Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo mulčiavimas

QUOTE(serbentėlė @ 2010 06 16, 14:19)
Tai ta žolė lieka  ir rudenį persikasa kartu?

iki rudens tik dulkelės lieka iš jos-trąša pavirsta thumbup.gif pas mane žemė labai pagerėjo ir tapo puresnė.
Kiviuke, mulčiavau aš braškes pabandymui. daug kas mane durnino ir sakė, kad negerai braškėms, pradės pūti, bet aš užsispyrus ir norėjau pabandyti savo "kailiu".Dalį mulčiavau, dalį ne. Tai rezultatas toks:
mulčiuotose braškėse tik viena -kita pradedanti pūti, o iš nemulčiuotų nelabai ką eina valgyti, nes supuvę doh.gif

Čia šiek tiek matosi mulčiavimo:

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diasaja: 16 birželio 2010 - 14:46
Šiandien grįžusi iš darbo tuojau pat lėksiu į daržą ir mulčiuosiu, mulčiuosiu.... thumbup.gif Kaip tik užvakar pjoviau žolę... Labai jau pavydžiu tiems, kurių darže puri žemė. Gal ir man pasiseks. g.gif
Ot tai ačiū už patarimą. thumbup.gif Gerai, kad dar yra dosnių žmonių, kurie patirtimi savo dalijasi. AČIŪ, AČIŪ, AČIŪ 4u.gif thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(serbentėlė @ 2010 06 16, 15:50)
Šiandien grįžusi iš darbo tuojau pat lėksiu į daržą ir mulčiuosiu, mulčiuosiu....

prieš mulčiavimą gražiai išravėk smile.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2010 06 16, 16:52)
prieš mulčiavimą gražiai išravėk smile.gif

Pas mane viskas išravėta. ax.gif Pirmą kartą labai gerai išraviu, tai daugiau vargo nebeturiu: viena kokia žolė iškiša galvą, tai tuoj ir išraunu. Vakar kai nuvažiavau po darbo pusę penkių, tai tik iš daržo išėjau pusę dešimtos. Visi manęs namuose pasigedo. Vyras tik sumurmėjo schmoll.gif , kad ką ten veikiau, juk viską "čiotkai" sutvarkę buvome... Taip ...reikalinga moteris namie, oi reikalinga...
Sutvarkiau , pamulčiavau plonu sluoksniu.Atsisėdau ant suoliuko, pasigrožėjau savo darbeliu ir galvoju g.gif : kas bus toliau. Juokas net suėmė: anksčiau žoles kibirais tempiau iš daržo , o dabar į daržą. Bet viską darau tik į gerą.... thumbup.gif
Atsakyti
Kaip teisingai sugalvota, padaryt atskirą temą apie mulčiavimą, thumbup.gif o tai visose apie tia kalba, bet niekur konkrečiai apie tai nėra. doh.gif

Aš irgi apsimulčiavau šiltnamį (išsiravėjau susipurenau pirma). Apsimulčiavau ir agurkus lauke.
Braškes pasodinau su plėvele juoda, bet spėju reikia apkraut tą plėvelę mulčia, kad nekeptų taip smarkiai saulė juodos plėvelės.

Tik kyla toks klausimas, dėl ekologiškumo. Mulčiuojam nupjauta veja, bet tą veją reikai reguliariai tręšti, kad ji būtų padori, kaip tada? Ar nesigauna kad tų pačių trašų atsinešam su mulčia ir į daržą? g.gif
Atsakyti
QUOTE(serbentėlė @ 2010 06 17, 08:14)

Sutvarkiau , pamulčiavau plonu sluoksniu.Atsisėdau ant suoliuko, pasigrožėjau savo darbeliu

man nieko nėra gražiau-kaip mulčiuotas daržas. Atrodo, kad po patalais šiltais thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(ErikaI @ 2010 06 17, 09:42)

Tik kyla toks klausimas, dėl ekologiškumo. Mulčiuojam nupjauta veja, bet tą veją reikai reguliariai tręšti, kad ji būtų padori, kaip tada? Ar nesigauna kad tų pačių trašų atsinešam su mulčia ir į daržą?  g.gif

Aš savo pievos netręšiu, nes pas mane kaimiška-su saulutėmis ir pienėmis. Aš trąšų nenaudoju niekur. Tik vazoninėms gėlėms.
Atsakyti
QUOTE(ErikaI @ 2010 06 17, 09:42)
Kaip teisingai sugalvota, padaryt atskirą temą apie mulčiavimą, thumbup.gif  o tai visose apie tia kalba, bet niekur konkrečiai apie tai nėra. doh.gif

Aš irgi apsimulčiavau šiltnamį (išsiravėjau susipurenau pirma). Apsimulčiavau ir agurkus lauke.
Braškes pasodinau su plėvele juoda, bet spėju reikia apkraut tą plėvelę mulčia, kad nekeptų taip smarkiai saulė juodos plėvelės.

Tik kyla toks klausimas, dėl ekologiškumo. Mulčiuojam nupjauta veja, bet tą veją reikai reguliariai tręšti, kad ji būtų padori, kaip tada? Ar nesigauna kad tų pačių trašų atsinešam su mulčia ir į daržą?  g.gif

Aš tai pavasarį visada pievutę patręšiu, bet kaip matosi, tai tos trąšos veikia kokias 3 savaites, po to norint reikia vėl tręšti... O paskui aš jau netręšiu. Nes reikia gi daržą apklot smile.gif O dėl trąšų, tai manau kad žolytė viską perdirba ir chemijos ten nelieka. Bet jei tą pievelę tręščiau dažnai, tada gal ir nedėčiau ant daržo žolės g.gif
Atsakyti
QUOTE(Laima.g @ 2010 06 17, 09:53)
Aš tai pavasarį visada pievutę patręšiu, bet kaip matosi, tai tos trąšos veikia kokias 3 savaites, po to norint reikia vėl tręšti... O paskui aš jau netręšiu. Nes reikia gi daržą apklot smile.gif  O dėl trąšų, tai manau kad žolytė viską perdirba ir chemijos ten nelieka. Bet jei tą pievelę tręščiau dažnai, tada gal ir nedėčiau ant daržo žolės g.gif

Aš vakar taip pat užmulčiavau šilnamį ir pusę daržo,MB nupjovė žolytę o aš išbarsciau visur ax.gif
Pirma kart kai pjovė taip pat nemulčiavau ta žolyte nes buvome nupurške nuo kiaulpienių ir piktžolių mirksiukas.gif o dabar ji be chemijos tai drąsiai pribarsčiau ax.gif
Atsakyti
Geras reikalas tas mulčas. Šilnamis jau "užklotas" ir keli tarpueiliai darže "uždengti". Ir man gerai, ir kaimynai dziaugiasi - ir vieniems ir kitiems veją sugrėbiu, didelį darbą už juos nudirbu tongue.gif ....jei ne as, tai ta nupjauta zolyte pamiskeje, komposto krūvoje atsiduria biggrin.gif
Atsakyti
Vis galvodavau, kaip cia su tuo nupjautos zoles mulciavimu braskems.. Vis bijodavai isbandyti, bet jei sakot, kad tikrai gerai, tai reikes ir mums bandyti, nes taip tai ravim ir ravim doh.gif .

Papildyta:
QUOTE(diasaja @ 2010 06 16, 16:39)
Čia šiek tiek matosi mulčiavimo:

http://s002.radikal....1c01065f2d4.jpg[/img][/url]

O pas Jus jau raudonuoja braskes bigsmile.gif . Pas mus is ankstyvuju gal tik kitai sav bus. Gal plevele denget? Kokia rusis? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulės spindulėlis: 18 birželio 2010 - 18:25
bigsmile.gif Na va, aš irgi vakar nupjoviau žolytę, padžiovinau paskleidus, o šiandien vieną lysvę braškių "apkailiniavau" thumbup.gif
O braškes mes jau geras dvi savaites valgom ax.gif thumbup.gif remontandinės jos pas mus...
tik va dvi nelaimes turiu verysad.gif vakar kokių 50 braškių radau supuvusių blink.gif matyt, lietus padarė savo g.gif ir į česnakus įsisuko kolorado vabalas schmoll.gif doh.gif žodžiu, siaubas schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(saulės spindulėlis @ 2010 06 18, 19:24)
O pas Jus jau raudonuoja braskes  bigsmile.gif . Pas mus is ankstyvuju gal tik kitai sav bus. Gal plevele denget? Kokia rusis? blush2.gif

pas mus rūšis vadinasi 'iš kaimynų' biggrin.gif , norėjo išmesti perteklių, tai mes priglaudėm, sodinom rudenį, apmulčiavom žole. pavasarį apklojom šiaudais, valgom jau dvi savaites didžiules, švarias, 'katalogines' braškes thumbup.gif , neatsidžiaugiu mulčiavimu wub.gif , nei laisčiau jų, nei ravėjau smile.gif ir nepūna.
Atsakyti