O mane tame straipsnyje nuliudino, kad nupjautos vejos zole nelabai vertinga, vertinga yra pievu, pjauta su dalgiu, o as tokios neturiu tik isravetu piktzoliu is darzo buna, gal jos tinka? Pernai jas dejau i tarplysvius
QUOTE(mamadonata @ 2011 02 19, 14:14)
O mane tame straipsnyje nuliudino, kad nupjautos vejos zole nelabai vertinga, vertinga yra pievu, pjauta su dalgiu, o as tokios neturiu tik isravetu piktzoliu is darzo buna, gal jos tinka? Pernai jas dejau i tarplysvius
aišku, kad piktžolės tinka mulčiavimui, tik raukit jas kol dar nežydi, kad neprisidaugintų... O vejos žolė tikrai nėra tokia vertinga, kaip pievų..
QUOTE(mamadonata @ 2011 02 19, 14:14)
O mane tame straipsnyje nuliudino, kad nupjautos vejos zole nelabai vertinga, vertinga yra pievu, pjauta su dalgiu, o as tokios neturiu
aš naudoju tokią žolę, kokią turiu. Didesnė dalis yra pievos žolės, mažesnė dalis yra vejos žolė. Pirmaisiais metais naudojau vejos žolę ir matėsi akivaizdūs žemės gerėjimai.
diasaja norejau paklaust na jusu darzas ispudingas
bet ar nebuna kvapo specifinio? kai kur matau gan storas mulco sluoksnis? ji gi puna?
bet ar nebuna kvapo specifinio? kai kur matau gan storas mulco sluoksnis? ji gi puna?
QUOTE(anikita @ 2011 02 19, 21:39)
diasaja norejau paklaust na jusu darzas ispudingas
Paskaitinėkit atidžiau temą,niekas nepūna,kai gerai mulčiuoji .
Juk tiek nedaug skaityti.....
skaiciau visa tema kelis kartus, bet pagal foto matau kad bent tarpvagiuose gana storas zoles luoksnis..ant jo lyja slampa ir etc laistai..tai ir klausiu? ar neatsiranda kvapo kaip nuo uzmirkusios zoles
QUOTE(anikita @ 2011 02 20, 09:52)
skaiciau visa tema kelis kartus, bet pagal foto matau kad bent tarpvagiuose gana storas zoles luoksnis..ant jo lyja slampa ir etc laistai..tai ir klausiu? ar neatsiranda kvapo kaip nuo uzmirkusios zoles
nu gi raso mergaites, kad neatsiranda. Svarbu, is karto pusmetiniu sluoksniu neuzvaryti. Jeigu puva - reiskia, per storai uzmulciuota..
QUOTE(anikita @ 2011 02 20, 09:52)
kai mulčiuoji, laistyti nereikia.. po mulčiu visada drėgna..
QUOTE(giedre.vilnius @ 2011 02 20, 11:00)
Jeigu puva - reiskia, per storai uzmulciuota..
Kvapas iš karto parodo, kad netinkamai buvo užmulčiuota, o ir vaizdas pajudinus pūvančią žolę,būna toks pilkšvas, tarsi pelenai.
QUOTE(diasaja @ 2011 02 20, 13:25)
Kvapas iš karto parodo, kad netinkamai buvo užmulčiuota, o ir vaizdas pajudinus pūvančią žolę,būna toks pilkšvas, tarsi pelenai.
Jei taip atsitiktų reik nuimti tą negerai padėtą sluoksnį ir mulčiuoti iš naujo?
QUOTE(Skambanti tyla @ 2011 02 20, 16:24)
Jei taip atsitiktų reik nuimti tą negerai padėtą sluoksnį ir mulčiuoti iš naujo?
pas mane taip buvo pirmaisiais metais, tai aš tą žolę su rankom supurendavau ir paskleisdavau po didesnį plotą. Po kelių kartų gudresnė tapau