Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo mulčiavimas

QUOTE(Dzhine @ 2011 02 26, 11:42)
O gal galit, man, visiškai žaliūkei, pasakyti ar pavyktų mulčiuoti česnakus? Gal yra bandžiusių?

Pirmaisiais metais mulčiavau medžio drožlėmis. Viskas buvo puiku, bet kadangi man nepatiko morkų mulčiavimas medžio drožlėmis, tai kitais metais mulčiavau TIK pjauta žole.
Drožlėmis mulčiuoju tik šilauoges.
Atsakyti
O aš praeitais metais padariau bandymą :pavasarį pasodinau bulvių kelias eilutes įprastu būdu , išdygusias apravėjau ir dalį apmulčiavau žolyte , o kitas apkaupiau įprastu būdu . Taigi skirtumas akivaizdus , mulčiuotų derlius buvo žymiai geresnis thumbup.gif .
Atsakyti
QUOTE(graazke @ 2011 02 26, 17:20)
Taigi skirtumas akivaizdus , mulčiuotų derlius buvo žymiai geresnis  thumbup.gif .

taip, bulves man taip pat pasiteisino mulčiuoti. Gaila, kad neturėjau tiek mulčiaus, kad galėčiau užmulčiuoti visas bulves, nes mulčiuotas bulves iš pat pradžių visiškai nepuolė kolorado vabalai.
Atsakyti
[quote=graazke,2011 02 26, 17:20]
O aš praeitais metais padariau bandymą :pavasarį pasodinau bulvių kelias eilutes įprastu būdu , išdygusias apravėjau ir dalį apmulčiavau žolyte , o kitas apkaupiau įprastu būdu . Taigi skirtumas akivaizdus , mulčiuotų derlius buvo žymiai geresnis
O tas mulciutas kaupet?
Atsakyti
[quote=amarrile,2011 02 26, 16:34]
[quote=graazke,2011 02 26, 17:20]
O aš praeitais metais padariau bandymą :pavasarį pasodinau bulvių kelias eilutes įprastu būdu , išdygusias apravėjau ir dalį apmulčiavau žolyte , o kitas apkaupiau įprastu būdu . Taigi skirtumas akivaizdus , mulčiuotų derlius buvo žymiai geresnis
O tas mulciutas kaupet?
[/quote]

Jei mulčiuoji, nereik kaupti.
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2011 02 26, 17:01)
Be galo AČIŪ  aciuks.gif, seniai su tokiu malonumu, ką bežiūrėjau  bigsmile.gif
Jei nieko prieš, gal galiu nunešti nuorodą merginoms į kitą temą (pagalvojau, kad ten irgi būtų labai naudinga)?

aišku kad gali drinks_cheers.gif internete radau, gi tas filmukas ne mano nuosavybė drinks_cheers.gif

Bandžiau rasti geresnę kopiją - visame internete šita vienintelė.
Norėjau įsigyti originalą iš autoriaus - jis jau nebeprekiauja jomis g.gif taip kad jei niekas nepanaikins įrašo - džiaukimės infa.

Man dar tame filme labai patiko vištų narvas - na viskas iki smulkmenų apgalvota, tik mūsų sąlygomis tektų daryti rimtesnę vištidę.

O augalų sodinimas nupjautose senose padangose - genialus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 02 26, 17:20)
Pirmaisiais metais mulčiavau medžio drožlėmis. Viskas buvo puiku, bet kadangi man nepatiko morkų mulčiavimas medžio drožlėmis, tai kitais metais mulčiavau TIK pjauta žole.
Drožlėmis mulčiuoju tik šilauoges.

O kaip sekėsi tas drožles pasigaminti?Daug šakų sumalėte?Mes irgi turime tą šakų smulkintuvą,mulčiavau tik rožes ir prieskonių darželyje tarplysvius.Tai kiek buvome išgenėję sodą nemažą,visas šakas ir susmulkinome.Norint rimtai mulčiuoti,man atrodo reiktų nemažo kiekio šakų. g.gif g.gif
Mano galva padangose auginti daržoves,kažin ar jau taip sveika????nebent gėlės,bet man negražu. schmoll.gif
O dar nustebau trečiame filmuke apie mulčiavimą,ežios atskirtos šiferiu.O asbestas nekenkia???? g.gif bigsmile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuotaikinga @ 2011 02 26, 19:27)
O augalų sodinimas nupjautose senose padangose - genialus  thumbup.gif

Kaime "gerais tarybiniais laikais" augindavo - nepatiko schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jediara: 26 vasario 2011 - 17:41
QUOTE(jediara @ 2011 02 26, 18:41)
Kaime "gerais tarybiniais laikais" augindavo - nepatiko  schmoll.gif

tada nežiūrėjai to filmuko?
Ten visa "fiškė", kad augalai sodinami vištininke, o kad vištos nenukastų - ir sodinama į nupjautas padangas, pasižiūrėk pati.
Pamenu kada kaimynai sodindavo į padangas gėles - man buvo negražu. Bet australas adarė visą sistemą - padanga, joje augalas, aptaisyta tinkleliu, kad apsaugoti, o visa "konstrukcija" įkurdinta vištų narve, o visas vištų narvas storai padengtas medžio drožlėmis, susmulkintomis tame pat sklype. Drožlėse veisiasi ir vabaliukai, ir nesilaiko vanduo, nebus šlapia paukščiams, ir katru augalai apmulčiuoti - veiks ir vištų kakučiai kaip trąša, ir pats mulčias.

Aš kelis kartus tą fimą žiūrėjau, angliškai nemoku, tai "blusinėjau" informaciją stebėdama.ir nagrinėdama ką matau akimis
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2011 02 26, 18:37)
O kaip sekėsi tas drožles pasigaminti?

kai vyras ruošia malkas žiemai ir pjauna su benzininiu pjūklu-visas drožles susirenku.
Papildyta:
QUOTE(Dzhine @ 2011 02 26, 18:11)
Jei mulčiuoji, nereik kaupti.

aš apkaupiau ir tada mulčiavau.
Atsakyti
QUOTE(Nuotaikinga @ 2011 02 26, 21:28)
tada nežiūrėjai to filmuko?
Ten visa "fiškė", kad augalai sodinami vištininke, o kad vištos nenukastų - ir sodinama į nupjautas padangas, pasižiūrėk pati.
Pamenu kada kaimynai sodindavo į padangas gėles - man buvo negražu. Bet australas adarė visą sistemą - padanga, joje augalas, aptaisyta tinkleliu, kad apsaugoti, o visa "konstrukcija" įkurdinta vištų narve, o visas vištų narvas storai padengtas medžio drožlėmis, susmulkintomis tame pat sklype. Drožlėse veisiasi ir vabaliukai, ir nesilaiko vanduo, nebus šlapia paukščiams, ir katru augalai apmulčiuoti - veiks ir vištų kakučiai kaip trąša, ir pats mulčias.

Aš kelis kartus tą fimą žiūrėjau, angliškai nemoku, tai "blusinėjau" informaciją stebėdama.ir nagrinėdama ką matau akimis

Ačiū už pasakojimą 4u.gif , nes pradėjus žiūrėti, nebuvo labai įdomu blush2.gif , mus sudomino filmukas apie pomidorų auginimą thumbup.gif
Atsakyti
Labas darbstuoles.Mane sudomino mulciavimas pjuvenomis.Idomu ar tiktu mulciuoti pav. braskes pusu ar egliu pjuvenomis
Atsakyti