Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo mulčiavimas

As turiu primityvia laistymo sistema siltnamyje. Rasiau siltnamiu temoje. Nutiesem kapiliarines juostas Aqua-Traxx. Bet mes jas pajungem prie iskeltos backos, o ne i vandentiekio sitema. Juostos kaina apie 28ct/m.
http://www.fagus.lt/...aqua-traxx.html
http://www.laistymoi...39c943.33591782
Atsakyti
QUOTE(JuokInga @ 2011 02 27, 10:49)
Australijoje trūksta vandens ir yra tam tikri draudimai - pvz per sausras negalima laistyti žolės, turėti baseino, plauti automobilių. Didelės baudos už tai. Kiek aš supratau ta sistema su griežta apskaita ir pakartotiniu vandens ciklu tam ir skirta, kad turėti laistymui vandens, kad jį lieti labai taupiai - tik ten kur reikia, kapiliariniu būdu.

O dėl tos pelkės, tai nieko keista, kad iš skalbimo mašinos vanduo patenka. Juk yra daugybė skalbimo priemonių be chemijos. Mes turim biologinio valymo įrenginį kieme. Kai statė, tai mane visi gąsdino, kad skalbti - max 1 mašina per savaitę, kad į WC bakelį negalima dėti, pliti kabinti jokių antibakterinių muiliukų ir pan. Aš skalbiu ir viską valau biologiškai aktyviomis priemonėmis, be chemijos. Jau tris metus naudojamės - vasarą buvom atidarė - viskas gražu, gyva, niekas neišmirė. O vanduo, kuris nusidrenuoja tai puikiai tinka laistymui, ir netgi galima iš naujo buityje naudoti (na gal tik ne maistui). Mes šiemet tą vandenį ir "įdarbinsim" laistymui, nes dabar upeliuku nuleidžiam iš sklypo tolyn.
Gal kas jau turite patirties kapiliariniame laistyme? Kur žarnas pirkot?

Pas mus taip pat biologinio valymo įrenginiai.Skalbiame vieną kartą dieną,jokių problemų.
Atsakyti
QUOTE(Nuotaikinga @ 2011 02 27, 02:24)
Paskaitinėjau temose, ir man mintis kilo, kad reikalinga atskira ekologinė skiltis, nes dabar super vertinga informacija "išsibarsčiusi" visame forume  doh.gif Tik ar moderatoriai tam pritars?  g.gif

Yra tema apie ekologinį ūkininkavimą Tema mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jediara: 27 vasario 2011 - 13:10
aciu mergaites ,kad pataret man.Dabar ir pati pagalvojau ,kad nuo pjuvenu bus sunku nuvalyti braskes ,reikes ieskot siaudu ,nes zoles sode beveik nera
Atsakyti
QUOTE(Nuotaikinga @ 2011 02 27, 01:24)

Paskaitinėjau temose, ir man mintis kilo, kad reikalinga atskira ekologinė skiltis, nes dabar super vertinga informacija "išsibarsčiusi" visame forume  doh.gif Tik ar moderatoriai tam pritars?  g.gif

"Ekologija darže ir sode" yra čia:

http://www.supermama...;#entry44918876

Bet gal jūs bendrai apie ekologiją norit temą? g.gif reiktų paieškoti gal jau ir yra tokia sukurta.
Atsakyti
QUOTE(sabale @ 2011 02 27, 13:46)
aciu mergaites ,kad pataret man.Dabar ir pati pagalvojau ,kad nuo pjuvenu bus sunku nuvalyti braskes ,reikes ieskot siaudu ,nes zoles sode beveik nera

viskas priklauso nuo pjuvenų stambumo. Jei ji yra stambesnė, tai tinka pilti ir po braškėm. Beje, braškėms silpnai rūgštinė dirva tinka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 02 27, 15:42)
Bet gal jūs bendrai apie ekologiją norit temą? g.gif reiktų paieškoti gal jau ir yra tokia sukurta.

nono.gif nea, ne tema, bet skiltis - sugrupuotos visos temos vienoje skiltyje.
Na kaip pvz. rankdarbiuose išskirtas mezgimas su kalnu temų vienoje vietoje, taip pat vėlimas atskirai, siuvinėjimas ir pan.

Ekologinis daržas, augalų mulčiavimas, tręšimas be sintetinių trąšų - jau temos, kurios galėtų patekti į skiltį. Viskas sisteminga, vienoje vietoje, patogu, informatyvu, nepasimeta tarp bendrų augaliukų temų wub.gif Juk jūs jau tiek darbo įdėjote, surinkote ir sukėlėte informacijos thumbup.gif (už ką dėkoju dar kartą su didele pagarba) 4u.gif
Atsakyti
Pritariu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuotaikinga @ 2011 02 28, 02:58)
nono.gif  nea, ne tema, bet skiltis - sugrupuotos visos temos vienoje skiltyje.
Na kaip pvz. rankdarbiuose išskirtas mezgimas su kalnu temų vienoje vietoje, taip pat vėlimas atskirai, siuvinėjimas ir pan.

Ekologinis daržas, augalų mulčiavimas, tręšimas be sintetinių trąšų - jau temos, kurios galėtų patekti į skiltį. Viskas sisteminga, vienoje vietoje, patogu, informatyvu, nepasimeta tarp bendrų augaliukų temų  wub.gif Juk jūs jau tiek darbo įdėjote, surinkote ir sukėlėte informacijos  thumbup.gif  (už ką dėkoju dar kartą su didele pagarba)  4u.gif

Be šansų schmoll.gif Rugpjūčio mėnesį (kai pradėjau skaitinėt čia temas apie pomidorus ir pan.) parašiau į pasiūlymų skyrelį,kad subforumą Flora bent minimaliai susistemintų,t.y. atskirtų daržininkystė,gėlininkystė ir pan. Perdavė mano pasiūlymą Supermamai ir kaip matot per pusmetį nieks nesikeitė.Matomai nevykusi mintis buvo biggrin.gif

Jūsų pasiūlymas labai gerai thumbup.gif bet deja tokius dalykus bent jau sprendžia Supermama 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2011 02 28, 07:58)
Be šansų schmoll.gif Rugpjūčio mėnesį (kai pradėjau skaitinėt čia temas apie pomidorus ir pan.) parašiau į pasiūlymų skyrelį,kad subforumą Flora bent minimaliai susistemintų,t.y. atskirtų daržininkystė,gėlininkystė ir pan. Perdavė mano pasiūlymą Supermamai ir kaip matot per pusmetį nieks nesikeitė.Matomai nevykusi mintis buvo biggrin.gif

Jūsų pasiūlymas labai gerai thumbup.gif bet deja tokius dalykus bent jau sprendžia Supermama 4u.gif

Labas iš ryto,

manau, tai kritinės masės trūkumas...
O kad būtų į temą, gal kas žino ar žirniams mulčiuot labiau tiktų smulkintos medžių šakos ar sudžiūvusi žolė?
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2011 02 28, 09:58)

Nelabai jie kreipia dėmesį - kiek vienodų temų yra atidaryta, bet jų moderatorės netrina, tokios temos apsunkina informacijos ieškojimą rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzhine @ 2011 02 28, 09:57)
Labas iš ryto,

manau, tai kritinės masės trūkumas...
O kad būtų į temą, gal kas žino ar žirniams mulčiuot labiau tiktų smulkintos medžių šakos ar sudžiūvusi žolė?

Šienas-žolė.
Atsakyti