QUOTE(Ronera @ 2013 01 28, 16:22)
pirmą kartą girdžiu kad 8 paskaitų kursai brangesni
vis dėlto ačiū už informaciją, bandysim susisiekti dar kartą su jais ir pasidomėti kas ir kaip kol dar nepradėjom lankyti
o jeigu pora ateina prieš tai neužsiregistravus, tai ar nebūna taip, kad pasako, jog vietos nėra?
Yra dveji kursai: šeimos centre, ir suaugusiųjų katechezės centre. Mes dabar šnekame apie šeimos centro paskaitas (tik pasitikslinu ar apie tą patį kalbame
). Šeimos centras skelbiasi, kad šios paskaitos "nemokamos", bet yra auka, kuri labai aiškiai nustatyta ir tiksliai įvardijama
8 paskaitų kursas vyksta mažesnėse grupelėse, ten vyksta ne tik paskaitos išklausymas, bet ir bandoma diskutuoti, gaunamos užduotys atlikti namuose, žodžiu dar labiau gilinamasi. Automatiškai "aukos" suma ir didesnė
Priima, juk jie iš to gyvena, jiems kad tik kuo daugiau ateitų
Bet jei jums kyla klausimų kaip dėl tų 8 paskaitų grupelės, tai skambinkitės, visuomet geriausia informacija iš pirmų lūpų
Beje, ne visai į temą
papasakosiu savotiškai smagią istoriją apie šeimos centro paskaitas, kuri nutiko mano pusseserei
. Nuėjo su tada būsimuoju vyru į kursus, užpildė anketą, sako ta moteriškė "auka - 50litų". O mano pusseserė nepasimetus
sako kaip tai gali būti fiksuoto dydžio auka, jei ji auka? Ta moterytė kažką pradėjo šnekėti, painiotis, ir jie neaukojo. Jei sumokama auką, ji pasižymi sau tą. Antrą kartą prie durų ji vėl gaudo - pusseserę, sako "nesumokėjot aukos". Ir taip kiekvieną kartą. Paskutinių paskaitų metu net bandė pasikviesti iš visos salės ir klausti kada gi susimokėsi, bet pusseserė nemokėjo iš vis. Finansinė jos padėtis tikrai gera, sako paaukočiau jei tai būtų auka, bet kai taip negražiai pridengiama tokiu žodžiu ir lupikaujama, faktiškai verslas tam užsuktas, ji mokėti joms atsisakė... Svieto lygintoja ji tokia
Kiekvieno pasirinkimas aišku, nes tai "auka"
mes mokėsim, kaip ir visi..
Ir daugiau istorijų žinau, ir kaip antspaudukus gavo Lietuvoje negyvenantys žmonės..
Todėl man š visa institucija, grynas biurokratizmas, kurį, deja, bet reikia praeiti jei nori tuoktis bažnyčioje. Gerai, dar kad tik 4 paskaitų mums tereikia