Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo mulčiavimas

QUOTE(Rūta Mėta @ 2011 04 21, 22:34)
Kaip tik turiu 100 l bačkutę, tai taip ir padarysiu mirksiukas.gif ačiū už mintį mirksiukas.gif tik dar kokių žolių (dilgėlių, česnakų lapų) pridėsiu g.gif Atominis raugaliukas gausis g.gif reiks smarkiai skiesti rolleyes.gif

O per kiek tada toki atskiesta kieki islaistysite? As tokiais dideliais kiekiais neraugiu g.gif Cia tiesiog pamastymai del raugo "galiojimo" laiko. Gal kuri mergicka raugia dideliais kiekiais ir geriau zino kiek galima laikyti.
Atsakyti
QUOTE(Eliza68 @ 2011 04 21, 22:47)
O per kiek tada toki atskiesta kieki islaistysite? As tokiais dideliais kiekiais  neraugiu g.gif Cia tiesiog pamastymai del raugo "galiojimo" laiko. Gal kuri mergicka raugia dideliais kiekiais ir geriau zino kiek galima laikyti.

nu dar per pora savaiciu taip smirdet pradeda, kad nori nenori reik ispilt.. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Eliza68 @ 2011 04 21, 22:47)
O per kiek tada toki atskiesta kieki islaistysite? As tokiais dideliais kiekiais  neraugiu g.gif Cia tiesiog pamastymai del raugo "galiojimo" laiko. Gal kuri mergicka raugia dideliais kiekiais ir geriau zino kiek galima laikyti.

Na, jei matysiu kad per daug, tai tiesiog sode išlaistysiu g.gif Paprastai du kibirus su karvės blynu ir dilgėlėm pasidarau (40 l), tai mėnesiui užtenka. O laistau viską iki vasaros vidurio. Po to jau daržovėm bręsti reikia, tai nebelaistau. Gal kitos iki pat rudens augaliukus maitinat? Tos bačkutės visam laikui manau ir pakaks g.gif Tos smarvės kažkaip nesureikšminu, vandeniuko vis dapilu, prasiskiedžia, tai ir kvapas po kiek laiko dingsta. Tiesa, pirmomis dienomis kasdien pamaišau, kai putoti pradeda. Mano pastebėjimu, tai tokie raugaliukai labai gerai kol pradžioje viskas auga, žiedus mezga. Pvz. agurkams pilu tik kol agurkai pradeda derėti g.gif Paskui per raizgalynę ant vaisių gi nepilsi g.gif Gal kitos kitaip ką darot?Pasidalinkit mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš triušių mėšlą į komposto dėžę dedu.
Atsakyti
as irgi liepa pabaigiu su kakais zaisti, o agurkams to raugaliuko nepilu, nes sodinant pakisu arkliuko turto biggrin.gif
as su kaimieciais labai graziai draugauju, tai jie man nieko negaili, ir siaudu, ir sieno, ir kaku duoda biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Eliza68 @ 2011 04 22, 12:38)
as irgi liepa pabaigiu su kakais zaisti, o agurkams to raugaliuko nepilu, nes sodinant pakisu arkliuko turto biggrin.gif
as su kaimieciais labai graziai draugauju, tai jie man nieko negaili, ir siaudu, ir sieno, ir kaku duoda biggrin.gif

kur cia tokie geri kaimieciai gyvena rolleyes.gif nes pas mus uz ''zubrionok''priekaba karves kaku 50lt praso g.gif (bent jau pernai rudeni toks tarifas buvo.per ziema gal jau ir pabrango)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dzigitas: 22 balandžio 2011 - 13:40
QUOTE(dzigitas @ 2011 04 22, 14:38)
[size=1][/size]
kur cia tokie geri kaimieciai gyvena rolleyes.gif nes pas mus uz ''zubrionok''priekaba karves kaku 50lt praso g.gif (bent jau pernai rudeni toks tarifas buvo.per ziema gal jau ir pabrango)

Papuolė kaimiečiai-verslininkai, iš š... pinigą daro lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2011 04 22, 16:53)
Papuolė kaimiečiai-verslininkai, iš š... pinigą daro  lotuliukas.gif

Šaunuoliai thumbup.gif, juk viskas kainuoja ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jediara: 22 balandžio 2011 - 14:56
QUOTE(dzigitas @ 2011 04 22, 14:38)
[size=1][/size]

Čia viskas labai paprasta biggrin.gif veiksmas vyksta anytos uošvijoj, taigi galioja taisykle "mano priešo priešas-man draugas" thumbup.gif Ji barasi, aš draugauju, kol kas aš išlošiu biggrin.gif Sezono atidarymui diedukams alaus, bobutėms saldumynu, kavos atvežu,ir šiaip su jais pasikalbu, o senesniems zmonems ir uztenka tokio dėmesio.Atsidėkoja savo gėrybėmis. Mūsų kaimiečiai-paprasti ir geri žmonės.
Atsakyti
kažkas teiravosi apie nuo pernai nesupuvusios žolės mulčio ant braškių, tai pas mane atrodo taip:
user posted image

Atsakyti
QUOTE(Eliza68 @ 2011 04 22, 16:25)
Čia viskas labai paprasta biggrin.gif veiksmas vyksta anytos uošvijoj, taigi galioja taisykle "mano priešo priešas-man draugas" thumbup.gif Ji barasi, aš draugauju, kol kas aš išlošiu biggrin.gif Sezono atidarymui diedukams alaus, bobutėms saldumynu, kavos atvežu,ir šiaip su jais pasikalbu, o senesniems zmonems ir uztenka tokio dėmesio.Atsidėkoja savo gėrybėmis. Mūsų kaimiečiai-paprasti ir geri žmonės.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Pas mus aplink irgi labai faini senučiukai gyvena thumbup.gif Vyras anądien išėjo padėti kaimynui šiltnamį apdengti, tai parėjo su bulvėm, morkom ir burokais thumbup.gif Aš jiems Joninių vainiką per šventes, o jie man- skerstuvių šmotelį per kitas šventes thumbup.gif Nors esame atvykėliai o ne vietiniai ax.gif Kartais net nepatogu blush2.gif Tikram kaime pirkti-parduoti neegsistuoja. Vyksta mainai ax.gif
Visom linkiu stiprių kiaušų ir gero derliaus drinks_cheers.gif Su Šv. Velykom drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2011 04 23, 18:38)
Tikram kaime pirkti-parduoti neegsistuoja. Vyksta mainai ax.gif

Mūsų kaime šių "tradicijų" seniai nėra - gyvena jauni žmonės, todėl viską perkame ar parduodame, už atliktus darbus taip pat mokame pinigėlius - visi patenkinti ir vieni kitiems neskolingi smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jediara: 23 balandžio 2011 - 17:02