Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo mulčiavimas

4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dzigitas: 23 balandžio 2011 - 17:27
O aš radau va tokius vaizdelius rusų forume, kaip žmogutis savo sklype augina daržoves viską mulčiuodamas:
bulvių derlius
user posted image

o taip atrodė bulvės augdamos apmulčiuotos
user posted image

apmulčiuoti pomidorai

user posted image

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nuotaikinga: 25 balandžio 2011 - 17:53
QUOTE(Nuotaikinga @ 2011 04 25, 18:52)
O aš radau va tokius vaizdelius rusų forume, kaip žmogutis savo sklype augina daržoves viską mulčiuodamas:
bulvių derlius

Cia suprantu mulciaus per ta lenta?
Atsakyti
QUOTE(giedre.vilnius @ 2011 04 25, 21:39)
Cia suprantu mulciaus per ta lenta?

ne. čia paaukštintos lysvės. O mulčiuota, manau, kaip visada tokiu sluoksniu.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 04 25, 21:42)
ne. čia paaukštintos lysvės. O mulčiuota, manau, kaip visada tokiu sluoksniu.

O kiek tas "kaip visada"? Aš tiesą sakant jau pasimečiau.Kuo daugiau apie tai skaitau,tuo labiau nebesuprantu.
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2011 04 25, 22:09)
O kiek tas "kaip visada"?

jeigu dar nemulčiavai, tai jau neužilgo pabandysi ir pamatysi, kiek reikia. ranka pati įpras. Aš mulčiuoju pjauta žole. Kloju ant lysvių tiek , kad savaime išdžiūtų.
Atsakyti
aš tai galvoju - geras dalykas tokios lysvės, tik reikėtų rupūžėms tramplynus padaryti ilgalaikius, kad laisvai užlipti galėtų, ir krūvai metų nieko daryti nereikia. Juk nei ravėti, nei tręšti, bei kaupti - sliekai ir mikroorganizmai visą darbą nudirba.

Aišku darbo ir medžiagų tokias lysves padaryti reikia nemenkai smile.gif
Atsakyti
O kaip tokią lysvę padaryt?Ar sukalt tokį gardą iš lentų ir pripilt žemių?Ar tiesiog lygioj vietoj aprėmintoj lysvėj pradėt kraut visas žoles ir per kelis metus pasidarys tokia aukšta?Kaip daryt?
Atsakyti
QUOTE(nute2 @ 2011 04 25, 23:43)
O kaip tokią lysvę padaryt?Ar sukalt tokį gardą iš lentų ir pripilt žemių?Ar tiesiog lygioj vietoj aprėmintoj lysvėj pradėt kraut visas žoles ir per kelis metus pasidarys tokia aukšta?Kaip daryt?

Ivesk i googla raised garden beds ir milijonus video ir foto ismes g.gif
Atsakyti
Mes darėm įrėmintas lysves. Yra visokių variantų ką į juos dėti. Geriausia palaipsniui turbūt daryt.Bent metus dirvą ruošt. Vieni tiesiog deda ant pievos kartono ir šieną/žolę visus metus. Kiti bulves iškart sodina. Dar kiti daro beveik "sumuštinį" ir sodina iškart (kažkur yra straipsnis apie vienos architektės GŽ daržą).Daug tų variantų yra,tik reik paskaitinėti ir atsirinkti kas tinka.

Mes darėm tradiciškai pradžią,nes iš rudens buvom sukasę velėną (dar tada net nebuvau girdėjus kaipo apie tokią GŽ).Nesenai palyginom,pastatėm rėmus ir pripylėm paprastų žemių. Kažko kito neįmanoma buvo daryt,nes kvaršino artimieji smegenis,kad kokią čia nesamonę sugalvojom doh.gif Tiesą sakant negalvojau,kad taip bus lotuliukas.gif Dar kai pasakau,kad pomidorus tiesiai į pievą bandysim sodinti,tai už galvos kiti imasi biggrin.gif Bet nepabandęs nesužinosi ar tai pasiteisina blush2.gif

Dėl mulčiavimo,tai kaip suprantu storis priklauso nuo dedamos "medžiagos" g.gif Pjuvenų neprikrausi 20cm,nes "šakutės" bus. Mes turim ir sauso šieno ir sausos vejos žolytės. Bandysiu skirtingais sluoksniais pradžioj mulčiuot,kad suprast ir atsirinkt kaip ten turi būt iš tikrųjų ax.gif

Užlipimą gyviams planuojam į lysves daryti.Tik reik dar sugalvot,kaip protingai ir estetiškai taip padaryti blush2.gif
Atsakyti
Dar beje kitoj temoj labai super aprašius Gaudvilė,kaip viską padaryt pačioj pradžioj 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alekto: 26 balandžio 2011 - 07:46
Alekto,ačiū,bandysiu kokią nedidelę stalo dydžio lysvę daryt.
Atsakyti