Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo mulčiavimas

QUOTE(zaika @ 2011 02 18, 12:29)
Ka reiskia "lengvai iterpti"?

grėbliu lengvai pasimosikuoti ir viskas smile.gif
Papildyta:
QUOTE(madmuazele @ 2011 02 18, 12:27)
O man iskilo klausimas-mulciavimui tinka tik trumpa nupjauta zolyte? Nes pas mus tokios pievos-tai kai nupjauna-ta zole kokia 40-50 cm.. tai tokia zole tinkama mulciavimui?

stabesnio kalibro daržoves galima ir lysvėse dėti. Kai mulčiuoja šiaudais, jie gi nebūna labai labai smulkūs wink.gif
Atsakyti
Ir aš galvojau kaip su stambesne žole daryt, bet kaime yra toks "aparatas" senas, akseline arba sečka vadinamas, tai sakiau perleisiu per jį, sukapos maždaug 2-4cm ilgio šiaudeliais, tai manau tiks, tik kad labiau pasišiaušęs bus...
Atsakyti
QUOTE(Temide1 @ 2011 02 18, 13:52)
Ir aš galvojau kaip su stambesne žole daryt, bet kaime yra toks "aparatas" senas, akseline arba sečka vadinamas,

Ar verta? Darbo ir laiko kiek reikalauja cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 02 18, 12:40)
stabesnio kalibro daržoves galima ir lysvėse dėti. Kai mulčiuoja šiaudais, jie gi nebūna labai labai smulkūs wink.gif

Tikrai bigsmile.gif Tai tada siemet ir as bandysiu... o tai pernai tik su pavydu skaiciau apie mulciavima blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 02 18, 13:54)
Ar verta? Darbo ir laiko kiek reikalauja cool.gif

Net nežinau.... Pas mane irgi gražios žolytės nebūna, o vat visokių dilgėlių ir kitokų didelių žolų, pilni patvoriai....
Atsakyti
aigi, nepamirškit apie piktžolių dauginimosi ypatybes, stenkitės žydinčių nedėti daržuose, yra ir tokių, kurios ir nupjautos toliau sau sėklas brandinasi ir vėliau užsisėja.

Atsakyti
QUOTE(Temide1 @ 2011 02 18, 13:58)
Pas mane irgi gražios žolytės nebūna, o vat visokių dilgėlių ir kitokų didelių žolų, pilni patvoriai....

pas mane ir ne miestietiška žolytė. pernai vasarą pradėjau su žoliapjove pjauti anksčiau buvusią ganyklą. O ten visokiausio gėrio yra.
Dilgėlės yra tikras gėėėėėris thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2011 02 18, 13:27)
O man iskilo klausimas-mulciavimui tinka tik trumpa nupjauta zolyte? Nes pas mus tokios pievos-tai kai nupjauna-ta zole kokia 40-50 cm.. tai tokia zole tinkama mulciavimui?

jei ji be žiedų ir sėklų tai į tarpvagius gal tiktų? (aš čia tik garsiai mastau, nes pati dabar visa tema skaitineju ir analizuoju smile.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elzė: 18 vasario 2011 - 14:28
QUOTE(zaika @ 2011 02 18, 13:29)
Tai as isivaizduoju mazdaug taip: pavasari viska pasejam/pasodinam kaip visada, tada sudygus daigams (o pasodintus is karto) apmulciuojam zole, siaudais ar dar kuo tik turim.

a jo ma jo , aukštoji matematika, jaučiu kai ''primulčiuosiu'' visas kaimas juoksis, o anyta tai išvis nesupras , sakys marti visai nuprotėjo, nors marčios jos ir taip nepasižymi kažkuo

o tai prasikals daigeliai-morkų, ridikėlių ir pan pro mulčių? 4u.gif

P.S. visoms nuoširdus ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Skambanti tyla @ 2011 02 18, 15:27)
[/color] nors marčios jos ir taip nepasižymi kažkuo [/color]

ale ot moteriskei nepasiseke su tokiom biggrin.gif
Atsakyti
o man kilo klausimas? kiek arti augalo dedat ta zole? jei apkrausit, jis juk pats supus? kokiu atstumu? nuo morkos kopusto? svoguno?juk zaliosios morku svogunu lapijos neturetu liesti zole? g.gif ar kazkaip kitaip? 4u.gif
Atsakyti
žolė neturėtų liestis su augalu. Morkoms, svogūnams ( sėkloms) padarau negilų griovelį, dedu juostoje esančias sėklas, užverčiu žemėmis ir ant viršaus durpėmis. Žolė tik šalia wink.gif
Atsakyti