turiu klausima, gal zinote ar galima butu mulciuoti darz ar nors tarplysvius is po tuju gautu mulcium.Siandien apejau visa kiema ner ka grebti o zoles dar negreitai bus.Mano lysves iremintos ,o tarplysviai kad prizele, tai sugrebiau is po tuju ir supyliau i tarplysvius kazin ar augalams nekenks?
QUOTE(Jurgitele22 @ 2011 04 14, 15:48)
turiu klausima, gal zinote ar galima butu mulciuoti darz ar nors tarplysvius is po tuju gautu mulcium.
nesupratau-ką jūs iš po tujų sugrėbėt?
O man tai čia kurijozas su tuo aliejum gavosi Labai gaila linų sėmenų aliejaus pasidarė Atsiprašau Bet aliejus čia rimtas reikalas. Mano GD medžio skulptūras drožia, ir po to jas paprasčiausiu aliejumi ištepa. Kelis kartus, kol įsigeria. Klausiau, ar lauke medieną lysvėms taip impregnuot galima. Labai suabejojo ar patikima lauko darbams:hm Pirmiausia tai ar maisto kvapas neprivilios kokių nepageidaujamų "svečių" Nepabandęs- nežinosi. O gal geriau niekuo netepti
O su mulčium tai tikrai problema kol žolės nėra:hm Šeštadienį vyks "Darom", reiks visų kaimynų lapus užsisakyti
O su mulčium tai tikrai problema kol žolės nėra:hm Šeštadienį vyks "Darom", reiks visų kaimynų lapus užsisakyti
QUOTE(Jurgitele22 @ 2011 04 14, 18:03)
prigrebiau daug sudziuvusiu tuju sakeliu, lapuku dar samanos nes pas mane labai rugsti zeme tai visur samanoja dar obelu lapu
Tokio mulčio nedėčiau ant lysvių ar tarplysvių. Bet čia tik mano nuomonė
Dėl tų tujų Kažin kažin ar lysvėje gerai... Bet tarplysviams aš sudėčiau. Pernai kai kantrybės su tarplysviais netekau, tai seną kilimą supjausčius gabalais suklojau Raitėsi iš juoko šeimyna, kad mama nors darže po "Raudoną kilimą" prisivaikščios Bet visą vasarą ramu buvo Po juo kartais žolių kokių pakišdavau, kad būtų ką kirmėliukams perdirbt.
Papildyta:
O jeigu kokiais pelenais pabarsčius ar dolomitmilčiais, kad nurūgštintų Pažįstu kas įrėmintoms lysvėms žemę iš miško veža Sakau, kas gi jums auga tokioj rūgštybėj Sako: nieko, pamaišom su žeme, pakalkinam ir viskas tvarkoj Bet čia ekstremalus varijantas, iš didelės bėdos
Papildyta:
QUOTE(diasaja @ 2011 04 14, 18:11)
Tokio mulčio nedėčiau ant lysvių ar tarplysvių. Bet čia tik mano nuomonė
O jeigu kokiais pelenais pabarsčius ar dolomitmilčiais, kad nurūgštintų Pažįstu kas įrėmintoms lysvėms žemę iš miško veža Sakau, kas gi jums auga tokioj rūgštybėj Sako: nieko, pamaišom su žeme, pakalkinam ir viskas tvarkoj Bet čia ekstremalus varijantas, iš didelės bėdos
QUOTE(Nuk @ 2011 04 13, 18:25)
Ir aš linkstu prie pušinių. Kažin kuom reikėtų impregnuoti? Norėtųsi konors natūralaus
aišku turbūt viskas sudėtingai atrodo, kol nepabandai
aišku turbūt viskas sudėtingai atrodo, kol nepabandai
pas mane niekuo neimpregnuotos, liko po statybu, tai panaudojau,kad veltui nestovetu
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 04 14, 08:14)
Jūs ne taip supratot, yra jau paruoštas impregnantas specialiai medieną apdirbti su organiniais rišikliais, spalvos pigmentais ir kt. Tai ne maisto gamyboj ir kosmetikoje naudojamas aliejus
Be to, jei jau kalbam apie daržą be sunkiųjų metalų, konservantų ir kitokių brudų, bet kuo impregnuoti yra savęs apgaudinėjimas.
Veikiami aplinkos veiksnių cheminiai junginiai pasiskleidžia po dirvą. Toliau jau nutuokiat kas vyksta. Todėl prieš darant reikia apgalvoti net ir tokias smulkmenas.
Be to, jei jau kalbam apie daržą be sunkiųjų metalų, konservantų ir kitokių brudų, bet kuo impregnuoti yra savęs apgaudinėjimas.
Veikiami aplinkos veiksnių cheminiai junginiai pasiskleidžia po dirvą. Toliau jau nutuokiat kas vyksta. Todėl prieš darant reikia apgalvoti net ir tokias smulkmenas.
Vienas is budu prailginti medienos tarnavimo laika siuo atveju butu medienos apdeginimas. Kokiu nors dujiniu degikliu apdeginti atsargiai, kad jos pavirsius apangletu. Senoliai taip darydavo kaldami medinius polius tiltams ar pamatams. Ir ekologiska, ir gerokai ilgiau tarnaus.
Šis būdas labai senas ir pasitvirtinęs Kai reikia kokias tvoreles tverti ar aptvarus padaryti, GD visada taip daro. Bet visada ima storesnę medieną, nes apanglėti turi ne mažiau 1 cm sluoksnis. Vien apjuodinti neužtenka. Ir apdegina tik tiek, kiek žemėje bus. Tai kaip gi lysvės apanglėjusios atrodys
QUOTE(diasaja @ 2011 04 13, 19:35)
Šiandien bandžiau judinti savo daržo žemę, tai ten kur buvo mulčiuota žymiai sausesnė
Mano dar nera mulciuota,bet sausa sausutele,nes priesmelis,bet noriu pradet mulciuot ir nezinau kaip bus su kurkliais,jei zeme nebus kasama,tai ju prisiveis gyva galybe,o kasant vis kazkiek pagauni ir susinaikina ir kiausineliai.Ka manote apie tai,ar kas yra susidures su sia problema?
QUOTE(Venta9 @ 2011 04 14, 21:24)
Mano dar nera mulciuota,bet sausa sausutele,nes priesmelis,bet noriu pradet mulciuot ir nezinau kaip bus su kurkliais,jei zeme nebus kasama,tai ju prisiveis gyva galybe,o kasant vis kazkiek pagauni ir susinaikina ir kiausineliai.Ka manote apie tai,ar kas yra susidures su sia problema?
Patyrę mulčiuotojai jau įrodė, kad mulčiuojamose dirvose kurkliai negyvena - jiems peršalta po drėgnu paviršiumi.
Jei jūsų sklypelis nedidukas - kaimynai apturės naujo kurklių "desanto" iš jūsų rezidencijos
Mulčiuokit drąsiai. O kad greičiau mulčio prisigaminti - tas žemes, kuriose vėliau kažką sodinsite, užsėkite sideratais (priešsėliu), juos nupjovusi jais ir užmulčiuosite. Va ir žalios masės problemos sprendimas
QUOTE(Nuotaikinga @ 2011 04 14, 21:44)
Patyrę mulčiuotojai jau įrodė, kad mulčiuojamose dirvose kurkliai negyvena - jiems peršalta po drėgnu paviršiumi.
Jei jūsų sklypelis nedidukas - kaimynai apturės naujo kurklių "desanto" iš jūsų rezidencijos
Mulčiuokit drąsiai. O kad greičiau mulčio prisigaminti - tas žemes, kuriose vėliau kažką sodinsite, užsėkite sideratais (priešsėliu), juos nupjovusi jais ir užmulčiuosite. Va ir žalios masės problemos sprendimas
Labai aciu jums,paguodet,tikrai mulcio turesiu labai mazai,bet esu pasejus zieminius rugius i kai kurias lysves ir siltnami,bet kaip ir visoje LT smarkiai issalo.O ta kur liko (jie prastoki) galima kazkaip uzkast ar dar kaip?Anksciau as visus sideratus uzkasdavau.Vasara i atsilaisvinusias vietas seju garstycias o rudeni zieminius rugiuus,kaip pastebejote mano mazas sklypelis,seju,sodinu visko po truputi,tame tarpe ir geles.