Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo mulčiavimas

QUOTE(sabale @ 2011 02 26, 23:17)
Labas darbstuoles.Mane sudomino mulciavimas pjuvenomis.Idomu ar tiktu mulciuoti pav. braskes pusu ar egliu pjuvenomis

Braškėms dėkite kitą mulčą, o ne pjuvenas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sabale @ 2011 02 26, 22:17)
.Mane sudomino mulciavimas pjuvenomis.Idomu ar tiktu mulciuoti pav. braskes pusu ar egliu pjuvenomis

Kiek atsimenu, tai spygliuočių pjuvenos didina dirvos rūgštingumą.
Braškės apsivels pjuvenomis (nebent tokios stambios būtų, kur lentpjūvėse būna).
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2011 02 26, 19:37)

O dar nustebau trečiame filmuke apie mulčiavimą,ežios atskirtos šiferiu.O asbestas nekenkia???? g.gif  bigsmile.gif  bigsmile.gif

As siemet kaip tik noriu pasidaryti pakeltas lysves siferio pagalba,tai pasidomejau tuom. Asbestinis siferis siaip nekenkia.Kenkia tik jo nuotrupos,dulkes,kurios gali pakenkti kvepavimo takams(gali sukelti vezi). to isvengti galima siferi nudazant storu dazu sluoksniu. Pats asbestinis siferis utilizuojamas uzkasant ji i zeme,tai budamas zemeje jis niekam nekenkia,tik ta puse,kuri neuzdengta reiketu apsaugoti nuo dulejimo
Atsakyti
QUOTE(NIDA @ 2011 02 26, 22:32)
As siemet kaip tik noriu pasidaryti pakeltas lysves siferio pagalba,tai pasidomejau tuom. Asbestinis siferis siaip nekenkia.Kenkia tik jo nuotrupos,dulkes,kurios gali pakenkti kvepavimo takams(gali sukelti vezi). to isvengti galima siferi nudazant storu dazu sluoksniu. Pats asbestinis siferis utilizuojamas uzkasant ji i zeme,tai budamas zemeje jis niekam nekenkia,tik ta puse,kuri neuzdengta reiketu apsaugoti nuo dulejimo

Žinau,kad kenkia šiferis tik lūžtant,jo dulkės.Bet kam rizikuoti?Praeis dar kiek metų,vėl bus ištirta gal ,kad jis ir stovėdamas gali būti nuodingas. g.gif Juk tiek metų dengėme stogus,o tik po kiek metų išsiaiškinome,kad geriau tokius stogus pakeisti. g.gif Aš tikrai nerizikuočiau. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 02 26, 21:23)
Kiek atsimenu, tai spygliuočių pjuvenos didina dirvos rūgštingumą.
Braškės apsivels pjuvenomis (nebent tokios stambios būtų, kur lentpjūvėse būna).

drinks_cheers.gif aš spygliuočių pjuvenas naudočiau šilauogių mulčiavimui - jie rūgština žemę, braškės nemėgsta rugščios žemės, o šilauogėms kaip tik thumbup.gif
Braškėms labiau šiaudai tinka 4u.gif
Atsakyti
Tas kurias mulčiavau neapkaupiau .Mano mama vis kreivai žiūrėjo į tą mano mulčiavimą , bet kai pamatė bulves , net labai nustebo.
Atsakyti
QUOTE(Nuotaikinga @ 2011 02 26, 18:27)
O augalų sodinimas nupjautose senose padangose - genialus  thumbup.gif

Betgi padangos toksiskos. Ir smirda.

Atsakyti
QUOTE(giedrulka @ 2011 02 26, 23:55)
Betgi padangos toksiskos. Ir smirda.

netoksiškos. Naudotos net tampa pasirodo ekologiškomis, ir jas puikiausiai naudoja ekologiškoje statyboje. Ginčijausi su vienu vyriškiu iki pamėlynavimo, kol buvo įrodyta moksliškai pagrindžiant, kad aš buvau neteisi rolleyes.gif . Užsienyje jau seniai statyboms naudaojamos tos padangos, mes kaip visada - atsiliekame unsure.gif

O perpus perpjautos ir gulėdamos vištų kakuose, jos jau nebsmirda wink.gif Smirda tik naujos, nenaudotos ir gulinčios parduotuvėje.
Atsakyti
Po to jos vistu kakais pradeda smirdet biggrin.gif

Ziuriu kaip tik ta filma. VIstinykas tai geras. As kazkur esu skaiciusi, kad vistinykus tveria, kur auga silkmedis. Nauda tokia, kad kol byra silkmedzio uogos, neva pauksciu isvis lesinti nebereikia. Nezinau, tiesa, ka sitame filmuke i padangas sodino, nes angliskai tai tik hello ir good bye ax.gif
Bet su tuo vandeniu tai isvis nesupratau. Is skalbiankes i darza vanduo bega? Hm g.gif ... ziurint kuo skalbsi... Ir velgi skaiciau kazkur, kad net nuo ukisko muilo, labai zeme uzplaukia. Ir atrodo tie visi vamzdziai tai doh.gif
Bet siaip filmukas idomus. Lendu toliau ji ziureti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuotaikinga @ 2011 02 26, 18:27)
aišku kad gali  drinks_cheers.gif  internete radau, gi tas filmukas ne mano nuosavybė  drinks_cheers.gif

Ačiū labai, kad pasidalinai tokiu lobiu 4u.gif

QUOTE(jediara @ 2011 02 26, 21:09)
Ačiū už pasakojimą 4u.gif , nes pradėjus žiūrėti, nebuvo labai įdomu blush2.gif , mus sudomino filmukas apie pomidorų auginimą  thumbup.gif

Man kažkodėl atrodo, kad kalbam ne apie tuos filmukus mastau.gif . Tas australo ūkis žiūrisi tikrai nenuobodžiai. Net mano vyras žiūrėjo neatsitraukdamas, nors pats gana skeptiškai nusiteikęsį naujoviško daržininkavimo atžvilgiu (be to abu sunkokai kertam angliškai).
Mane tame filme labiausiai sužavėjo prūdas-bala, jei tik gerai supratau, kartu šiek tiek atliekantis ir valymo įrenginio funkciją. Gaila, kad pas mus daugumos ten rodomų įrenginių nepavyktų panaudoti dėl šalčio.
O ir šiaip, ten labai geras pavyzdys, kaip GŽ gali atrodyti pakankamai estetiškai. Nes pasižiūrėjus tuos rusiškus filmukus, pagalvotum, kad mulčiavimas - tai tiesus kelias į šiukšlyną ir sąvartyną kieme lotuliukas.gif
QUOTE(giedrulka @ 2011 02 27, 00:48)
Bet su tuo vandeniu tai isvis nesupratau. Is skalbiankes i darza vanduo bega? Hm  g.gif ... ziurint kuo skalbsi... Ir velgi skaiciau kazkur, kad net nuo ukisko muilo, labai zeme uzplaukia. Ir atrodo tie visi vamzdziai tai  doh.gif

Vat vat, o man susivaideno, kad skalbianka pajungta į tą prūdą, kuris tirštai prisodintas vandens augalų. Taip gaunasi savotiškas biofiltras, juk pas mus taip pat ir vietiniuose, ir miesto valymo įrenginiuose naudojamas biologinis filtravimas.
Vamzdžius tai nesunku paslėpti po namo apdaila, bet bėda, kad pas mus viskas kiaurai užšaltų doh.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitule: 26 vasario 2011 - 23:58
QUOTE(bitule @ 2011 02 27, 00:52)
Mane tame filme labiausiai sužavėjo prūdas-bala, jei tik gerai supratau, kartu šiek tiek atliekantis ir valymo įrenginio funkciją. Gaila, kad pas mus daugumos ten rodomų įrenginių nepavyktų panaudoti dėl šalčio.
O ir šiaip, ten labai geras pavyzdys, kaip GŽ gali atrodyti pakankamai estetiškai. Nes pasižiūrėjus tuos rusiškus filmukus, pagalvotum, kad mulčiavimas - tai tiesus kelias į šiukšlyną ir sąvartyną kieme  lotuliukas.gif

Vat vat, o man susivaideno, kad skalbianka pajungta į tą prūdą, kuris tirštai prisodintas vandens augalų. Taip gaunasi savotiškas biofiltras, juk pas mus taip pat ir vietiniuose, ir miesto valymo įrenginiuose naudojamas biologinis filtravimas.
Vamzdžius tai nesunku paslėpti po namo apdaila, bet bėda, kad pas mus viskas kiaurai užšaltų  doh.gif .

va va thumbup.gif būtent smile.gif Tik ne "šiek tiek" valo, bet kapitaliai thumbup.gif
Tai pelkė, sukurta specialiai "pilkojo" vandens valymui (kriauklė, skalbiankė, vonia), vanduo atskirais vamzdžiais nuvedamas į tą pelkę, ir "antru ratu" jau išvalytas naudojamas laistymui, skalbimui ir tualetui.

Dėl užšalimo. Dabar knisu informaciją kaip Lenkijoje situacija su tomis dirbtinai sukurtomis pelkėmis, nes ten ištisi kaimai tokius valymo įrengimus naudoja jau dešimtmečiais. Kada vanduo pravalomas pelkės sistemos metodu - ištekantis tinkamas net gerti. Apie tai jau girdėjau prieš kokius 15 metų iš žmogaus, kuris pasakojo išsamią informaciją kaip visa tai įsirengti pagal lenkišką metodą.

Tualeto turinys pilamas į atskirą rezervuarą, bet jei ten nereikia nuleidinėti viso kito name naudojamo vandens - jis pildytis gali keliolika metų g.gif

wub.gif
Paskaitinėjau temose, ir man mintis kilo, kad reikalinga atskira ekologinė skiltis, nes dabar super vertinga informacija "išsibarsčiusi" visame forume doh.gif Tik ar moderatoriai tam pritars? g.gif
Atsakyti
QUOTE(giedrulka @ 2011 02 27, 00:48)
Bet su tuo vandeniu tai isvis nesupratau. Is skalbiankes i darza vanduo bega? Hm  g.gif ... ziurint kuo skalbsi... Ir velgi skaiciau kazkur, kad net nuo ukisko muilo, labai zeme uzplaukia. Ir atrodo tie visi vamzdziai tai  doh.gif
Bet siaip filmukas idomus. Lendu toliau ji ziureti  smile.gif

Australijoje trūksta vandens ir yra tam tikri draudimai - pvz per sausras negalima laistyti žolės, turėti baseino, plauti automobilių. Didelės baudos už tai. Kiek aš supratau ta sistema su griežta apskaita ir pakartotiniu vandens ciklu tam ir skirta, kad turėti laistymui vandens, kad jį lieti labai taupiai - tik ten kur reikia, kapiliariniu būdu.

O dėl tos pelkės, tai nieko keista, kad iš skalbimo mašinos vanduo patenka. Juk yra daugybė skalbimo priemonių be chemijos. Mes turim biologinio valymo įrenginį kieme. Kai statė, tai mane visi gąsdino, kad skalbti - max 1 mašina per savaitę, kad į WC bakelį negalima dėti, pliti kabinti jokių antibakterinių muiliukų ir pan. Aš skalbiu ir viską valau biologiškai aktyviomis priemonėmis, be chemijos. Jau tris metus naudojamės - vasarą buvom atidarė - viskas gražu, gyva, niekas neišmirė. O vanduo, kuris nusidrenuoja tai puikiai tinka laistymui, ir netgi galima iš naujo buityje naudoti (na gal tik ne maistui). Mes šiemet tą vandenį ir "įdarbinsim" laistymui, nes dabar upeliuku nuleidžiam iš sklypo tolyn.
Gal kas jau turite patirties kapiliariniame laistyme? Kur žarnas pirkot?
Atsakyti