Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo mulčiavimas

QUOTE(IngridaB @ 2011 04 06, 16:28)
Amarile,papasakok vaizdžiau kaip su tuo polisteroliu draugauji?Turiu aš jo.Įsivaizduoju,kad jis šilumą skleidžia?Kur tu jį ir kaip dedi? g.gif

Kai agurku indelius isnesu i siltnamy,ant lysves padedu ta apsiltinimo plokste,ant ju indelius.,padarau dar papildomai karkasa is vielos lanku ir uzdengiu dviguba plevele. Nes mano siltnamis stiklinis,nesandarus ir saltas schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuk @ 2011 04 05, 12:03)
Norėčiau pasidaryti paaukštintas lysves. Gal galėtumėt iš savo patirties patarti, kokia mediena tam geriausia? Ir kaip tą medieną paruošti, kad ilgiau nesupūtų 4u.gif

QUOTE(amarrile @ 2011 04 06, 14:05)
Nedaeina man,kam jas efektyviai panaudoti blush2.gif  Man tai nelabai patinka svetimkuniai zemeje,nebent labai laikini... Stai agurkus dedu ant polistirolo plokstes ir uzdengiu palildomai plevele....

Gal nesupratoto, ko klausiau 4u.gif Aš norėčiau štai tokių lysvių

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Nuk @ 2011 04 11, 14:55)
Gal nesupratoto, ko klausiau 4u.gif Aš norėčiau štai tokių lysvių

user posted image

o kuo toks darzas geresnis? Gal nesumirksta, jeigu zeme sunkesne?
Atsakyti
QUOTE(giedre.vilnius @ 2011 04 11, 14:05)
o kuo toks darzas geresnis? Gal nesumirksta, jeigu zeme sunkesne?

Taip 4u.gif ne taip šlapia būna.
Be to, man taip gražiau. O tarplysvius kuo nors išklojus botų nereikia einant į daržą tongue.gif
Atsakyti
Pas mane irgi toks darzas.
Privalumu visa eile, bet laistyt reikia - greiciau isdziusta.
Tarplysviuose palikau veja, o dezes tik is isores impregnavau - vidu neapdirbta palikau. Amzino nieko nera, o kai medis bus "suvalgytas", tai galu gale vis tiek atiteks dezese augantiems augalams kaip maistas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo polfast: 11 balandžio 2011 - 16:18
QUOTE(Nuk @ 2011 04 11, 15:10)
Taip  4u.gif ne taip šlapia būna.
Be to, man taip gražiau. O tarplysvius kuo nors išklojus botų nereikia einant į daržą  tongue.gif

QUOTE(polfast @ 2011 04 11, 17:16)
Pas mane irgi toks darzas.
Privalumu visa eile, bet laistyt reikia - greiciau isdziusta.

drinks_cheers.gif aš žadu šiemet tokį susiręsti - gražu, tvarkinga, patogu (nereikia labai žemai lenktis ravint), o svarbiausia - žadu tų lysvių nebekasti kiekvienais metais thumbup.gif, tiesiog mulčiuosiu. Jau išbandžiau šiltnamyje, viskas veikia thumbup.gif O mulčas turėtų ir drėkinimo problemą išspręsti.
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2011 04 11, 18:39)
o svarbiausia - žadu tų lysvių nebekasti kiekvienais metais  thumbup.gif, tiesiog mulčiuosiu.

dėl mulčio žemė tampa puresnė. didelį darbą atlieka mikroorganizmai.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 04 11, 18:42)
dėl mulčio žemė tampa puresnė. didelį darbą atlieka mikroorganizmai.

drinks_cheers.gif , bet teorija lieka teorija. Buvo nedrąsu treniruotis tiesiai ant daržo tongue.gif, tad rudenį tradiciškai sukasėm. O šiltnamį (ten lentomis pakeltas lysves jau turiu keletą metų), palikau po mulču ir supratau, kad ir daržas daugiau kastuvo nematys biggrin.gif
Atsimenu, kažkada seniai, kitoj temoj, diskutavom apie "įrėmintą" daržą, ir sprendėm kaip nepatogu jį sukasinėti. O pasirodo visa esmė ir yra tame, kad jo kasti nereikia bigsmile.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2011 04 11, 19:48)
drinks_cheers.gif , bet teorija lieka teorija. Buvo nedrąsu treniruotis tiesiai ant daržo  tongue.gif, tad rudenį tradiciškai sukasėm. O šiltnamį (ten lentomis pakeltas lysves jau turiu keletą metų), palikau po mulču ir supratau, kad ir daržas daugiau kastuvo nematys  biggrin.gif
Atsimenu, kažkada seniai, kitoj temoj, diskutavom apie "įrėmintą" daržą, ir sprendėm kaip nepatogu jį sukasinėti. O pasirodo visa esmė ir yra tame, kad jo kasti nereikia  bigsmile.gif  thumbup.gif

super thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2011 04 11, 19:48)
drinks_cheers.gif , bet teorija lieka teorija. Buvo nedrąsu treniruotis tiesiai ant daržo  tongue.gif, tad rudenį tradiciškai sukasėm. O šiltnamį (ten lentomis pakeltas lysves jau turiu keletą metų), palikau po mulču ir supratau, kad ir daržas daugiau kastuvo nematys  biggrin.gif
Atsimenu, kažkada seniai, kitoj temoj, diskutavom apie "įrėmintą" daržą, ir sprendėm kaip nepatogu jį sukasinėti. O pasirodo visa esmė ir yra tame, kad jo kasti nereikia  bigsmile.gif  thumbup.gif

Tai "zemiu keitimas siltnamyje" yra nesamone? As kol kas dar neturiu siltnamio, taciau siais metais kaip ir turesiu, taciau labai bijau, kaip mano tevai mane gasdina kad reikes kas 2 metai keisti siltnamyje zeme... doh.gif
Tai kaip suprantu jei mulciuoji siltnamio zeme tai nereikia keisti zemiu? bigsmile.gif
Atsakyti
Na tai pasigirkit kas nors iš kokios medienos darėt tas lysves ir kaip tarplysvius įrengėt ax.gif

QUOTE(bitule @ 2011 04 11, 17:39)
drinks_cheers.gif  aš žadu šiemet tokį susiręsti - gražu, tvarkinga, patogu (nereikia labai žemai lenktis ravint), o svarbiausia - žadu tų lysvių nebekasti kiekvienais metais  thumbup.gif, tiesiog mulčiuosiu. Jau išbandžiau šiltnamyje, viskas veikia  thumbup.gif  O mulčas turėtų ir drėkinimo problemą išspręsti.

Aš ir mulčiuoju visą daržą, o dabar žadu ir neperkasinėti. Rudenį liko viena lysvė neperkasta, tai užmulčiuota žolė taip ir liko ant viršaus, nesupuvo per žiemą, kaip tikėjausi. Tai kaip dabar man pasielgti? Tiesiog su trinagiu (mes taip vadinam tą įrankį smile.gif ) papurenti žemę ir sėti/sodinti? Na sodinti tai dar įsivaizduoju kaip, bet kaip sėklas barstyti g.gif
Atsakyti
Pakeites zeme neisnesi visu ligu ir kenkeju...tai ir neverta to daryti....Esu keitusi,bet tai ne panaceja....
Atsakyti