Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo mulčiavimas

QUOTE(Rūta Mėta @ 2011 04 17, 21:59)
Galvoju, pomidorams lauke paruošti.

jeigu šilta ir nelietinga vasara, tai gali rizikuoti sodinti lauke pomidorus, o jeigu-NE? g.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 04 17, 22:17)
jeigu šilta ir nelietinga vasara, tai gali rizikuoti sodinti lauke pomidorus, o jeigu-NE? g.gif

pas mane pomidorai tik siltnamy
Atsakyti
Kaip patarsite man savo darza mulciuoti,jeigu pas mus pastovej vejas?visa zole nunes.Zeme rugsti,taigi misko spigliai netiks.
Atsakyti
QUOTE(lapa @ 2011 04 17, 23:48)
Kaip patarsite man savo darza mulciuoti,jeigu pas mus pastovej vejas?visa zole nunes.Zeme rugsti,taigi misko spigliai netiks.

Bandyt daryt užuovėją. Man viskas dar nauja,visos žinios tik teorinės. Bet kiek skaičiau,supratau,kad galima derinti augalus taip,kad susidarytų užuovėja,bet neužstotų šviesos.Galima daryti pakeltas lysves. Nežinau tik kaip viskas praktiškai pasiteisina.
Atsakyti
Kaip patarsite man savo darza mulciuoti,jeigu pas mus pastovej vejas?visa zole nunes.

nemanau, kad žolę nuneš. pas mane didysis daržas be jokios užuovėjos vyraujantiems vėjams. Drožles, tai tikrai vėjas panešioja, mulčiavau šilauoges, bet ir tai nedaug nupūtė.
Atsakyti
žolytės nenuneš , šiaudus gali nunešti ,bet nevisus.Kitaip po javapjūtės laukuose neliktų šiaudų.O šiaip kol pati nepabandysit nežinosit (visada ko nebandei baisiai sudėtinga atrodo)Man pirmais metais , kai sugalvojau mulčiuoti (o tai buvo prieš kokius 5 metus )daug kas atrodė nesuprantama.Mulčiavau tais metais šiltnamyje ir lauke braškes . Su braškėm viskas aišku ir pavyko iš kart , o su šiltnamiu doh.gif . Pamulčiavau šiaudais šiltnamį ir mąstau , o tai kaip čia dabar žemę purenti?Pabuvo mano mulčas gal mėnesį ir supykus išmečiau.Dabar tai jau žinau savo klaidas , o tada nesusipratimas kažkoks atrodė lotuliukas.gif .Aš po kelių bandymų metų padariau išvadą - šiltnamį , daržą ir po medeliais mulčiuoju žolyte , o braškes šiaudais . Man taip labai patinka thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(graazke @ 2011 04 18, 09:07)
Pabuvo mano mulčas gal mėnesį ir supykus išmečiau.Dabar tai jau žinau savo klaidas , o tada nesusipratimas kažkoks atrodė

Papasakok daugiau apie klaidas,nes man pakolkas viskas labai sudetingai atrodo doh.gif
Atsakyti
Pamiršau pasiklausti dėl bulvių. Kada jau būtų galima jas sodinti, kai dedi į skyles kartone? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 04 17, 22:17)

Pernai kas netilpo į šiltnamį susodinau lauke. Nu žinokit, rezultatas lauke bene geresnis buvo g.gif Pomidoriukai dydžiu mažesni, bet skanesni užaugo rolleyes.gif Tik nuo vėjo tai nusibodo lakstyt ir vis dangstyt. Tai yra- įbedžiau 4 kuolus aplink pomidorus ir plėvele iš šonų apvyniojau. Kai vėjo nėra- nuvynioju. Reiks tobulinti užuovejos techniką. : doh.gif lotuliukas:
Papildyta:

Bandykite visokiais būdais sumažinti vėjus g.gif Aplink daržą gal kokią neaukštą gyvatvotę pasodinti, vielos tinklo sienelę kokiais pelėžirniais ar pupelėmis apsodinti, Galima ir uogakrūmius vidury daržo sukaišioti g.gif Kitaip nekažkas ten rezultatais stebins g.gif Kaip augaliukui sėkmingai augti, jei nuolat vėjas prie žemės lenkia g.gif
Atsakyti
pagrindinė klaida - per mažas mulčo kiekis ir nepaaiškinamas noras purenti žemę , juk kai mulčiuoji purenti nebereikia thumbup.gif , išrauni tas žoles ,kurios išlenda per mulčą ir viskas thumbup.gif
Atsakyti
Sugalvojau tarplysvius iškloti kartonu ir ant viršaus užberti medžio žievių. Kažin, ar gerai taip? Nelabai noriu laukti, kol pradėsiu pjauti žolę.
Atsakyti
Ar tinka mulcui sienas? Liko pernykscio nereikalingo, o siaudu neturim...
Atsakyti