Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo mulčiavimas

QUOTE(saulės spindulėlis @ 2010 06 18, 19:24)

O pas Jus jau raudonuoja braskes  bigsmile.gif . Pas mus is ankstyvuju gal tik kitai sav bus. Gal plevele denget? Kokia rusis? blush2.gif

jau valgom "pilna burna". Kokia rūšis-nepasakysiu, nes nežinau. Mulčiuotos pradėjo greičiau raudonuoti. Ne mulčiuotose žymiai mažaiu yra ir labai daug supuvusių.
Ar kas nors mulčiuojat vaismedžius pjauta žole? Norėčiau pabandyti.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2010 06 19, 20:14)
jau valgom "pilna burna". Kokia rūšis-nepasakysiu, nes nežinau. Mulčiuotos pradėjo greičiau raudonuoti. Ne mulčiuotose žymiai mažaiu yra ir labai daug supuvusių.

Aisku mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2010 06 19, 19:14)

Jau valgom braskytes.ir net netresem ju... tik du kartus pavasari piktzoles ravejome... biggrin.gif
Papildyta:
mes si pavasari pasisodinome tuju. ir dabar galvoju, ar jau galima mulcuoti? ar ju aplamai negalima mulcuoti? nes raveti labai daznai jau reikia. tik isravi ir jau vel zole uzauga tai pamaniau mulco pabarstysiu ir viskas bus thumbup.gif ir grazu ir gerai smile.gif tik dar nesupratau: ar zalia zole iskart ir deti ar palaukti kol ji sudzius ir tada det aplink augalus? paaiskinkite nepatyrusiai ir neismananciai sioje srutyje... biggrin.gif biggrin.gif aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ewacka @ 2010 06 19, 23:03)

mes si pavasari pasisodinome tuju. ir dabar galvoju, ar jau galima mulcuoti? ar zalia zole iskart ir deti ar palaukti kol ji sudzius ir tada det aplink augalus?

Aš mulčiuoju tujas. Tik, gaila, kad to nedariau jau pirmus metus, nes pirmąją vasarą reikia tujas laistyti gausiai ir retai. O mulčias sulaiko drėgmę. Visi stebisi mano tujomis, vis klausia kuo tręšiu-o tręšiau kompostu (ne visas, nes tiek neturėjau) ir antra vasara mulčiuoju pjauta žole. Žolę kloju tik ką nupjautą (nes neturiu sąlygų džiovinti) plonu sluoksniu, kad pasidengtų žemė, ji savaime ir sudžiūsta. Po kurio laiko (kai žolė sukrinta ir pasimato plyšeliai su žeme) vėl pakartoju visą šį procesą.
Štai mano tujos:

user posted image
Atsakyti
grazios Jusu tujos. grazu thumbup.gif o kaimynai nesakys, kad neturejo kur zole sukist ir sukiso po tujomis? g.gif doh.gif juk taip daug kas daro? nes pas mus tokie kaimynai..... blink.gif
Atsakyti
QUOTE(ewacka @ 2010 06 20, 14:07)
o kaimynai nesakys, kad neturejo kur zole sukist ir sukiso po tujomis? g.gif  doh.gif juk taip daug kas daro? nes pas mus tokie kaimynai..... blink.gif

kas ką šneka-nekreipiu dėmesio ir pletkais neužiimu. man gėlės ir daržovės pletkų nedaro lotuliukas.gif
seniai aš kaimo žmones stebinu savo netradiciniu "ūkininkavimu". Kraipo galvas žiūrėdami į mano mulčiuotą daržą ir nesupranta ką čia ta miestietė (tik trys metai esu kaimietė) daro lotuliukas.gif
Atsakyti
Na mano kaimynai turbūt irgi nelabai supranta, kam man tiek augmenijos, bet žolę nupjautą mulčiavimui kaip susirenku - labai džiaugiasi lotuliukas.gif
Mulčiuoju ir braškes, ir medžius, jeigu turėčiau daugiau - net ir agurkus šiltnamį apdėliočiau, nes pas mane kaip su trimeriu nusipjauna, nieko tos žolės ir nebūna. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(0-0_lina @ 2010 06 20, 20:31)

Mulčiuoju ir braškes, ir medžius,

Mulčiuoji ir vaismedžius, ir vaiskrūmius?
Atsakyti
Aš taip pat mulčiuoju, labai gerai vaismedžiams, man irgi - žolės ne taip sparčiai auga. tongue.gif Ir šiaip daug pliusų atradau...
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2010 06 20, 22:30)
Mulčiuoji ir vaismedžius, ir vaiskrūmius?

Taip ir vaiskrūmius, ir vynuoges, ir avietes. Pas mane pavasarį maždaug yra rato formos aplink medį, krūmą išpurenama žemė, o paskui kaip jau būna žolės tą žemę apdedu nupjauta žole. Gal neitin išvaizdu, bet augalams patinka natūrali trąša, ypač žemaūgiams medeliams. Dar pliusas, nereikia nuolat tupinėti ir žoles ravėti.
Nemulčiuoju žole tik šilauogių.
Atsakyti
QUOTE(0-0_lina @ 2010 06 20, 23:43)

Nemulčiuoju žole tik šilauogių.

Šilauoges aš apmulčiavau spygliuočių drožlėmis. Vyras sakė, kad jos rūgština, tai ir pabandžiau.
Atsakyti
Sveiki 4u.gif
Kokia tema thumbup.gif

Noriu paklausti, apmulciavau ir braskes ir krumelius ir vaismedzius nupjauta veja pries pat lietu, pas mus jau lyja kelias dienas, matau kad zole pradeda puti, o ypac kur braskes doh.gif gal man nuimti ta zole (nespejo isdziuti), ar tesiog nustojus lyt ja papurenti reikes kekis kartus, padziovynti g.gif
(Diasaja, matau keliauju uz paskos vos nevisose "Floros" temose lotuliukas.gif )
Atsakyti