Noriu savo trigrašį apie Žilvytį įkišt. Kadangi jis pas mane praktiškai kieme, tai mano vaikis tik išėjęs į lauką ir mauna pas leles. Lauko aplinka man ten labai aptinka, bet va pats pastatas atrodo atgrasus, purto vien tik ta mintis, kaip daržely dar nėra normalių langų, kai net mokyklom sudėta.
Kiek teko stebėt auklėtojas, tai nelabai gerai galiu jas paminėt. Dažniausiai mes būnam prie mažiausių. Tai teko matyt tokių vaizdų, kai vaikai laksto aplink katino ar šuns š, vos ne rateliu šoka. O auklėtoja sėkmingai šneka su šeimininkute. Man užsiminus, kad čia gal kaip nors jį pašalint reiktų, visgi įlips vaikai, tai buvo paimtas iš vaiko grėbliukas ir juo šudukas pastumtas po gyvatvore, grėbliukas sėkmingai atiduotas vaikui...
Vasarą mažieji dažniausiai sėdi susodinti ant kilimėlio ir jų yra prašoma niekur neiti. Tai jie sau sėdi ir knibijėja vienas kitą, auklėtojos plepa...
Šiuo metu visi dažniausiai vaikšot ratu aplink darželį. Nors retokai matau išvis ten dabar vaikus lauke, kai kituose darželiuose vaikučiai būna išvesti.
Mes patys užsirsšę į Vaikystę. Turim ten pažystamą, žadėjo paderint geresnę auklėtoją ir pan. Nors esu girdėjusi ir nekokių atsiliepimų apie jį.
Šiaip tai kiek nueinam su mažium, tai vienos auklėtojos labai su vaikais užsiima, o kitos tik plepa sustojusio. Einam mes neįspėję, tad manau, kad matom realią situaciją.
Užsukam ir į Purieną, sesers vaikas ten lankė. Tai tikrai kad ten auklėtojos šoka ir dainuoją. Patinka, kad ten propaguojamas sveikas maistas, grūdinimasis ir pan. Auklėtojos dar likę nuo mano laikų, visos mane pažįsta, bet man kažkaip nebuvo nei viena tokia malonį ar įsimintina, kad savo vaiką norėčiau vesti ten.
Žoddžiu, kiek žmonių, tiek nuomonių. Visur yra ir gero ir blogo. Kiekvienas pasirenka, kas jam mieliau