ir gi neatsidaro verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(polfast @ 2011 04 26, 12:43)
Na negrazus man tie ju darzai ir siukslynai aplinkui.

taigi tavo irgi taip atrodys, jei mulčiuosi lotuliukas.gif ))))

Va tas ir juokingiausia, kad einant gamtinės žemdirbystės kiltivavimo keliu, sterilius vaizdzialius tenka pamiršti, nes reikia sklype ir vietos kur vapsvos galėtų slėptis, ir krūvelės suverstų šakalių, ir t.t. ir pan.

Tiesiog gamtoje neviskas taip, kaip mes pripratę ją savaip "prievartauti" mirksiukas.gif
Atsakyti
o kas ten per balti indeliai prie to dieduko pomidoru g.gif g.gif ax.gif ant zemes?
na as kaip supratau pries mulciuojant pirmakartazole..zeme reikia sudrekinti,palaistyti..ir nestorai apmulciuoti, daugiau nieko nereikia daryti?kad azsivestu tas gerasis mechanizmas? blush2.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(anikita @ 2011 04 26, 17:04)
o kas ten per balti indeliai prie to dieduko pomidoru g.gif  g.gif  ax.gif  ant zemes?

tušti vazonėliai mėtosi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuotaikinga @ 2011 04 26, 17:07)
tušti vazonėliai mėtosi  biggrin.gif

viskas gamtiska lotuliukas.gif lotuliukas.gif naturaliai lotuliukas.gif
Atsakyti