Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo mulčiavimas

QUOTE(@asta @ 2011 02 16, 12:50)
O tokiu atveju darytumėt jūs?  g.gif

nebruku nuomonės, tiesiog, ką tokiu atveju daryčiau mirksiukas.gif
Su aštriu peiliu ar vejos ribų tvarkymo įrankiu atkirsčiau gražiai ribas;
lapus iš maišų paskirstyčiau per visą plotą;
jei yra - kompostą, net ir nepilnai subrendusį;
tuomet 'pigių' žemių 'Bloomenerde' ( ar kaip ten ) iš TP;
gofruotą kartoną arba keli sluoksniai laikraščių;
pasodinu moliūgus arba cukinijas, arba agurkus;
užmulčiuoju.
Pirmas darbas būtų toks. Susidariusio kauburio nereikia bijoti, per sezoną jis tikrai suslugs. Jei reikia, dar mulčio ir jau sekantį pavasarį sodinti pagal poreikį kitas daržoves.
Čia taip trumpai, drūtai smile.gif

QUOTE(toskana @ 2011 02 16, 13:17)

varputį lygiai taip pat, kaip ir Bitulė rašė, dusinčiau. Ravint gauna signalą apie pavojų ir labai staigiai net ir iš mažiausios šaknelės galiukų dauginasi/plečiasi tolyn. Norint kažką efektyvaus patart, reiktų žinot, koks reljefas ir koks tvarkomos teritorijos plotas.
Nustumtų žemių krūvą su piktžolėmis bandyčiau gelbėti uždedant storesnę juodą plėvelę. Tiesa, dar neaišku, kokios ten piktžolės. Gal užtektų tik 'nuravėt'.

QUOTE(bitule @ 2011 02 16, 16:19)
Gaudvile, ačiū  4u.gif  labai įdomus braškių auginimo būdas  thumbup.gif  Tik tagetės man truputį linksmus prisiminimus sukelia - bandžiau kadaise apsaugoti jomis vieną lysvę - tai sukviečiau į balių visas apylinkės vynuogines sraiges  lotuliukas.gif  (pasirodo joms tos gėlės didžiulis skanumynas  doh.gif ).

matyt visai išbadėjusios buvo, maniškės tagečių nevalgo biggrin.gif

QUOTE(zujka @ 2011 02 17, 09:45)

user posted image
apatinė įrankio dalis laisvai vaikšto, ji atkelia/atpjauna dirvos paviršių, o besisukantys dygliukai sutrupina. Pranašumas tame, kad didesnį plotą apdirba ir nereikia papildomai grumstų daužyt. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 02 17, 10:28)
nebruku nuomonės, tiesiog, ką tokiu atveju daryčiau  mirksiukas.gif

Ačiū,būtent to man ir reikėjo,tiesiog išsakytos nuomonės mano situacijai 4u.gif

Komposto turiu ir seno,tinkamo naudoti ir pernai tik sukrauto...sakiau ant jo sodinsiu moliūgus,nes jų šaknims reikia šilumos ax.gif O ant naujai suformuotų lysvių planavau rudenį sodint braškes,bet jei pasinaudosiu tavo patarimais,tą darbą kogero reiks nukelt pavasariui g.gif
Atsakyti
Dėl braškių sodinimo laiko kyla abejonių? Matai, moliūgų neauginu iki pat šalnų, kai jau matau, kad užtenka valgymui ir helovyno dekoracijoms, raunu lauk. Tai jei pati turėsi braškių daigų ar pirksi rudeninių mugių metu, galima būtų ir sodint. Aišku,sekantį sezoną dar nebus braškių pikas, bet bent jau spėtų įsitvirtint dirvoj wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 02 17, 12:02)
Dėl braškių sodinimo laiko kyla abejonių? Matai, moliūgų neauginu iki pat šalnų, kai jau matau, kad užtenka valgymui ir helovyno dekoracijoms, raunu lauk. Tai jei pati turėsi braškių daigų ar pirksi rudeninių mugių metu, galima būtų ir sodint. Aišku,sekantį sezoną dar nebus braškių pikas, bet bent jau spėtų įsitvirtint dirvoj wink.gif

Braškės būtų savos,auga netinkamoj vietoj ir ūsai "taupomi" smile.gif Ačiū Gaudvile,gaudyk baliončiką 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 02 17, 11:28)
user posted image
apatinė įrankio dalis laisvai vaikšto, ji atkelia/atpjauna dirvos paviršių, o besisukantys dygliukai sutrupina. Pranašumas tame, kad didesnį plotą apdirba ir nereikia papildomai grumstų daužyt.  mirksiukas.gif

Uzvakar varciau ji ir galvojau -pirkt ar ne. Bet suabejojau ir padejau.
Ar jis geras, tas irankis - na, patogus, ar atlieka savo funkcija gerai?
Buciau labai dekinga uz komentarus 4u.gif
Atsakyti
na, veikimą kaip ir aprašiau, o toliau jau tik emocijos - mieliausias, mylimiausias įrankis. Kotą pirkom teleskopinį, tai jis tinka ir trinkelių šluotai, vaisių skynimo nuo nepasiekiamų vietų, šiltnamio stogo valymo įrankiui. Jei neplanuojat daugiau nieko iš Wolf Garten pirkti, kur reikalingas būtų kotas, tuomet gal net ir neapsimoka įsigyti dirvos frezą wink.gif
Atsakyti
Kaip suprantu, ne LT pirkot?

As praleidau kazka- reiks paeiti atgal ir pasiskaityti. Bet emocijos skamba viliojanciai bigsmile.gif

Aciu uz operatyvu atsakyma 4u.gif
Atsakyti
Lietuvoj, Senukuose mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 02 17, 22:41)
Lietuvoj, Senukuose  mirksiukas.gif

Ir kiek tas aparats kainavo?
Atsakyti
Sveikos merginos. Nu įdomią temą čia užėjau... Reiks keist man savo požiūrį į žemės ūkį... (Šiaip mano tėvai, seneliai ir kiti pro.. pro... gryni ūkininkai, ir pati žemkę baigiau) bet kažkaip tokių dalykų niekas nemokė g.gif , nors mokėmės nuo kombaino sudėties iki runkelių cukringumo... smile.gif Šiais metais daržą darysiu uošvijoj, o ten priesmėlis ir labai nekokia žemė, tai vis sukau galvą kaip daržoves maitint, nes chemijos schmoll.gif, Tai dabar nutariau pabandyt kaimo žmones pakraupint lotuliukas.gif kaime žolės ir šiaudų atrasiu. Įdomu, koks rezultatas bus.... ax.gif
Atsakyti
Sąžiningai studijaavu temą, bet galų gale susisuko viskas. ( net copypastinau konspektams bigsmile.gif )
Esu žalių žaliausia ''prie žemės'', bet turime sodybą tai reik kažką bandyti auginti, ir šiaip gražinti aplinką. Sodyba tolokai, 100 km, vanduo tik miestelio , vandentieko, tai laistymui nepanaudosi, brangoka .
Klausimas į temą
ar teisingai supratau- ketinu sodinti aguročius, tai į dirvą subersiu sėklas , palauksiu kol suaugs ir tada apmulčiuoti, na nes nėra dar kuo mulčiuoti pavasarį, ar kažkaip kitaip blush2.gif
Dirva molinga , ir su laistymu bėda, kiek lyja iš dangaus tiek ir būna palieta.
Anyta augina kartais morkas, burokus, agurkų sėklų paberia, bet ravėt ji neravi, apkaupoja viršūnes ir tiek, tai sakau su mulčium apdėt bandysiu, pievelė nemaža, bus iš kur žolės paimti. O gal kai ruošiu dirvą sodinimui, tai tą žolę palikt mulčiui, gal nesupus doh.gif
Nu klausimai aišku pirmoko, bet prašom nepykti, jaučiuosi net ne kaip pirmokas, o kaip darželinukas. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Skambanti tyla @ 2011 02 18, 11:54)
*Esu žalių žaliausia ''prie žemės'',
**ar teisingai supratau-  ketinu sodinti aguročius, tai į dirvą subersiu sėklas , palauksiu kol suaugs ir tada apmulčiuoti, na nes nėra dar kuo mulčiuoti pavasarį, ar kažkaip kitaip  blush2.gif

*** O gal kai ruošiu dirvą sodinimui, tai tą žolę palikt mulčiui, gal nesupus  doh.gif

*aš ir miesto vaikas dabar ūkininkauju ekologiškai biggrin.gif
**aguročių aš neauginu. Tik moliūgus ir cukinijas. Bet jie iš tos pačios šeimos. Aš jų sėklas susidaiginu šiltnamyje loveliuose, po to pasodinu ant komposto krūvos ir užmulčiuoju pjauta žole. kadangi jie labai išsikeroja ir užgula kitus augalus, tai man jų auginimas ant komposto krūvos yra idealus variantas, nes dar dideli lapai duoda kompostui pavėsį thumbup.gif Štai čia matosi maži daigeliai. Foto daryta birželio 15dieną:

user posted image

*** nelabai supratau šio sakinio. Kai nupjauni žolę ir mulčiuoji su ja norimus augalus. Nors reiktų prieš tai padžiovinti ją. kadangi aš tokių sąlygų neturiu, tai mulčiuoju plonu sluoksniu ir ant lysvių žolė savaime išdžiūsta.
Štai šioje nuotraukoje matosi ruda žolant agurkų ankstesnio mulčiavimo ir žalia žolė tik ką nupjauta:

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diasaja: 18 vasario 2011 - 11:20