Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo mulčiavimas

QUOTE(NIDA @ 2011 02 14, 11:09)
Pagal GZ aplink senus medzius negalima sienaut,nes taip isnyksta daug augalu rusiu,kas turi itakos(kazkam,nelabai as profe toj srity),o aplink jaunus turi buti uzmulciuota.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(NIDA @ 2011 02 14, 10:09)
Pagal GZ aplink senus medzius negalima sienaut,nes taip isnyksta daug augalu rusiu,kas turi itakos(kazkam,nelabai as profe toj srity),o aplink jaunus turi buti uzmulciuota.

daugiametės piktžolės išnyksta? Kartu su Laimo, encefalito ligų nešiotojomis - erkėmis? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 02 14, 11:44)
daugiametės piktžolės išnyksta? Kartu su Laimo, encefalito ligų nešiotojomis - erkėmis?  blush2.gif

daug visko prigalvoti galima,nebūtinai žolė.Pats faktas ,kad žemė nebūtų plika.O dėl erkių,tai žinom visi tą pavojų,bet stengiesi negalvoti,tada liga aplenks.Arba pasiskiepyti kaip mano kaimynė,kuri vos galo po to skiepo negavo,išgulėjo vos ne mėnesį klinikose.
Nu tai ką išnaikinam visas pievas ir neliks erkių .................
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 02 14, 12:44)
daugiametės piktžolės išnyksta? Kartu su Laimo, encefalito ligų nešiotojomis - erkėmis?  blush2.gif

Na taip,del erkiu klausimas ir man kyla. as tai nepilnai vadovaujuosi GZ principais. Nes kai mazi vaikai tarp aukstu zoliu begiotu,tai man jau neramu butu.
Atsakyti
na, gal ir pasistengčiau praleisti pro akis erkes, bet kai nuo pat ankstyvaus pavasario iš šuns išlupti tenka vidutiniškai 15 vienetų per vieną dieną, aš pati kartą per sezoną taip pat išsilupu ( ravint šalia kaimynų bruzgyno). Nenoriu nei laukinių pievų, nei skiepų schmoll.gif
Atsakyti
*GREISI* jei jusu sodas jaunas tada gal ir ner ligu o kiek zmoniu cia skaito kuriu sodai seni. manot ten medziai neligoti??? viska pateikti is vienos puses ir kitus kvailint nera protinga cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Frekė @ 2011 02 14, 12:16)
*GREISI* jei jusu sodas jaunas tada gal ir ner ligu o kiek zmoniu cia skaito kuriu sodai seni. manot ten medziai neligoti??? viska pateikti is vienos puses ir kitus kvailint nera protinga cool.gif

Na, nėra jau taip, kad visiškai nesirgtų. Bet tikrai žymiai mažiau, nei paprastai auginant.
O lapai komposto krūvoje, jei viską teisingai darot, visiškai suskaidomi. Ir ligos sukėlėjai nuo temp. žūna.

Beje, jau treti metai naudoju Fokino plokščiapjovę. Superinis prietaisas. Pirmaisiais metais tik vytas darbavosi, nes mažai organikos turėjom. Bet po metų jau ir aš perėmiau. Galvoju ir antrąją nusipirkti, nes kartais nepasidaliname smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zujka: 14 vasario 2011 - 14:21
QUOTE(Frekė @ 2011 02 14, 13:16)

Niekur kitų nekvailinu.Kalba buvo apie mulčiavimą,kas klausė atsakiau ir aš ir kitos ,kam tai labai padėjo.Bet ir jūs įkišote savo nuomonę kaip tai blogai daryti,tai kas kvailina g.gif ...Aš neliepiu jums auginti vienaip ar kitaip.Kokia tema,apie tai ir kalba.Negasdinu nei vienos ,kuri savo daržą purškia,ar žemę aria.
O ar sirgs ar ne,nežinau ,nes sodas jaunas.Bet žinau kas pradėjo purkšti,tas taip ir nebaigia.Ieškau būdų priimtinų man ,o ne visokių cheminių purškalų platintojams.Ir taip jie turi pakankamai klientų...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *GREISI*: 14 vasario 2011 - 14:26
QUOTE(zujka @ 2011 02 14, 14:18)
Beje, jau treti metai naudoju Fokino plokščiapjovę. Superinis prietaisas. Pirmaisiais metais tik vytas darbavosi, nes mažai organikos turėjom. Bet po metų jau ir aš perėmiau. Galvoju ir antrąją nusipirkti, nes kartais nepasidaliname smile.gif

Prašom plačiau apie ją, ar tikrai jau ten daug ką gali ji. Nes pagaloju ir aš apie ją. O kur pirkai? ir už kiek?
Atsakyti
Fokino plokščiapjovė

video

Kaina

Na nežinau.. kažkaip jokio stebuklo aš čia nematau... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2011 02 15, 09:26)
Na nežinau.. kažkaip jokio stebuklo aš čia nematau...  rolleyes.gif

drinks_cheers.gif
Turiu kitą įrankį cool.gif
Atsakyti
na o kuo jis skiriasi nuo paprasto kauptuko smile.gif