Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo mulčiavimas

Tinka viskas ka mikroorganizmai gali suvalgyti.
Atsakyti
Mes praejusi savaigali su vyru aeravom pieva(ispesem sena zole su aparatu), anksciau visa ismesdavom, dabar sudejau i tarplysvius, aplink medelius, krumus, ant roziu. Tik va man kazkaip labai sausa atrodo po ta zole. Ten palaistyt kuo nereikia, kad procesas vykt pradetu? g.gif
Atsakyti
prieš mulčiuoujant reikia gerai sulaistyt dirvą. Tačiau jei dirva po žiemos nebuvo judinta, tai drėgmės turėtų užtekti. Tereikėjo paviršių sujudint grėbliu ar kultivatoriumi ( rankiniu)
Atsakyti
QUOTE(ir MAA @ 2011 04 21, 13:00)
. Ten palaistyt kuo nereikia, kad procesas vykt pradetu?  g.gif

reikia "aktyvuoti" bakterijų veiklą, kad prasidėtų skaidymo procesas. Jis tęsis visą vasarą, jei neperdžiovinsi mulčio.

Jei perdžius, vėl teks "aktyvuoti".
Kaip pasigaminti šieno lazdelių "arbatėlę" laistymui, kažkur temose mačiau buvo, tik nerandu kur. Pasiieškok googlėje,rasi
Papildyta:
QUOTE(mairux @ 2011 04 19, 15:00)
Sugalvojau tarplysvius iškloti kartonu ir ant viršaus užberti medžio žievių. Kažin, ar gerai taip?

Tinka.

Tik nemulčiuok tomis parduodamomis spalvotomis žievėmis - jos dažnai būna įmirkutos chemija, ir gali visą mulčiavimą nunešti šuniukui ant uodegytės mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(lapa @ 2011 04 17, 23:48)
Kaip patarsite man savo darza mulciuoti,jeigu pas mus pastovej vejas?

tokiu atveju labai patartina daržą suskirstyti segmentais - padaryk tarsi "gardelius" lysvėms, ir gausis labai reikalinga augalų augimo procese dalyvaujančioms bakterijoms ir grybeliams užuovėja. Juk viskas turi būti pusiausvyroje, ar ne taip? O vėjas nuneša tai, ką augalai "prisijaukina" sau drinks_cheers.gif

Labai geras dalykas apsodinti aukštesniais augalais, kurie "rėmins" po kelias lysves, pradžiai kol augaliukai paaugs ir pradės eiti savo pareigas, gali įkalti kampuose kuolelius ir tarp jų iįtempti kad ir plėvelę - vėjas nebegalės siautėti, ir augalams augti susidarys reikiamas mikroklimatas.

Nepamiršk, kad mulčiuojant tiek kiek reikia tradiciškai, laistyti nereikės (o gal ir išvis gali netekti laistyti)
Aš pernai rudenį eksperimentą su kamparine kvietka padariau - prisikarpiau su žirklėmis pievoje rudeninės žolytės ir smulkiai sukarpiusi sukroviau ją pavytinusi ant raudmino. Mano puošnusis besotis per vispastoviai laikėsi normaliai drėgna. Per žiemą mulčias beveik visas "susivalgė', o gėlė buvo natūraliai patręšta.

panos, kam kyla tiek "teisingų" klausimų, pabandykit rasti kalną atsakymų šiame forume:
http://gerazemdirbys...me.lt/index.php

aš jį atradau palyginus neseniai, bet ten yra labai geros informacijos. Ypač man vertinga apie mulčiavimą, augalų tarpusavo draugystę ir panašios.
Neužsiregistravus forumo nematysit, bet registracija gi nemokama mirksiukas.gif
reklamos tam saitui nedarau, bet tik dalinuosi informacija
Atsakyti
Jezau kokia ziopla doh.gif Rodos tiek skaiciau, o emiau ir pamirsau pagrindini dalyka... doh.gif Aciu merginos! notworthy.gif Siandien, grizus po darbo, reiks aktyvuot procesa... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ir MAA @ 2011 04 21, 13:52)
Jezau kokia ziopla  doh.gif Rodos tiek skaiciau, o emiau ir pamirsau pagrindini dalyka... doh.gif Aciu merginos!  notworthy.gif Siandien, grizus po darbo, reiks aktyvuot procesa... smile.gif

kiek prisimenu, reikia žolę užmerkti ir parauginti gerą savaitę?
Atsakyti
Aktyvuoti galima ivairiai: geriausia siek tiek karviu ar ozku meslo po mulcu paskleisti, arba palieti tirpalu su meslu ( saugoti kad nepriliestu augalu - gali nudeginti), galima gerai papuvusiu kompostu, blogiausiu atveju kokia "kordiumovo arbatele" arba skiestu rugusiu pienu, prarugusios uogienes aktyvuotu tirpalu ir pan.
Atsakyti
pagaliau ir aš išėjau daržan, o pirmas daiktas, kurį paėmiau į rankas, šakės doh.gif ,gi reikia žemę sukasti prieš sėjant. Bet vėliau susipratau, kad be reikalo juos paėmiau ax.gif Tada jau su metaliniu grėbliu papurenau žemę, išlyginau, padariau griovelius ir susėjau tai, ką norėjau. Uždengiau agroplėvele. Tikiuosi gerai padariau g.gif
Atsakyti
Gal kuri patarsite kur triušių mėšlą dėti? Jame daug šieno, ir ne toks aštrus kaip vištų, gal juo mulčiuot galima g.gif Laikas gardelius valyti, o to "turto" nesugalvoju kur dėti g.gif Pagelbėkit blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2011 04 21, 20:37)
Gal kuri patarsite kur triušių mėšlą dėti?

Aš nemulčiuočiau juo, nes gali būti per stipru augalams. geriau aplink kanas išdėliočiau.
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2011 04 21, 20:37)
Gal kuri patarsite kur triušių mėšlą dėti? Jame daug šieno, ir ne toks aštrus kaip vištų, gal juo mulčiuot galima g.gif Laikas gardelius valyti, o to "turto" nesugalvoju kur dėti g.gif Pagelbėkit blush2.gif

Manyciau galima pasirauginti vandenyje, poto atskiestu laistyti savo grozybes biggrin.gif . Aneee mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Eliza68 @ 2011 04 21, 21:46)
Manyciau galima pasirauginti vandenyje, poto atskiestu laistyti savo grozybes biggrin.gif .  Aneee mirksiukas.gif

Kaip tik turiu 100 l bačkutę, tai taip ir padarysiu mirksiukas.gif ačiū už mintį mirksiukas.gif tik dar kokių žolių (dilgėlių, česnakų lapų) pridėsiu g.gif Atominis raugaliukas gausis g.gif reiks smarkiai skiesti rolleyes.gif
Atsakyti