Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo mulčiavimas

QUOTE(Gaudvilė @ 2011 02 18, 15:47)
žolė neturėtų liestis su augalu. Morkoms, svogūnams  ( sėkloms) padarau negilų griovelį, dedu juostoje esančias sėklas, užverčiu žemėmis ir ant viršaus durpėmis. Žolė tik šalia wink.gif

A tai dar durpių reik papirkti mastau.gif , ar daug reik berti, kiek maždaug cm? 4u.gif
jergau kaip viskas sudėtingai išrodo, gerai, kad vištų neauginsiu (kol kas) o tai iš vis enciklopediją skaityčiau doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Skambanti tyla: 18 vasario 2011 - 14:51
QUOTE(Skambanti tyla @ 2011 02 18, 14:50)
A tai dar durpių reik papirkti  mastau.gif , ar daug reik berti, kiek maždaug cm? 4u.gif
jergau kaip viskas sudėtingai išrodo, gerai, kad vištų neauginsiu (kol kas) o tai iš vis enciklopediją skaityčiau  doh.gif

tik pradžioj baisu viskas rodosi, paskui pati būsi vaikščiojanti enciklopedija biggrin.gif 4u.gif
Kadangi nelabai gražu džiovinta žolė šalia tujų, tai ant jų viršaus visada durpes pilu. Daržui, gyvatvorei, šiltnamiui durpių tos didžiulės pakuotės dviem sezonams užtenka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 18 vasario 2011 - 14:56
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 02 18, 12:40)
grėbliu lengvai pasimosikuoti ir viskas smile.gif

Nu va, o as jau masciau kokia cia technika reiks i pagalba imti. lotuliukas.gif doh.gif

QUOTE(Gaudvilė @ 2011 02 18, 14:56)
tik pradžioj baisu viskas rodosi, paskui pati būsi vaikščiojanti enciklopedija  biggrin.gif  4u.gif
Kadangi nelabai gražu džiovinta žolė šalia tujų, tai ant jų viršaus visada durpes pilu. Daržui, gyvatvorei, šiltnamiui durpių tos didžiulės pakuotės dviem sezonams užtenka.

O tai kiek litru tas maisas? Kazkaip neisivaizduoju, kaip gali vienos pakuotes uztekti... O siaip, tai man cia beskaitant atrodo jau viskas aisku darosi, nieko sunkaus nera. Bet liezuviu malt daug lengviau nei dirbt. tongue.gif Kai ateis ta diena, kai reiks eit i darza ir realiai uzsiimt darbais, tai tubut nezinosiu nuo ko pradet... lotuliukas.gif doh.gif doh.gif doh.gif
Sie metai bus toks eksperimentinis pazaidimas kokiam nedideliam plotelyje, o po to, pasimokius is savo klaidu, gal jau rimciau uzsiimsiu... ax.gif
Dabar turbut tikrai reiks eit konspektuot sita foruma, cia tiek naudingos info! thumbup.gif
Atsakyti
[quote=Skambanti tyla,2011 02 18, 15:27]

o tai prasikals daigeliai-morkų, ridikėlių ir pan pro mulčių? 4u.gif

Gal kitos daugiau patirties turi ir geriau paaiškins, bet aš tai supratau, kad tik po to kai jau prasikalę daigeliai tada mulčiuojama žole. Aš praeitais metais bent jau morkas mulčiavau tik po to kai sudygo.
Atsakyti
[quote=rim,2011 02 18, 16:23]
[quote=Skambanti tyla,2011 02 18, 15:27]

o tai prasikals daigeliai-morkų, ridikėlių ir pan pro mulčių? 4u.gif

Gal kitos daugiau patirties turi ir geriau paaiškins, bet aš tai supratau, kad tik po to kai jau prasikalę daigeliai tada mulčiuojama žole. Aš praeitais metais bent jau morkas mulčiavau tik po to kai sudygo.
[/quote]

as mulciuoju, kai jau islinde daigeliai g.gif
Atsakyti
Aš kaip supratau,mulčiuot reikia pradėti,kai oras būna jau ganėtinai šiltas ir dirva įšilus g.gif Ar ne?
Atsakyti
Taip...
Nors pernai kai as mulciavau morkas tai ryskiai per arti nes labai daug pripuvusiu rudeni buvo...
Atsakyti
QUOTE(daivasen @ 2011 02 18, 22:02)
Taip...
Nors pernai kai as mulciavau morkas tai ryskiai per arti nes labai daug pripuvusiu rudeni buvo...

O maždaug į kokį mėnesį orientuotis? blush2.gif
Atsakyti
Na tiksliai tai negaliu pasakyt nuo metu priklauso gal birzelis , kai jau buna sudyge, kad paciai butu aisku kur auga, seip jei zoles per mulca negali augti tai ir darzoves neaugs, jei ir sudigs tai supus po aklinu mulciu, turi buti tarpai, diasajos nuotraukose aiskiai buvo matyt...
Atsakyti
Aš tai pradedu, vos tik atsiranda kuo mulčiuoti biggrin.gif Pačią pirmą nupjautą žolę būtinai kur nors padedu (paprastai aplink braškes ir į šiltnamį).

Tarp kitko, šios savaitės "Rasose" yra išsamus straipsnis apie GŽ ir mulčiavimą . Tikrai labai įdomus ir naudingas thumbup.gif (gal tik atmetus porą lyrinių nukrypimų smile.gif ).
Paskaičiusi supratau, kodėl man vis taip trūksta mulčo bigsmile.gif Kažkaip neatėjo į galvą, kad dažnai pjaunamos pievutės žolė dėl savo smulkumo ant lysvių suyra greičiau, nei jos spėja priaugti. Stambi žolė šiuo atveju - privalumas, nes "ilgiau groja" nereikalaudama papildymo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitule: 18 vasario 2011 - 23:53
QUOTE(zaika @ 2011 02 18, 15:15)
O tai kiek litru tas maisas?

250 ltr
Atsakyti
QUOTE(anikita @ 2011 02 18, 15:32)
o man kilo klausimas? kiek arti augalo dedat ta zole? jei apkrausit, jis juk pats supus? kokiu atstumu?

ant augalo ir negalima dėti, turi likti šiek tiek . Štai čia matosi mano mulčiuoti agurkai ir žirniai:

user posted image

user posted image

Papildyta:
QUOTE(daivasen @ 2011 02 18, 22:02)

g.gif pas mane jokio puvinio nebuvo.
Atsakyti