Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo mulčiavimas

QUOTE(Venta9 @ 2011 04 14, 22:24)
[FONT=Arial]Mano dar nera mulciuota,bet sausa sausutele,nes priesmelis,bet noriu pradet mulciuot ir nezinau kaip bus su kurkliais,jei zeme nebus kasama,tai ju prisiveis gyva galybe,o kasant vis kazkiek pagauni ir susinaikina ir kiausineliai.Ka manote apie tai,ar kas yra susidures su sia problema?[/FONT]

skaiciau, kad kurkliai nemegsta kiausiniu lukstu (jie ir zeme nurugstina (cia remiuosi kaimo gyventoju patirtimi) ir taip pat jiems nepatinka chrizantemu kvapas.
Atsakyti
QUOTE(ausra.ryte @ 2011 04 15, 08:12)
skaiciau, kad kurkliai nemegsta kiausiniu lukstu (jie ir zeme nurugstina (cia remiuosi kaimo gyventoju patirtimi) ir taip pat jiems nepatinka chrizantemu kvapas.

Na kiausiniu lukstu neka tesurinksiu,naudoju 1 kiausini per savaite,o del chrizantemu ,tai yra prisodinta ziemojanciu. Sako serenciu nemegsta,o pernai nemazai surijo jaunu daigeliu. Nezinau ko tie bjaurybes nemegtu,jie yra visaedziai ir LABAI neisrankus.Kiek leis galimybes mulciuosiu ir lauksiu rezultatu.O siaudu pas mus niekur aplink nera,vien tukstanciai kolekt.sodu.
Atsakyti
Va kokius vaizdelius radau pas ruses:

user posted image

user posted image

Atsakyti
QUOTE(Nuk @ 2011 04 14, 15:12)
Tai sakot, jei jau norisi natūraliai, tai reikėtų apskritai neimpregnuoti  g.gif gal ir yra tiesos

QUOTE(Rūta Mėta @ 2011 04 14, 18:10)
O man tai čia kurijozas su tuo aliejum gavosi

Nesuprantu, ar aš nebemoku lietuviškai rašyt, ar kas čia darosi. Rašau gi, kad mediena dengiama MEDIENOS IMPREGNATORIUMI, kuris yra LINŲ SĖMENŲ ALIEJUS. Ne konditerijai ir kosmetikai naudojamas, o MEDIENAI, MEDŽIO DARBAMS. vienas iš pavyzdžių

QUOTE(Nuotaikinga @ 2011 04 14, 21:44)
Patyrę mulčiuotojai jau įrodė, kad mulčiuojamose dirvose kurkliai negyvena - jiems peršalta po drėgnu paviršiumi.

mulčiuoju, kurkliai buvo prieš ir dabar yra. Įrodymus galiu atsiųst tiek džiovintus, tiek gyvam pavidale.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 04 15, 18:49)
Nesuprantu, ar aš nebemoku lietuviškai rašyt, ar kas......

lotuliukas.gif tai kad pernelyg lietuviškai parašei.... Pamato žmogus ALIEJUS ir toliau jau nebeskaito.
Nu dabar tai jau taip aiškiai pasakei - supras smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 04 15, 19:07)
lotuliukas.gif tai kad pernelyg lietuviškai parašei.... Pamato žmogus ALIEJUS ir toliau jau nebeskaito.
Nu dabar tai jau taip aiškiai pasakei - supras smile.gif

Bala nematė to aliejaus, mergaitės, nesureikšminkim ax.gif O nuorodėlė gera mirksiukas.gif Reiks pastudijuoti, kad kitą kartą nesusimaučiau blush2.gif Sakykit, o ką manot, jei kartono priplėšyt ir mulčiuot, kol žolės nėra g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2011 04 16, 09:13)
Sakykit, o ką manot, jei kartono priplėšyt ir mulčiuot, kol žolės nėra g.gif

O vėjas nenupūs? O ką tu nori mulčiuoti, kad taip skubini? Aš dar leidžiu žemei įšilti.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Noreciau pasiset zirniu ir morkyciu, bet nezinau kaip teisingai tai padaryti panaudojant mulciavima? Patarkit ax.gif

Mano mama jau pasejo, bet apdenge agroplevele, gal ir cia reiktu ta pati padaryti, o veliau kai isdygs, apmulciuot g.gif
Atsakyti
QUOTE(Bozena83 @ 2011 04 17, 17:46)
Sveikos 4u.gif
Noreciau pasiset zirniu ir morkyciu, bet nezinau kaip teisingai tai padaryti panaudojant mulciavima? Patarkit ax.gif

Mano mama jau pasejo, bet apdenge agroplevele, gal ir cia reiktu ta pati padaryti, o veliau kai isdygs, apmulciuot g.gif

As taippat jau pasejau lauke ir zirniu ir morku ir salotu ,ridikeliu,spinatu ir viska apdengiau agroplevele.Morkas nuo morkiniu musiu o kitas darzoves nuo katino.
Atsakyti
QUOTE(Bozena83 @ 2011 04 17, 17:46)

o veliau kai isdygs, apmulciuot g.gif

taip, kai išdygs apmulčiuoti.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 04 17, 18:45)
taip, kai išdygs apmulčiuoti.

Aciu 4u.gif , tai jau drasiai rytoj pradesiu seja bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 04 16, 14:20)
O vėjas nenupūs? O ką tu nori mulčiuoti, kad taip skubini? Aš dar leidžiu žemei įšilti.

Turiu tokį pliką lopinėlį. Galvoju, pomidorams lauke paruošti. Kartono vis dėlto priplėšiau, sausų lapų sluoksnį uždengiau ir plėvele apklojau, gal spės per mėnesį "suvirškint" g.gif Negerai gi pliką žemę laikyti blush2.gif O sliekai jau visai paviršiui, ar tai nerodo kad žemė jau pakankamai įšilus g.gif Kažkada mama taip sakydavo, tai užsifiksavo kažkaip rolleyes.gif
Beje, ryt labai gera diena šakniavaisiams sėti: pastarnokams, ropėms, šakninėms petražolėms ax.gif
Atsakyti