Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo mulčiavimas

QUOTE(bitule @ 2011 04 11, 19:48)
drinks_cheers.gif , bet teorija lieka teorija. Buvo nedrąsu treniruotis tiesiai ant daržo  tongue.gif, tad rudenį tradiciškai sukasėm. O šiltnamį (ten lentomis pakeltas lysves jau turiu keletą metų), palikau po mulču ir supratau, kad ir daržas daugiau kastuvo nematys  biggrin.gif
Atsimenu, kažkada seniai, kitoj temoj, diskutavom apie "įrėmintą" daržą, ir sprendėm kaip nepatogu jį sukasinėti. O pasirodo visa esmė ir yra tame, kad jo kasti nereikia  bigsmile.gif  thumbup.gif

Taip, nei kasti nereikia, nei raveti biggrin.gif Papureni siek tiek pavasari ir seji. I tarpus geliu prikaisioji - grazu, patogu, svaru - malonumas, ne darbas.
Ir dar kas man patinka - kiekvienai grupei augalu grunta gali prisitaikyti - ka parugstinti, ka pakalkinti, kam zvyro, kam molio primaisyti. Sejomaina nebutina, tai pasiruosi zeme keletui metu.
Aisku, su dideliais darzais taip nelabai iseitu, bet nedideliems - super thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(giedre.vilnius @ 2011 04 11, 15:05)
o kuo toks darzas geresnis? Gal nesumirksta, jeigu zeme sunkesne?

Gal kam pravers.. g.gif

http://www.youtube.c...h?v=gseY2pFN3Fk
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo indrusep: 12 balandžio 2011 - 11:53
QUOTE(Nuk @ 2011 04 12, 10:57)
tai užmulčiuota žolė taip ir liko ant viršaus, nesupuvo per žiemą, kaip tikėjausi.

pas mane ant braškių taip pat visiškai nesupuvusi žolė. Aš ją sujudinu ir palieku ant lysvės.
Atsakyti
QUOTE(Nuk @ 2011 04 12, 09:57)
Na tai pasigirkit kas nors iš kokios medienos darėt tas lysves ir kaip tarplysvius įrengėt ax.gif
Aš ir mulčiuoju visą daržą, o dabar žadu ir neperkasinėti. Rudenį liko viena lysvė neperkasta, tai užmulčiuota žolė taip ir liko ant viršaus, nesupuvo per žiemą, kaip tikėjausi. Tai kaip dabar man pasielgti? Tiesiog su trinagiu (mes taip vadinam tą įrankį  smile.gif  ) papurenti žemę ir sėti/sodinti? Na sodinti tai dar įsivaizduoju kaip, bet kaip sėklas barstyti g.gif

pas mane is pusiniu lentu, kiek tarnaus nezinau, siemet du metai, tai dar laiko, nesutriuse.

na paprastai vagyte padai ir beri seklytes mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Vessta @ 2011 04 13, 14:49)
pas mane is pusiniu lentu, kiek tarnaus nezinau, siemet du metai, tai dar laiko, nesutriuse.

na paprastai vagyte padai ir beri seklytes  mirksiukas.gif

Ir aš linkstu prie pušinių. Kažin kuom reikėtų impregnuoti? Norėtųsi konors natūralaus smile.gif

aišku 4u.gif turbūt viskas sudėtingai atrodo, kol nepabandai smile.gif
Atsakyti
Linų sėmenų aliejumi. Kiek prailgins tarnavimą - nežinau, bet bent jau nebus nuodas auginamoms daržovėms ir kt. kultūroms 4u.gif
Atsakyti
Šiandien bandžiau judinti savo daržo žemę, tai ten kur buvo mulčiuota žymiai sausesnė thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 04 13, 19:30)
Linų sėmenų aliejumi. Kiek prailgins tarnavimą - nežinau, bet bent jau nebus nuodas auginamoms daržovėms ir kt. kultūroms  4u.gif

Jergutėliau blink.gif šį turtą ant savęs tepu vietoj kremo, kai oda išsausėja, o po pirties tai thumbup.gif Kartais, kai užeina, tai ryte ant tuščio šaukštą gryno praryju rolleyes.gif O Jūs lentoms verysad.gif O gal ir nieko, salotos su ridikėliais užaugs iš karto paruošti thumbup.gif Aliejus medienai tikrai gerai, tik galima ir patį prasčiausią ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2011 04 14, 00:05)
Jergutėliau blink.gif šį turtą ant savęs tepu vietoj kremo, kai oda išsausėja, o po pirties tai thumbup.gif Kartais, kai užeina, tai ryte ant tuščio šaukštą gryno praryju rolleyes.gif O Jūs lentoms verysad.gif  O gal ir nieko, salotos su ridikėliais užaugs iš karto paruošti thumbup.gif  Aliejus medienai tikrai gerai, tik galima ir patį prasčiausią ax.gif

Jūs ne taip supratot, yra jau paruoštas impregnantas specialiai medieną apdirbti su organiniais rišikliais, spalvos pigmentais ir kt. Tai ne maisto gamyboj ir kosmetikoje naudojamas aliejus

Be to, jei jau kalbam apie daržą be sunkiųjų metalų, konservantų ir kitokių brudų, bet kuo impregnuoti yra savęs apgaudinėjimas.

Veikiami aplinkos veiksnių cheminiai junginiai pasiskleidžia po dirvą. Toliau jau nutuokiat kas vyksta. Todėl prieš darant reikia apgalvoti net ir tokias smulkmenas.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 04 14, 07:14)
Jūs ne taip supratot, yra jau paruoštas impregnantas specialiai medieną apdirbti su organiniais rišikliais, spalvos pigmentais ir kt. Tai ne maisto gamyboj ir kosmetikoje naudojamas aliejus

Be to, jei jau kalbam apie daržą be sunkiųjų metalų, konservantų ir kitokių brudų, bet kuo impregnuoti yra savęs apgaudinėjimas.

Veikiami aplinkos veiksnių cheminiai junginiai pasiskleidžia po dirvą. Toliau jau nutuokiat kas vyksta. Todėl prieš darant reikia apgalvoti net ir tokias smulkmenas.

Tai sakot, jei jau norisi natūraliai, tai reikėtų apskritai neimpregnuoti g.gif gal ir yra tiesos
Atsakyti
QUOTE(Nuk @ 2011 04 13, 19:25)
Ir aš linkstu prie pušinių. Kažin kuom reikėtų impregnuoti? Norėtųsi konors natūralaus smile.gif

aišku  4u.gif turbūt viskas sudėtingai atrodo, kol nepabandai  smile.gif

geras: as vis skaiciau ir galvojau, kokios tos "pusines" lentos lotuliukas.gif Vieno pjovimo, ar kokie pusiniai rasteliai ...
O cia pasirodo - "pušinės"
Atsakyti
QUOTE(polfast @ 2011 04 14, 15:16)
geras: as vis skaiciau ir galvojau, kokios tos "pusines" lentos  lotuliukas.gif Vieno pjovimo, ar kokie pusiniai rasteliai ...
O cia pasirodo - "pušinės"

Oi dar kokių būna kuriozų, kaip nerašo lietuviškom raidėm. Pvz. rašo susirgo mano sunukas ir žinok dabar ar šunukas (liaudiškai) ar sūnukas lotuliukas.gif keli postai būna susrašyta, kol išsiaiškina. doh.gif
Atsakyti