Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo mulčiavimas

QUOTE(*GREISI* @ 2011 02 12, 21:02)
Aplink medelius dedu,arba aplink uogakrūmius.

O tų lapų vėjas neišnešioja? Gal kaip nors papildomai dar kuo nors uždengiate?
Atsakyti
QUOTE(_vetra_ @ 2011 02 12, 22:45)
O tų lapų vėjas neišnešioja? Gal kaip nors papildomai dar kuo nors uždengiate?

taigi palyja,susiguli.O pas mane laukai ,didžiuliai vėjai būna.
Atsakyti
senuose lapuose lieka visos ligos ir kenkejai... tai tikrai nedeciau po vaismedziais ir vaiskrumiais... jau geriau i komposta arba i duobe uzkasama
Atsakyti
Rudenį skaičiau vieną rusišką straipsnį,jame rašė,kad lapus dar galima sudėti į maišus,sandariai užsukti,perdurti kelias skyles ir palikti. Reikalingi gyviai bakterijos padarys savo darbą-turėsit idealios žemės gėlynams.Pabandžiau padaryti,pažiūrėsim kas iš to išeis.
Atsakyti
QUOTE(Frekė @ 2011 02 13, 10:37)
senuose lapuose lieka visos ligos ir kenkejai... tai tikrai nedeciau po vaismedziais ir vaiskrumiais... jau geriau i komposta arba i duobe uzkasama

Nesąmonė didžiausia biggrin.gif .Tada visos daržovės ir visi medžiai pas mane turėtų būti susirgę.Paskaitykite kuo minta augalai...Kenkėjų yra tiek kiek jų reikia.Jeigu jų nebūtų,tai nebūtų ir visų gerųjų vabalų ,kurie juos valgytų mirksiukas.gif.Jeigu bijote lapų ,tai geriau neatsakinėti ir neskleisti nesąmonių.Aš asmeniškai auginu remdamasi GŽ principais http://gerazemdirbys...ne-zemdirbyste/ ,tad visas mulčas ,tame tarpe ir lapai yra mano sodo ir daržo dalis.Net daigai išauga nepirktoje žemėje,o sutrintos miško paklotės mišinyje.Ir niekas neserga.Ten žemė gyva,o ne mirusi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *GREISI*: 13 vasario 2011 - 12:38
GREISI, pati suprantu, kad deginti negerai ir pykstu ant degintoju, todel ir mastau kaip man cia su tais lapais elgtis.

@asta, butinai parasyk, kai atidarysi savo subadytus lapu maisus. Labai idomu, kas ten gausis

Sakykit, o jus naudojate kokius nors priedus kompostavimo pagreitinimui? Na, kur parduotuvese parduoda chemija kazkokia.. Ar tiesiog leidziat viskam vykti savo eiga ir kartais perkasat komposta?
Atsakyti
QUOTE(toskana @ 2011 02 13, 12:38)
1.  kai atidarysi savo subadytus lapu maisus. Labai idomu, kas ten gausis

2. Sakykit, o jus naudojate kokius nors priedus kompostavimo pagreitinimui? Na, kur parduotuvese parduoda chemija kazkokia.. Ar tiesiog leidziat viskam vykti savo eiga ir kartais perkasat komposta?

1. Esu jau išbandžius šį reikalą. Tik truputį kitokia modifikacija. Po vienos žiemos nereikia laukti stebuklų, tačiau darant moliūgams, agurkams, pomidorams 'sumuštinius', labai gerai 'susivartojo' 4u.gif

2. Pradžioj pyliau azoto trąšas, paskui vokiškus iš TP pagreitintojus. Taip pat stebuklo nepastebėjau. Vistiek turi praeiti laikas, kol gaunamas kompostas. Dabar nepilu nieko ax.gif
Papildyta:
QUOTE(*GREISI* @ 2011 02 12, 19:02)
Aplink medelius dedu,arba aplink uogakrūmius.

jei nėra pakenkti lapai, žinoma, kad galima. Tačiau didelė rizika pernešti ligas sekančiam sezonui - labai didelė. Tiesa, gyviai žiemą 'miega' bigsmile.gif
Atsakyti
Pvz kokias ligas bigsmile.gif ?
Atsakyti
QUOTE(toskana @ 2011 02 12, 17:05)
Aciu, merginos, kad dalinates savo patirtimi. Kol kas man ne Kordiumovas, o SuperMamos yra kaip biblija smile.gif.

Didelis aciu,tikrai labai daug ,idomios informacijos ,pas jus galima rasti.Labai idomus mulciavimo metodai,butinai siais metais pabandysiu.
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2011 02 13, 13:36)
Pvz kokias ligas  bigsmile.gif ?

visas, kuriomis serga vaismedžiai ir vaiskrūmiai. Be to ir dek medžiai serga masiškai. Jei auga kaštonas, tai labai šauniai liga ant okių lapų sekančio sezono sulaukia.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 02 13, 15:14)
visas, kuriomis serga vaismedžiai ir vaiskrūmiai. Be to ir dek medžiai serga masiškai. Jei auga kaštonas, tai labai šauniai liga ant okių lapų sekančio sezono sulaukia.

Nu aš taip nemanau.Serga tie kas yra silpni...O ligų visur tūkstančiai,kaip ir bakterijų.
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2011 02 13, 16:32)
Nu aš taip nemanau.Serga tie kas yra silpni...O ligų visur tūkstančiai,kaip ir bakterijų.

GREISI,jeigu augini pagal GZ principus,taip pat turetum zinoti,kad tie kas augina tradiciskai,tai jie ir turi problemu su visokiom ligom,uztad ir bijo visokiu senu,ligotu lapu. Tradiciskai dirbant zeme dingsta mikroorganizmai,kovojantys su ligom.Taip net ir stipriausi augalai greiciau yra pazeidziami. 4u.gif
Atsakyti