Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo mulčiavimas

QUOTE(rytorasa @ 2011 02 15, 09:26)
Fokino plokščiapjovė

video

Kaina

Na nežinau.. kažkaip jokio stebuklo aš čia nematau...  rolleyes.gif

Tai aš ir pati šitą mačiau, bet mane domina ne reklaminiai klipai, o tie kas turi ir naudoja ne dėl reklamos nuomonė.
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2011 02 15, 11:35)
Tai aš ir pati šitą mačiau, bet mane domina ne reklaminiai klipai, o tie kas turi ir naudoja ne dėl reklamos nuomonė.

o ko čia dabar taip kategoriškai.. juk necitavau jūsų posto.. Jūs gal matėt, kiti gal nematė... rolleyes.gif
Atsakyti
Man tai patiko filmukas. Be vaizdines medziagos neisivaizdavau,kaip tas daiktas dirba.Noreciau nusipirkt.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 02 11, 13:35)
Tikrai iš molio gali pasidaryti puri žemė, tik reikia LAIKO ir pastangų.

ačiū 4u.gif
QUOTE(*GREISI* @ 2011 02 11, 14:22)
Molyje patarčiau pasidaryti pakeltas lysves.O augalai minta ne žeme ar moliu.Paiskaitinėkit temą atidžiau ir suprasite.Tiek noruodų pridėta  ax.gif

Dabar ir yra padarytos pakeltos lysvės.
Kad augalai minta ne žeme, tai tikiu, bet molis nelaidus gruntas ir jame supus augalų šaknys

QUOTE(Gaudvilė @ 2011 02 11, 14:28)
molis perkasinėjant suvalgo viską, ką ant jo pilate wink.gif
Taigi, be jokių baimių galima taikyi N. Kordiumovo metodus, rudeniop užsėti sideratais, prieš šalčius nupjauti ir palikti per žiemą supūti. Pavasarį tik lengvai supurenti ir sėti/sodinti  4u.gif

Bet reiktų velėną tuomet perkasti g.gif
Atsakyti
Manes niekas neklausia, bet manau, kad velenos kasinejimas yra didziausia klaida kokia tik galima padaryti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dzhine: 15 vasario 2011 - 14:14
QUOTE(Nuk @ 2011 02 15, 13:14)
molis nelaidus gruntas ir jame supus augalų šaknys
Bet reiktų velėną tuomet perkasti

Molis paprastai (tradiciškai smile.gif ) gerinamas perkasant su žvyru. Taip suardoma molio struktūra, žemė tampa puresnė ir oro joje daugiau (kas iš principo neprieštarauja moderniosioms daržininkystės technologijoms, nes oras yra be galo naudingas ir reikalingas tiek augalų šaknims, tiek visiems, dirvoje mūsų taip pageidaujamiems, mikroorganizmams ir t.t.). O tokį "pagerintą molį" mulčiuoju.
QUOTE(Dzhine @ 2011 02 15, 15:14)
Manes niekas neklausia, bet manau, kad velenos kasinejimas yra didziausia klaida kokia tik galima padaryti.

Nebūčiau tuo labai tikra g.gif šlapioj molynėj mano galva, vien GŽ nepakanka (juk tokiose specifinėse sąlygose formuojasi būtent joms pritaikyta ekosistema, kurion gali visai neįsipaišyti mūsų pageidaujami augalai). Todėl būtų visai logiška, pabandyti tas esamas sąlygas šiek tiek priartinti prie normalių (kalbu apie perkasimą su žvyru).
Atsakyti
vieno darzo kraste dvi lysves yra grynam moly, bet po dvieju metu mulciavimo zole, braskes pasodinau be kastuvelio, ranka lengvai duobutes pasidare. o auginau ten pupeles, zirnius, moliugus, kopustus, cukinijas ir niekas nesupuvo.
Atsakyti
QUOTE(Vessta @ 2011 02 15, 18:26)
vieno darzo kraste dvi lysves yra grynam moly, bet po dvieju metu mulciavimo zole, braskes pasodinau be kastuvelio, ranka lengvai duobutes pasidare. o auginau ten pupeles, zirnius, moliugus, kopustus, cukinijas ir niekas nesupuvo.

Vat ir atsakymas.Kurios vis šaukia kasti ,tai atkreipkite į temą mulčiavimas.Kas norės susikasti daržą,paklaus kitur.
Atsakyti
cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jediara: 15 vasario 2011 - 20:13
QUOTE(Vessta @ 2011 02 15, 18:26)

Mano patirtis sako lygiai tą patį 4u.gif laikas ir pakankamas mulčo kiekis viską išsprendžia.
...BET, grynas molis ir nuolat šlapias molis yra ne tas pats 4u.gif
Tikrai nenoriu priešgyniauti, bet kai kuriais atvejais lankstūs kompromisiniai sprendimai galėtų būti efektyvesni.
QUOTE(*GREISI* @ 2011 02 15, 20:34)
Kurios vis šaukia kasti ,tai atkreipkite į temą mulčiavimas.Kas norės susikasti daržą,paklaus kitur.

Atsiprašau, jei mano žodžiuose įžiūrėjot pakeltą toną 4u.gif
Nežinojau, kad tema vadinasi "radikalusis mulčavimas".
QUOTE(*GREISI* @ 2010 06 28, 11:27)
Nu jo ,kai drėgna mulčiavimas tikrai nereikalingas.

mastau.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitule: 15 vasario 2011 - 20:38
QUOTE(bitule @ 2011 02 15, 16:15)
Molis paprastai (tradiciškai  smile.gif ) gerinamas perkasant su žvyru. Taip suardoma molio struktūra, žemė tampa puresnė ir oro joje daugiau (kas iš principo neprieštarauja moderniosioms daržininkystės technologijoms, nes oras yra be galo naudingas ir reikalingas tiek augalų šaknims, tiek visiems, dirvoje mūsų taip pageidaujamiems, mikroorganizmams ir t.t.).  O tokį "pagerintą molį" mulčiuoju.

aha, taip molį ardžiau prieš 20 metų tėvų darže bigsmile.gif Prieš kelis metus jau kitaip su tokiu pačiu moliu elgiaus. wink.gif
QUOTE(bitule @ 2011 02 15, 20:29)
..BET, grynas molis ir nuolat šlapias molis yra ne tas pats  4u.gif
Tikrai nenoriu priešgyniauti, bet kai kuriais atvejais lankstūs kompromisiniai sprendimai galėtų būti efektyvesni.

didelę reikšmę turi, kokiam lygy yra gruntinis vanduo wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 02 15, 21:52)
didelę reikšmę turi, kokiam lygy yra gruntinis vanduo wink.gif

Taip, tą ir norėjau pasakyti drinks_cheers.gif kiekvienas atvejis gali būti labai individualus.
aha, taip molį ardžiau prieš 20 metų tėvų darže  bigsmile.gif

Tai ir aš prieš keletą metų nebūčiau pagalvojusi, kad braškės pievoje gali bujoti biggrin.gif Visko (o ypač mulčavimo) mokantis reikia kantrybės (Diasajos mintis apie laiką tiesiog auksinė).
Bet vistik pasiliksiu prie nuomonės, kad užmulčiuotoj pelkėj burokėlių derlius gali šiek tiek nuvilti.
Prieš kelis metus jau kitaip su tokiu pačiu moliu elgiaus. wink.gif

Gal galima išsamiau blush2.gif 4u.gif
Dabar aš irgi nebenaudoju kastuvo plėsdama gėlynų plotus, bet pripažinkim, kad tas užima nemažai brangaus laiko ax.gif, juk kartais taip norisi čia ir dabar blush2.gif

O kaip jūs sprendžiat nuolatinį mulčio trūkumo klausimą (negi čia tik man taip nutinka unsure.gif ). Gaunat iš kaimynų? Perkat? Ką aplamai naudojat mulčavimui?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitule: 15 vasario 2011 - 21:32