Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo mulčiavimas

QUOTE(diasaja @ 2011 02 25, 12:41)
Bulvės labai labai mažos ir žemė nesusipureno. daugiau tokio metodo nenaudosiu. gal aš ką nors ne taip padariau, bet šis metodas ne man smile.gif

drinks_cheers.gif Šis metodas "bulviukams" auginti biggrin.gif
Atsakyti
skaiciau skaiciau ta straipsni Rasose ir nesupratau - tai reikia rudeni viska perkasti, ar nereikia? Nu man kazkaip norisi sukasti darza rudeni, ir ta mulca pakasti, kad dar geriau suputu..
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2011 02 24, 12:23)
O kurioj vietoj tiksliau ieškoti?

QUOTE(Temide1 @ 2011 02 24, 13:21)
tam pastate kur saniteksas buvo. Nepamenu tiksliai kuris sandėlys, bet tam pastate tik viena vieta ir yra kur daug plėvelių būna. 12 ar 13 sandėlys.

Jei tiksliau tai 14 sandėlys,prie Sanitexo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(@asta @ 2011 02 25, 10:59)

AČIŪ
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 02 25, 11:49)
drinks_cheers.gif Šis metodas "bulviukams" auginti  biggrin.gif

Na as surizikuosiu- labai jau norisi du zuikius nusauti - ir dirva supurenti ir bulviu uzsiauginti. Tik, sako, reikia dar butinai arba meslo arba kito starterio, kad greiciau mikrobu veikla prasidetu ir zeme geretu.
Idomu, yra kam pasiteisino? g.gif
Atsakyti
QUOTE(polfast @ 2011 02 25, 13:12)
Na as surizikuosiu- labai jau norisi du zuikius nusauti - ir dirva supurenti ir bulviu uzsiauginti. Tik, sako, reikia dar butinai arba meslo arba kito starterio, kad greiciau mikrobu veikla prasidetu ir zeme geretu.
Idomu, yra kam pasiteisino?  g.gif

Dirvą tai tikrai geresnę turėsi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(polfast @ 2011 02 25, 11:12)
Idomu, yra kam pasiteisino?  g.gif

buvo, tik reiktų temą perverst ir tikslesnius pasisakymus bulvių tema pasiskaityt wink.gif
Atsakyti
QUOTE(giedre.vilnius @ 2011 02 25, 11:54)
skaiciau skaiciau ta straipsni Rasose ir nesupratau - tai reikia rudeni viska perkasti, ar nereikia? Nu man kazkaip norisi sukasti darza rudeni, ir ta mulca pakasti, kad dar geriau suputu..

Jei pagal GZ, tai perkasineti nereikia, nes sugriaunama visa per vasara nusistovejusi pusiausvyra. Visi aerobiniai mikrobai atsidure anaerobinemis salygomis zusta ir atvirksciai. procesas sutrinka. ir tas giliau supuves mulcas naudos nebeduoda.
Atsakyti
QUOTE(@asta @ 2011 02 25, 11:59)

aha. ir aš šiandie pralėkiau per sandėlius ir sakiau patikslinsiu. Nespėjau drinks_cheers.gif
Atsakyti
sveikos ekologės drinks_cheers.gif

Kadangi turiu sklypą, kuriame "šeimininkauja" ............ bomžai girtuoklėliai, teko nuspręsti keisti jį geriau į priemiestį. Tad dabar dar viskas "eigoje". Bet keli metai renku informaciją apie gamtinę žemdirbystę, ekologiją ir t.t.

Kas dar tik pradedate domėtis, pasižiūrėkite šituos filmukus:
http://www.sianie3.ru/main.swf
atkreipkit dėmesį vienoje dayje - ten labai puikiai parodyta, kaip "veikia" dirva. Kaip sugadinama visa jos eko pusiausvyra suariant. Labai labai vertinga informacija keičiantiems suvokimą. Rekomenduoju thumbup.gif

Kas "užkliuvo" skaitant jūsų pasisakymus...
Žiūrėdama rusiškus filmukus sukau galvą kas tai per "keiksmažodis" - sideratai. Kad neklaidinti vietinės publikos - išsiverčiau lotuliukas.gif Pasirodo tai - priešsėlis. Augalai, sėjami kad pakelti dirvos derlingumą. Na pagooglinus rasit kaip ir kas wink.gif

Kadangi visa ši vaizdinė medžiaga visgi firmos produkcijos reklamai pagerinti, paieškosiu kur turiu išsisaugojusi aprašymus, kaip "naminėmis" sąlygomis pakeisti tuos sijanijie gaminamus produktus, ir pasidaryti tirpalą, pagreitinantį mulčio skaidymą.

Pati auginsiu tik tokiu būdu, kad mulčiuoti ir gerinti dirvą be jokios chemijos. thumbup.gif

Dėl bulvių po šiaudais - iš rusų patirties (forumuose perskaičiau), kad pirmais metais auginant toje vietoje bulves įsiavinant buvusią pievą, derlius būna menkas, bet bulvės skoninėmis bei maistinėmis savybėmis pasižymi labai geromis. Antrais metais derlius jau būna daug geresnis, ir bulvės auga didelės. Irgi bandysiu drinks_cheers.gif šitą metodą taikyti

Smagu, kad jus radau drinks_cheers.gif thumbup.gif drinks_cheers.gif 4u.gif , gera kai bendraminčių ratas pasirodo didelis yra wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nuotaikinga: 25 vasario 2011 - 17:12
Jei gerai prisimenu is studiju tai sideratai yra dirva gerinantis priesselis, tai ne visi priesseliai, o dirva gerinantys augalai yra azota kaupiantys saknyse, tikiuosi nesuklaidinsiu...tai Garstycios, pupos, zirniai, rapsai, kukuruzai.....
Atsakyti
QUOTE(Nuotaikinga @ 2011 02 25, 18:10)

Pati auginsiu tik tokiu būdu, kad mulčiuoti ir gerinti dirvą be jokios chemijos. thumbup.gif

aš taip ir darau. Kai sužinosi kokių gerų internetinių psl.-pasigirk 4u.gif
Atsakyti