QUOTE(Loram @ 2008 10 29, 18:51)
dar priklauso ir ar laboratorijoj stalas liesiai stovi ar laborantė sveria 150kg iir atsirėmus į stalą jį pakreipia...

o kartu ir ENG
ENG tyrimas atliekamas automatizuotai -t.y. ENG matavimo analizatorius, toks ne mažas aparatas, ir stovi jis ant stalo visiškai stabiliai
O taip su tuo stalu ir pasvirimais, jei tai įmanoma nuo 150Kg sveriančios laborantės - jau istorija
QUOTE(edeina @ 2008 11 04, 10:37)
laba ryta

nezinau kur paklausti tokio dalyko,ziuriu jus cia daznokai susiduriat su kraujo emimu,tai pabandysiu cia

man pries savaite eme krauja is venos,ir jau visa savaite ta ranka skauda,nuo tos vietos kur eme,visa i virsu

jei kam taip buvo parasykite

man taip pirma karta,uztai neramu

labai aciu
Taip, čia dažnai pasitaiko, paprasčiausiai skubėjo imti kraujuką ir pradūrė veną, todėl kraujas išsiliejo iš venos, padarydamas tokią mėlyną, išsipūtusią hematomą, kuri kartais ir savaime praeina. Aš labiau linkusi patarti dėtis spirito kompresus. Nepatariu jokių Lioton1000 gel
Beje, išėmus adatą iš dūrio vietos, dūrio vietą visuomet reikia stipriai prispaudus su spirituota vatyte palaikyti mažiausiai 5 min. Taip išvengiamą tų hematomų.
QUOTE(bimkutele @ 2008 11 05, 19:01)
prieš kelias dienas mokamai dariau tyrimus sau ir vaikui,tai ant atsakimo yra PLT norma yra 150-400.tai pas jus tikrai mažai,o pas mano vaiką 572,kai vaikų norma 150-350,ir nežinau ar tai nėra pavojinga
Mažiems vaikučiams yra norma tokie trombocitai, mano darbo praktikoje dažnas kūdikis būna su aukštu trombocitų rodikliu, kuris vaikui augant susinormalizuoja savaime.
Aš esu klinikos laborantė
Jei kam aktualu tyrimų rezultatai ir trumpos interpretacijos, tai prašom žiūrėti
čia