Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo mulčiavimas

QUOTE(Packa @ 2010 06 21, 11:25)
matau kad zole pradeda puti, o ypac kur braskes doh.gif 

per storą sluoksnį užklojai. Aš nenuimčiau , o sujudinčiau žolę.
Packa 4u.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2010 06 19, 20:14)
Ar kas nors mulčiuojat vaismedžius pjauta žole? Norėčiau pabandyti.

Aš mulčiuoju žole. Medžius ir krūmus. O perniai pradėjau jau ne žole, o medžio puvenomis mulčiuoti. Tai dar geriau veikia, nes medžiams geriausiai yra lapai ir šakelės, pjuvenos, mediena... Kaip miške. Miške gi gamta medžių nemulčiuoja žole. Miške žolės nėra. Miške gamta mulčiuoja lapais, šakelėmis...

Bet žinoma, veikia ir žole numulčiavus. Tik reikia mulčiuoti ne tik prie kamieno, o per visą medžio lajos plotą, nes medžio šaknys yra visur po laja, o aktyviausios šaknys yra būtent ten kur baigiasi šakos. Tai jei nėra pakankamai mulčio, kad apmulčiuoti visą lajos plotą, tai reikia stengtis bent jau tą apskritimą kur baigiasi medžio šakos.
Atsakyti
Pagaliau ir pas mus pradžiūvo tai vakar pusė daržo apmulčiavau. Nes kai balos visur buvo, tai tik puvinys gautųsi, kažkaip bijojau. Tiesa, kur iš pavasario buvo česnakai apmulčiuoti tai dabar labai gražiai mažių pienių lapelių prodygę verysad.gif O atrodo nebuvo tiek vejoj pienių, lyg ir purškėm...
Atsakyti
QUOTE(Laima.g @ 2010 07 01, 14:06)
Pagaliau ir pas mus pradžiūvo tai vakar pusė daržo apmulčiavau. Nes kai balos visur buvo, tai tik puvinys gautųsi, kažkaip bijojau. Tiesa, kur iš pavasario buvo česnakai apmulčiuoti tai dabar labai gražiai mažių pienių lapelių prodygę verysad.gif  O atrodo nebuvo tiek vejoj pienių, lyg ir purškėm...

Nieko išrausi pienes lengvai ir pamesi ant viršaus,papildomas mulčas.
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2010 07 01, 14:15)
Nieko išrausi pienes lengvai ir pamesi ant viršaus,papildomas mulčas.

Geras, kažkaip nepagalvojau g.gif Reikės eit po darbo raut tų pienių, o jau galvojau reikės žemę visą purent ir susimaišys viskas, tai bus vargo...
Atsakyti
noreciau padėkoti merginoms uz visa informacija 4u.gif
pries mėnesy kažkaip netyčia cia papuoliau biggrin.gif dabar turiu kur žole deti biggrin.gif ir braškes gražiai atrodo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dvynukai am @ 2010 07 21, 18:12)

pries mėnesy kažkaip netyčia cia papuoliau biggrin.gif dabar turiu kur žole deti  biggrin.gif ir braškes gražiai atrodo smile.gif

turėsi dar ir kaimynų prašyti žolės lotuliukas.gif man tai vis trūksta ir trūksta doh.gif
Atsakyti
Aš taip pat šį sezoną pradėjau mulčiuoti braškes ir tujas (gyvatvorę). Mulčiuočiau ir daugiau ką, bet žolės nebeužtenka. Kitą pavasarį būtinai apmulčiuosiu avietes, dabar jau tiek sužėlusios, kad neina.

Braškių mulčiavimui labai tinka ir šiaudai. Vaizdas super ir braškės švarios. Pavasarį šiaudais apklojau, o dabar ruošiuosi braškių lapus nupjaut ir papildomai žole apmulčiuosiu.

Tujos apmulčiuotos panašiai kaip pas Diasaja good.gif
Atsakyti
Laba

QUOTE(serbentėlė @ 2010 06 16, 13:19)
Tai ta žolė lieka  ir rudenį persikasa kartu? (kvailas klausimas, bet labai rūpi.. blush2.gif )

šeip jau perkasinėjimas tik bereikalingas ir kenkiantis gerajai dirvos florai reikalas... suardomi visi vandens ir oro keliukai joje kuriuos vabaliukai ir sliekai padaro ax.gif

QUOTE(Kiviukė @ 2010 06 16, 14:14)
g.gif  o kažin, braškes irgi gerai žolyte pamulčiuot? 

pas mane ir braškės apmulčiuotos tai derlius buvo tikrai geras biggrin.gif

o mulčą aplink medžius rudeni geriau nuimti jei jis dar nesudūlijo kad pelės žiemoti lizdų nesusuktų mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Juma81 @ 2010 07 22, 08:53)
Mulčiuočiau ir daugiau ką, bet žolės nebeužtenka.

drinks_cheers.gif pas mane tas pats doh.gif
Atsakyti
Pas mane irgi žolės trūksta, tiesa vienu metu buvau apstojus mulčiuot, nes pievutė žydėjo, tai nenorėjau daugiau sėklų pribarstyt, o dabar jau visą daržą sutvarkiau, tai gražiai kaip kilimas atrodo. O svogūnams kaip patiko tas mulčiavimas, tiesiog auga akyse ir dar vis laiškai gražūs žali, vešlūs, o aplinkui jau gelsta visų. Žolių daug mažiau darže būna, tik kad šiemet daug lyja, tai vis tiek teko ravėti nemažai.
Atsakyti
Niu bandysiu ir aš padėt žemelei atsigauti, nes pas mane tai žemė kaip akmuo.Dabar kai jau nuraunų ką, tai tą vietą ir mulčiuoju, o kitais metais nuo pavasario pradėsiu.Ačiū visoms kurios dalinasi savo patirtimi ir padeda susivokti tokioms kaip aš "žalioms" dar visai. smile.gif
Atsakyti