QUOTE(gitanakam @ 2010 09 09, 15:25)
Po keliu dienu pasiimu vaiko pazyma, o joje skaiciai, as esu turejusi psihiatrijos egzamina,tad skaiciai man pasirode pazystami, atsiverciu psichiatrijos dembinsko kyga ir ziuriu :DIAGNOZE:SOMATOFORMINE VEGETACINE DISFUNKCIJA.ZINOKIT BLOGA PASIDARE,si diagnoze priklauso psichikos sutrikimui.
As is geros valios gal cia klaida,skambinu gydytojai, o ji mane puola ir as bandau gintis ir dar isrezia,kad galiu skusti.

Na žinote, tikrai absurdiška situacija doh.gif Aš tikrai nepalikčiau savo vaiko su psichiatrine diagnoze. Ir jeigu skųstumėtes, būtumėte teisi. Juk yra geležinė taisyklė, kad tokias kaip ši psichikos ligas galima diagnozuoti tik tada, kai garantuotai nėra jokios somatinės patologijos, galinčios sukelti simptomus. Ar buvo atlikti visi tyrimai, kad tuo įsitikintų? Juk alpimą gali sukelti daugybė ligų - ir gliukozės kiekio sumažėjimas, ir mažakraujystė, ir kraujospūdžio kritimas, ir apsinuodijimas, net pervargimas. Psichiatrinei diagnozei reikalinga psichiatro konsultacija, o kad ji įvyktų - tėvų sutikimas. Ir jei neseniai mokėtės, tai ko gero prisimenate, jog psichikos ligoms diagnozuoti yra griežtai apibrėžti TLK kriterijai kiekvienai ligai, ir jei pas žmogų jų nėra, negalima rašyti tokios diagnozės, o iš situacijos matau, kad toli gražu iki jų. Taip, kad galite ir su oficialiais diagnostiniais kriterijais nueiti pas gydytoją ir pareikalauti pakeisti diagnozę. Dažnai gydytojai piktnaudžiauja pacientų nežinojimu, sako, kad elgiasi leistinai, nors iš tiesų tikrai taip nėra,ir tikisi, kad vis tik niekas nepasiskųs, nenorės gaišti laiko ir nervų, todėl jūs tikrai turite teisę skųstis ir būsite teisi.