Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo mulčiavimas

Nieko ten ypatingo... šiaudais apdėta ir tiek. Tiesiog mes pripratę prie švarių lysvių. Tiesa įdomesnė forma-ežios ratu.
Atsakyti
QUOTE(Temide1 @ 2011 02 23, 13:21)
Tiesiog mes pripratę prie švarių lysvių.

man švari ir graži lysvė-tai mulčiuota lysvė ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Temide1 @ 2011 02 23, 14:21)
Nieko ten ypatingo... šiaudais apdėta ir tiek. Tiesiog mes pripratę prie švarių lysvių. Tiesa įdomesnė forma-ežios ratu.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2011 02 22, 14:07)
O kas jums čia juokinga su tais sliekais? O tai kaip jums atrodo, kuo sliekai tuos lapus ir žolę suėdą ir perdirba, gi ne šventu oru gyvi, kaip sakant. Gi ne vientik besirausdami mulčą daro.

Oho kokiu slieku dar buna....Gera nuoroda smile.gif
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2011 02 22, 17:51)
Nelabai į mulčiavimo temą, bet ir jums gal aktualu. Norėjau paklausti, gal matėt kur yra pirkti plėvelės šiltnamiui pigiau nei 10 lt/m, 6 metrų pločio ? Gal kas Lenkijoj užmatėt, kaži ten ne pigiau?  g.gif

Kauno urmo bazėj mačiau... 120mikronų, 6 m plotis 5LT/m ir pan. Kiek žinau bent pernai tai tikrai pigiau nei senukuose buvo.
Atsakyti
QUOTE(Temide1 @ 2011 02 24, 12:20)
Kauno urmo bazėj mačiau... 120mikronų, 6 m plotis 5LT/m ir pan. Kiek žinau bent pernai tai tikrai pigiau nei senukuose buvo.

O kurioj vietoj tiksliau ieškoti?
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2011 02 24, 13:23)
O kurioj vietoj tiksliau ieškoti?

tam pastate kur saniteksas buvo. Nepamenu tiksliai kuris sandėlys, bet tam pastate tik viena vieta ir yra kur daug plėvelių būna. 12 ar 13 sandėlys.
Atsakyti
O vilniuj kur plevele pigesne g.gif
Atsakyti
Diasaja, ar aš teisingai supratau, kad norint iš pievos padaryti daržą, reikia nearti, o tiesiog mulčiuoti plonai žolę per kelis kartus, kol apačioje esanti nudžius. Bet šaknys vistiek lieka. Tai tada jas tiesiog su kauptuku iškedenti ir išrinkti?
Atsakyti
QUOTE(JuokInga @ 2011 02 24, 22:13)
Diasaja, ar aš teisingai supratau, kad norint iš pievos padaryti daržą, reikia nearti, o tiesiog mulčiuoti plonai žolę per kelis kartus,

Ant pievos (ganyklos) esu tik sodinusi bulves-tiesiau ant žolės kartono(storas popierius), pjoviau skyles, pyliau komposto, tupdžiau bulvę, o ant viso ploto bėriau šiaudus. Taip Kurdiumovas rekomenduoja iš pievos pasidaryti dirvą, bet man nepasiteisino. Kitiems pasiteisino.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diasaja: 24 vasario 2011 - 21:21
QUOTE(diasaja @ 2011 02 24, 22:21)
Ant pievos (ganyklos) esu tik sodinusi bulves-tiesiau ant žolės kartono(storas popierius), pjoviau skyles, pyliau komposto, tupdžiau bulvę, o ant viso ploto bėriau šiaudus. Taip Kurdiumovas rekomenduoja iš pievos pasidaryti dirvą, bet man nepasiteisino. Kitiems pasiteisino.

O kas blogai buvo? Ar bulves neuzsaugo, ar dirva nesusipureno?
Atsakyti
QUOTE(polfast @ 2011 02 25, 11:36)
O kas blogai buvo? Ar bulves neuzsaugo, ar dirva nesusipureno?

Bulvės labai labai mažos ir žemė nesusipureno. daugiau tokio metodo nenaudosiu. gal aš ką nors ne taip padariau, bet šis metodas ne man smile.gif
Atsakyti