Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo mulčiavimas

O mane tame straipsnyje nuliudino, kad nupjautos vejos zole nelabai vertinga, vertinga yra pievu, pjauta su dalgiu, o as tokios neturiu verysad.gif tik isravetu piktzoliu is darzo buna, gal jos tinka? Pernai jas dejau i tarplysvius
Atsakyti
QUOTE(mamadonata @ 2011 02 19, 14:14)
O mane tame straipsnyje nuliudino, kad nupjautos vejos zole nelabai vertinga, vertinga yra pievu, pjauta su dalgiu, o as tokios neturiu verysad.gif tik isravetu piktzoliu is darzo buna, gal jos tinka? Pernai jas dejau i tarplysvius

aišku, kad piktžolės tinka mulčiavimui, tik raukit jas kol dar nežydi, kad neprisidaugintų... O vejos žolė tikrai nėra tokia vertinga, kaip pievų..
Atsakyti
QUOTE(mamadonata @ 2011 02 19, 14:14)
O mane tame straipsnyje nuliudino, kad nupjautos vejos zole nelabai vertinga, vertinga yra pievu, pjauta su dalgiu, o as tokios neturiu verysad.gif

aš naudoju tokią žolę, kokią turiu. Didesnė dalis yra pievos žolės, mažesnė dalis yra vejos žolė. Pirmaisiais metais naudojau vejos žolę ir matėsi akivaizdūs žemės gerėjimai.
Atsakyti
diasaja norejau paklaust g.gif na jusu darzas ispudingas blink.gif drinks_cheers.gif
bet ar nebuna kvapo specifinio? kai kur matau gan storas mulco sluoksnis? ji gi puna?
Atsakyti
QUOTE(anikita @ 2011 02 19, 21:39)
diasaja norejau paklaust g.gif  na jusu darzas ispudingas blink.gif  drinks_cheers.gif
bet ar nebuna kvapo specifinio? kai kur matau gan storas mulco sluoksnis? ji gi puna?

Paskaitinėkit atidžiau temą,niekas nepūna,kai gerai mulčiuoji doh.gif .
Juk tiek nedaug skaityti.....
Atsakyti
skaiciau visa tema kelis kartus, bet pagal foto matau kad bent tarpvagiuose gana storas zoles luoksnis..ant jo lyja slampa ir etc g.gif laistai..tai ir klausiu? ar neatsiranda kvapo kaip nuo uzmirkusios zoles ax.gif
Atsakyti
QUOTE(anikita @ 2011 02 20, 09:52)
skaiciau visa tema kelis kartus, bet pagal foto matau kad bent tarpvagiuose gana storas zoles luoksnis..ant jo lyja slampa ir etc g.gif  laistai..tai ir klausiu? ar neatsiranda kvapo kaip nuo uzmirkusios zoles ax.gif

nu gi raso mergaites, kad neatsiranda. Svarbu, is karto pusmetiniu sluoksniu neuzvaryti. Jeigu puva - reiskia, per storai uzmulciuota..
Atsakyti
QUOTE(anikita @ 2011 02 20, 09:52)
skaiciau visa tema kelis kartus, bet pagal foto matau kad bent tarpvagiuose gana storas zoles luoksnis..ant jo lyja slampa ir etc g.gif  laistai..tai ir klausiu? ar neatsiranda kvapo kaip nuo uzmirkusios zoles ax.gif

kai mulčiuoji, laistyti nereikia.. po mulčiu visada drėgna..
Atsakyti
QUOTE(giedre.vilnius @ 2011 02 20, 11:00)
Jeigu puva - reiskia, per storai uzmulciuota..

drinks_cheers.gif Kvapas iš karto parodo, kad netinkamai buvo užmulčiuota, o ir vaizdas pajudinus pūvančią žolę,būna toks pilkšvas, tarsi pelenai.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 02 20, 13:25)
drinks_cheers.gif Kvapas iš karto parodo, kad netinkamai buvo užmulčiuota, o ir vaizdas pajudinus pūvančią žolę,būna toks pilkšvas, tarsi pelenai.

Jei taip atsitiktų reik nuimti tą negerai padėtą sluoksnį ir mulčiuoti iš naujo? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Skambanti tyla @ 2011 02 20, 16:24)
Jei taip atsitiktų reik nuimti tą negerai padėtą sluoksnį ir mulčiuoti iš naujo? 4u.gif

pas mane taip buvo pirmaisiais metais, tai aš tą žolę su rankom supurendavau ir paskleisdavau po didesnį plotą. Po kelių kartų gudresnė tapau rolleyes.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Perskaičiau straipsnį Rasų žurnalėly. Dar dabar akyse stovi vaizdas, kaip sliekai traukia į savo urvelius smulkintą žolę ir po nakties nelieka mulčo. Jumoristai lotuliukas.gif
Atsakyti