Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo mulčiavimas

QUOTE(_vetra_ @ 2011 02 10, 19:39)
O šienas tai nupjauta ir šiek tiek padžiovinta žolė?

Diasaja, super skamba, lauksiu ir aš tokios žemės, bent jau iš dalies komposto  thumbup.gif

Turiu dvi komposto dėžes, per du metus kompostas būna super thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(evansmum @ 2011 02 09, 23:37)
O sakykit, o derlius koks? Ar patenkinti buvot?

Pernai braškės tik pirmametės buvo, tai stebuklų ir nesitikėjau, pavalgyti pakako. Bet daigai ten užaugo tiesiog kaip iš katalogo - tvirti, sveiki, be jokios dėmelės. Tas man kelia šiek tiek abejonių, ar tik nepersistengiu su ta žole, ir braškės, nuo gero gyvenimo, neišeis "į lapus". Tad labai laukiu šios vasaros rezultatų blush2.gif

QUOTE(uolma @ 2011 02 10, 00:46)
Pats Kurdiumovas sako, kad jo knygoj kiekvienas turi atsirinkti kas geriau pagal save. 

thumbup.gif , viskam reikia pribręsti. Žingsnelis po žingsnelio.

QUOTE(Gaudvilė @ 2011 02 10, 01:55)
reiktų gerai apskaičiuoti iš kur gauti reikiamas medžiagas.

Va, būtent drinks_cheers.gif , medžiagų trūkumas labai stabdo. Jei tiksliai bandyti sekti Kurdiumovu -reikalingi didžiuliai organikos kiekiai. Mažame sodo sklypelyje jos nuolat trūksta (man mulčo neužtenka viskam, net susirinkus ne tik visas mūsų atliekas, bet ir kaimynų pjaunamą žolę doh.gif ).
QUOTE(diasaja @ 2011 02 10, 10:11)
čia kopūstai su "patalais":
Tik vienas pastebėjimas iš savo praktikos-bulves reikia apkaupti ir tada mulčiuoti, nors žolę klojau ir keliais sluoksniais, bet.......žalių buvo nemažai. Čia matosi bulvės senoviškai pasodintosir apmulčiuotos ir pagal Kurdiumovą (tos mažosios):

dar vienas pastebėjimas-nežinau kodėl, bet mulčiuotas bulves mažiau puolė kolorado vabalai thumbup.gif

Nuostabus, tiesiog pavyzdinis daržas thumbup.gif , o jau daržo apylinkės wub.gif
Su bulvėmis priėjau tą pačią išvadą drinks_cheers.gif irgi mulčiuoju jau apkauptas.
Ir tikrai, pernai ant bulvių nebuvo nei vieno kolorado vabalo thumbup.gif
Atsakyti
Sveiki,

sakykit, ar kas nors esate uzsisake Fokino ploksciapjovi (irankis, kuris labai daug minimas, kalbant apie naturalia zemdirbiste) ?

Radau nuoroda Fokino plokcsiapjovis , bet noreciau suzinoti pirma, ar turit ji kas nors ir kokie atsiliepimai apie ji?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo evansmum: 11 vasario 2011 - 10:03
QUOTE(evansmum @ 2011 02 11, 12:02)
Sveiki,

sakykit, ar kas nors esate uzsisake Fokino ploksciapjovi (irankis, kuris labai daug minimas, kalbant apie naturalia zemdirbiste) ?

Radau nuoroda Fokino plokcsiapjovis , bet noreciau suzinoti pirma, ar turit ji kas nors ir kokie atsiliepimai apie ji?

Čia purenimui aplink daigą? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(evansmum @ 2011 02 11, 11:02)
Sveiki,

Žinau ,kas turi ,tai labai giria.Yra daug filmukų su juo.Bet gamtinėje žemdirbystėje po kelių metų jo nebereikia,nebent šieną susinešioti.Lysvės būna labai purios,o ranką lengvai gali sukišti iki alkūnės biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(evansmum @ 2011 02 11, 11:02)

geras bigsmile.gif nesitikėjau, kad Lietuvoje jų atsiras. Bet gal būtų galima ir patiems pasigaminti, nes kaina tai didoka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diasaja: 11 vasario 2011 - 11:33
QUOTE(diasaja @ 2011 02 11, 11:30)
geras bigsmile.gif nesitikėjau, kad Lietuvoje jų atsiras. Bet gal būtų galima ir patiems pasigaminti, nes kaina tai didoka.

Aš ir net nesitikėjau, kad pas mus jis bus. Kaip tik toje knygoje apie jį skaičiau ir SB rodžiau. Na kaina kaip 2 ir su kotu dar pakankamai normali, jei jau tikrai toks geras dalykas kaip giria.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 02 11, 13:30)

Kas dirba su metalu - ne problema tokį padaryti ax.gif
Atsakyti
Na aš tiesą sakant, pačios knygos dar neskaičiau blush2.gif tik ištraukas kur kieno paminėtas.
Dirbama žemė turėjau omeny, ar iš mano molio pavirstų kažkas panašaus į juodžemį. Ar vis tik reikia tą molį perkasti pvz. su kokiu nors žvyru, kad jis lengvesnis pasidaryti, arba tiesiog užvežti juodžemio lysvėms (kaip esu padariusi esamam daržiukui) g.gif

QUOTE(bitule @ 2011 02 09, 21:40)
Tai, kad Kurdiumovas kaip tik žemės įdirbinėt nerekomenduoja  ax.gif, sodinti siūlo tiesiai į tą kompostą, kuriuo užklota pieva, tik kiekvienam daigui sodinant įberti šiek tiek žemės.
Tiksliai pagal Kurdiumovą dar nieko neteko sodint, nes darže kažkaip mėgstu improvizuoti, bet panašiu principu pievoje pradėjau auginti braškes. Eksperimento esmė tokia, kad vejoje prakasiau ilgą, siaurą rėželį (gal pusės kastuvo pločio), kuriame sosodinau vieną braškių eilę. Toliau, tiksliai tokiu atstumu, koks žoliapjovės plotis - kita braškių eilė. Tarp eilių - pjaunama veja. Kiekvieną braškių eilę gana platokai užmulčiavau nupjauta žole (tiesiai ant šalia augančios vejos). Ir viskas - visas ravėjimas - žoliapjove praeiti tarpus. Nekarpau ir ūsų - šonuose nupjauna žoliapjovė, o išilgai eilės leidžiu sutankėti.
Šitas būdas turėtų tikti ir kitiems augalams  4u.gif . Kol kas jis man labai patinka  blush2.gif , bet žiūrėsiu kaip seksis toliau.  Nors kaimynai, pamatę, kaip kišu daigus į pievą, turbūt kiek suabejojo mano psichine sveikata  lotuliukas.gif
drinks_cheers.gif  tikrai sumažės  4u.gif

ar iš po apibarstytos žolės neišlindo veja?
Gal kokias cukinijas būtų galima tokiu būdu bandyti sodinti rolleyes.gif Tik man labai įdomu ar molyje kas nors gero gautųsi g.gif

QUOTE(*GREISI* @ 2011 02 11, 11:25)
Žinau ,kas turi ,tai labai giria.Yra daug filmukų su juo.Bet gamtinėje žemdirbystėje po kelių metų jo nebereikia,nebent šieną susinešioti.Lysvės būna labai purios,o ranką lengvai gali sukišti iki alkūnės biggrin.gif

Vėl man įdomu, ar ir molis toks purus pasidarytų?
Kažkaip nesitiki, kad tokią sunkią žemę galėtų mikroorganizmai paversti normalia derlinga žeme.
Gal kas nors bandėtė molyje užsiiminėti gamtine žemdirbyste? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuk @ 2011 02 11, 14:15)

Kažkaip nesitiki, kad tokią sunkią žemę galėtų mikroorganizmai paversti normalia derlinga žeme.

Tikrai iš molio gali pasidaryti puri žemė, tik reikia LAIKO ir pastangų.
Atsakyti
QUOTE(Nuk @ 2011 02 11, 14:15)
Na aš tiesą sakant, pačios knygos dar neskaičiau  blush2.gif  tik ištraukas kur kieno paminėtas.
Dirbama žemė turėjau omeny, ar iš mano molio pavirstų kažkas panašaus į juodžemį. Ar vis tik reikia tą molį perkasti pvz. su kokiu nors žvyru, kad jis lengvesnis pasidaryti, arba tiesiog užvežti juodžemio lysvėms (kaip esu padariusi esamam daržiukui) g.gif
ar iš po apibarstytos žolės neišlindo veja?
Gal kokias cukinijas būtų galima tokiu būdu bandyti sodinti rolleyes.gif Tik man labai įdomu ar molyje kas nors gero gautųsi g.gif

Molyje patarčiau pasidaryti pakeltas lysves.O augalai minta ne žeme ar moliu.Paiskaitinėkit temą atidžiau ir suprasite.Tiek noruodų pridėta ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuk @ 2011 02 11, 13:15)

molis perkasinėjant suvalgo viską, ką ant jo pilate wink.gif
Taigi, be jokių baimių galima taikyi N. Kordiumovo metodus, rudeniop užsėti sideratais, prieš šalčius nupjauti ir palikti per žiemą supūti. Pavasarį tik lengvai supurenti ir sėti/sodinti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 11 vasario 2011 - 14:28